14.07.04, 11:38
Prosze o pomoc, bo nie wiem co robic! Wczoraj moja 1,5 roczna coreczka po
poobiedniej drzemce obudzila sie z placzem i okazalo sie ze nie moze stawac
na prawej nozce - podnosila ja do gory, stojac na lewej i plakala.
Pojechalismy do szpitala, obejrzal ja chirurg dzieciecy, zrobiono jej rentgen
obu nozek i nic... na zdjeciu wszystko w porzadku... Dali nam skierowanie do
kontroli w przychodni chirurgii dzieciecej za 2 dni i kazali czekac, bo
narazie nic nie widac, a moze to byc poczatek zapalenia stawu biodrowego... A
ja nie moge tak siedziec spokojnie i czekac... dziecko nie moze chodzic, ale
jak np siedzi to wszystko jest ok - nie placze, nic je nie boli... Co to jest
to zapalenie stawu biodrowego? czy czekac te 2 dni i nic nie robic, czy moze
homeopatia cos zaradzi??? Prosze o pomoc!!!

meggie
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: POMOCY!!! 14.07.04, 11:45
      Zaradzi, tylko jakas bystra dusza musi przyjsc, bo ja nie mam pod reka sciag i
      sobie nie poradze. W miedzyczasie wypisz nam jak nawiecej objawow, nawet tych,
      ktore wydaja Ci sie malo powiazane z choroba (czy pije, czy jest jakas
      goraczka, spi, placze, o ktorej godzinie itdtp)

16%VOL
      22%VAT
      (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
      • meggie Re: POMOCY!!! 14.07.04, 12:09
        Wlasnie oprocz tego, ze nie staje na tej nodze, wszystko jest w porzadku...
        siedzac, albo lezac fika obiema nogami i nic ja nie boli... chodzi na
        czworaka... I w ogole zachowuje sie tak jak zwykle - spi, pije, je normalnie,
        jest wesola i zywiolowa jak zwykle, nie ma goraczki... Tylko jak ma oprzec
        ciezar ciala na prawej nozce, kweka i unosi nozke lekko nad podloga.... O co tu
        chodzi?

meggie
        • akownik Re: POMOCY!!! 14.07.04, 12:51
          O co chodzi to nie wiadomo bo za malo informacji.Moze sie wywrocila,uderzyla
          albo jeszcze co innego.Jezeli lepiej jest siedac to sprobuj BRYONIA 9CH Ddwa
          razy dziennie po trzy granulki,
        • akownik Re: POMOCY!!! 14.07.04, 12:54
          Moze byc na zmiane z RHUS TOXICODENDRON 9CH tez dwa razy po trzy granulki.Czy to
          jest pierwszy raz?Wiecej informacji o dziecku,no i do homeopaty tam gdzie mieszkasz.
          • meggie Re: POMOCY!!! 14.07.04, 13:50
            Akownik, dziekuje za szybka reakcje :)
            To sie zdarzylo pierwszy raz... Julia na pewno sie nie uderzyla, nie
            przewrocila, nie ma sladu zadnego urazu (typu siniak, opuchlizna,
            zaczerwienienie), chirurg dokladnie obejrzal nozki i zdjecie rtg.
            Cos o dziecku... Julia jest bardzo zywa, radosna, nie usiedzi spokojnie ani
            chwili, dosyc pulchniutka (ale nie gruba) i sredniego wzrostu... taka pyza :)))
            Ladnie spi w nocy, ma dobry apetyt... nie ma z nia zazwyczaj zadnych klopotow...

Z homeopata to bedzie gorzej, bo za tydzien wyjezdzamy na stale do Kanady i
            raczej poszukamy kogos juz na miejscu.

Pozdrowienia
            meggie
          • meggie Re: POMOCY!!! 14.07.04, 15:11
            Akownik, mam jeszcze pytanie: napisales zeby podawac te dwa lekarstwa na
            zmiane... tzn jednego dnia bryonia, a drugiego rhus?

meggie
            • beba2 Re: POMOCY!!! 14.07.04, 15:47
              A ja od drugiej strony : o ile jeszcze nie zrobiliście badań to obowiązkowo :
              OB i ASO!!!
              • meggie Re: POMOCY!!! 14.07.04, 18:54
                Beba, OB - to rozumiem badanie krwi, tzw opad... a to drugie, ASO - co to
                takiego?

meggie
                • beba2 Re: POMOCY!!! 14.07.04, 19:25
                  ASO to streptolizyna O paciorkowca hemolitycznego z grupy A. Badanie to
                  wykonuje się zawsze kiedy istnieje podejrzenie zapalenia stawów. Paciorkowiec
                  ten przenosi się na stawy ( na przykład, bo nie tylko), ale po przebytym
                  zakażeniu gardła.
                  A szybki opad ( OB ) przeważnie wskazuje na zapalenie w organizmie.
                  Jesli te badania nie będą wystarczające to robi się jeszcze odczyn Waalera-
                  Rosego ( także przy podejrzeniu problemów reumatologicznych). Ale mam nadzieję,
                  że u Was nie jest to nasilone do tego stopnia. Jednak zawsze warto sprawdzić,
                  żeby niczego nie zaniedbać.
                  Pozdrawiam
                • edytas1 Re: POMOCY!!! 14.07.04, 19:41
                  Miałam podobny problem z synem i to dwukrotnie. Tak jak w Twoim przypadku
                  podstawowe badania nic nie wykazały, zanim jednak po wekendzie dotarliśmy do
                  specjalisty, wszystkie dolegliwości same minęły. Dwie moje koleżanki też się z
                  tym spotkały, dolegliwości równiez minęły następnego dnia, czego i Tobie zyczę.
                  Podobno ma to jakiś związek z szybkim wzrostem dziecka w tym wieku. Życzę
                  zdrówka. Daj znać, co dalej.
                  Edyta.
                  • meggie Re: POMOCY!!! 10.09.04, 01:45
                    Edyta, na szczescie w naszym przypadku bylo podobnie... wszystko przeszlo po 2
                    dniach... ale co sie nabiegalam po lekarzach... oczywiscie wszystkie badania
                    nic nie wykazaly... sorry ze tak pozno odpisuje, ale ostatnimi czasy nie mialam
                    mozliwosci, zeby tu wpadac... ale mam nadzieje ze teraz sie to zmieni :))

Pozdrowienia
                    meggie
                    • edytas1 Re: POMOCY!!! 10.09.04, 21:05
                      Cieszę się, że już wszystko w porządku. Ucałuj malucha. Trzymajcie się
                      cieplutko w nadchodzące długie jesienno-zimowe miesiące.
                      Pozdrowionka.
                      Edyta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka