Dodaj do ulubionych

Beba......!

25.11.04, 14:10
Przepraszam, że tak na głos :)))) Nie wiem czy mnie nie wykasujecie, bo
pytanie z serii tych nie na miejscu zwłaszcza na Forum o zdrowiu, he, he.
Szukałam co prawda (tak jak zalecacie) ale żem nie znalała. Pisała kiedyś o
tym Beba, stąd moje wołanie do niej ale wszystkie porady mile widziane :))).
No, ale do rzeczy! Od 2 lat abo i dłużej nie wychodziałam z domu (ale na
imprezy, nie normalnie!) jutro trafia mi się okazja pójść na imprezę
andrzejkową, organizm nie trenowany od dłuższego czasu, boję się "kontuzji"
wszyscy chyba wiemy jakiej:))) czytałam ,że nux vomica ale w jakiem potencji
i czy przed przedawkowaniem czy po ??? jak często. Rano muszę być zdatna do
użytku bo mój mały "szatan" nie uznaje wolnego dla mamusi. Pomóżcie Kobiety,
w imię babskiej solidarności (mąż całą noc z dzieckiem - a dobrze mu tak :P)
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Beba......! 25.11.04, 14:16
      Huhuhu!
      Przed można i po. Przed ma minus albo plus - zależy, w jakim celu pijesz. Jeśli
      chcesz się porządnie nastukać, to odpuść kulki, a jesli podelektować smakiem
      winka, to nuxika - alkohol ponoć wolniej uderza do głowy, a potem trzeźwienie
      jest łatwiejsze, ale nie praktykowałam, więc nie wiem. A na drugi dzień albo
      nuxik, albo pulsatilla - jedno dla tych, którym dobrze jest tylko w łóżku,
      drugie dla tych, którzy chcą wychodzić na świeże powietrze. W kwestii potencji -
      bladego pojęcia nie mam, raz w życiu miałam fest kaca i wtedy w użyciu była chyba 30

16%VOL
      22%VAT
    • munia_mamunia Re: Beba......! 25.11.04, 14:34
      Martini, kurcze, chyba żadna "ludzka" baba nie idzie na imprezę się nastukać!!
      Tylko czasem jak imprezka fajna można w przypływie wielkiej niepohamowanej
      radości z kontaktów międzyludzkich przesadzić o małe pół "fiolki" , he, he,he.
      Ale wracając do tematu to kiedy nux a kiedy pulsatilka, plizz, bo jak znam
      życie to po 3 krotnym powąchaniu korka od butelki będę "ugotowana" (eh... co z
      człowieka robi macierzyństwo, kiedyś to były czasy... eh, rozmarzyłam się, ale
      jeszcze jakieś 18 lat i wszystko wróci do normy, o !)
      • very_martini Re: Beba......! 25.11.04, 14:41
        Ja tam czasem chodzę...
        ;)
        Nux jest raczej najuniwersalniejszy, pulsatilka jest dla moich kolegów, którzy
        na łódce odmówili wejścia do kabiny i sapli na dworze, bo w środku było za
        gorąco i za śmierdząco, według nich.
        Skoro upija Cię korek, to nuxik przed będzie jak najbardziej na miejscu, hehe

16%VOL
        22%VAT
        • munia_mamunia Re: Beba......! 25.11.04, 14:53
          Dzięki, dzięki ale kiedy?? lepiej zapobiegać czy leczyć hę? Ile tych cudownych
          kulków ? coś wcześniej czytałam, że pulsatilka jak lepiej na powietrzu a mnie
          własnie lepiej i to na chłodnym, i co zrobić żeby się za szybko nie nastukać??
          Ło matko, chyba mnie wytnom!
          • very_martini Re: Beba......! 25.11.04, 15:01
            Oj nie nie, my tu bardzo lubimy alkoholowe tematy, tutajesz administratorki poją
            więcej niż administratorzy, jak wynika z naszych rozmów. Panowie są albo
            abstynentami, albo piją zdecydowanie niewiele, chociaż i my nie za dużo, of kors.
            Czekaj na Bebusię;)

16%VOL
            22%VAT

• munia_mamunia Re: Beba......! 25.11.04, 15:07
              Panowie administratorzy do raportu!!!! Cisze się, że przynajmniej w tej materii
              trafiłam na specjalistów, ups.. pardąsik wszystkich państwa- na specjalistki:))
              Bebuś gdzie jesteś???? Bo marnie mogę skończyć.
              • tomek.toms Re: Beba......! 25.11.04, 15:23
                Ja tam piję okazjonalnie i nie mam takich kłopotów ;-)
                • munia_mamunia Re: Beba......! 25.11.04, 15:33
                  tomek.toms napisał:

> Ja tam piję okazjonalnie i nie mam takich kłopotów ;-)
                  No nie mogę z tymy chłopamy!!! Toteż gdybym piła nie okazjonalnie to bym nie
                  miała takich kłopotów. A tak wiem czym to się może skończyć! No, normalny brak
                  treningu przecież!
                  • beba2 Re: Beba......! 25.11.04, 16:58
                    No to ja powiem tak:
                    1. Po abstynencji związanej z początkiem macierzyństwa wychodzi się z wprawy,
                    ale potem szybko wprawy się nabiera :P
                    2. Okazjonalnie czy nie, jestem ludzką babom czy nie, nastukać czasem się mozna.
                    3. Ja kaca ostatnio nie miewam ( i wcale nie dlatego, zem niepijąca, albo, ze
                    zawsze nuxik).
                    4. Tak czy inaczej,nux vomica 9, 15 lub 30 CH ( 30 lubię najbardziej) jest
                    niezastąpiona.
                    Bierzesz przed imprezką 5 kulek do paszczy i już. Jak Ci się jednak po imprezce
                    zrobi źle ( choć wątpię), to znów bierzesz sobie po 3 kulki co 2 godziny aż do
                    wyzdrowienia, hehe...

P.S.1 Nux działa tez idealnie przed totalnym obzarstwem.
                    P.S.2 Wątek bardzo mi się podoba i niech go ktoś spróbuje wykasować.....to go
                    przywrócę, bo póki co nie odebrali mi praw administratora :P
                    • brunetkaa Re: Beba......! 25.11.04, 17:39
                      P.S.1 Nux działa tez idealnie przed totalnym obzarstwem

bebo dzieki Ci za to info, toc swienta swienta idom...
                      coraz blizej swieta coraz blizej swieta;-)
                      • beba2 Re: Beba......! 25.11.04, 17:45
                        Jutro już swiętujemy, zapomniałaś? Hihi.
                        • brunetkaa Re: Beba......! 25.11.04, 17:49
                          kupie Ci w prezencie NUX VOMICE :P;-)
                          • beba2 Re: Beba......! 25.11.04, 18:18
                            Nuxa mam we wszystkich prawie potencjach. Lepiej kupmy cos, co spowoduje, ze
                            będziemy go potrzebowac, hihihi..na przykład 20 kilo czekolady :P
                            • very_martini Re: Beba......! 25.11.04, 23:33
                              Czekolady do picia, rzecz jasna. Krakowska wersja wedlowskiej pijalni czekolady.

16%VOL
                              22%VAT

• munia_mamunia Re: Beba......! 26.11.04, 09:00
      Baby "ludzkie" kochane!
      Dzięki wielkie za pomoc, nuxa zakupiłam, do pyska wrzucę i.... hulaj dusza
      piekła nie ma, a co!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka