Dodaj do ulubionych

Do Toma_j23

30.12.04, 14:30
Tom,
moge pozbierac i polinkowac Twoje teksty na forum homeopatii klasycznej?
Ola
Obserwuj wątek
    • tom_j23 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 14:32
      patchwork30 napisała:

> Tom,
      > moge pozbierac i polinkowac Twoje teksty na forum homeopatii klasycznej?

Jasne :-). Będzie mi niezmiernie miło :-).
      • patchwork30 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 14:42
        a forum sie niezmiernie wzbogaci :-)))))
        O.
        • tom_j23 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 14:51

Zauważyłem, że czasem link po opublikowaniu na stronie nie jest linkiem (nie
          działa - nie wiem od czego to zależy). Czy jest możliwość (z poziomu
          administratora) naprawienia tego?
          • beba2 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 15:23
            Przeważnie zalezy to od nieumiejętności forumowicza :)))
            Administratorowi raczej nic do tego.
            • tom_j23 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 15:43
              beba2 napisała:

> Przeważnie zalezy to od nieumiejętności forumowicza :)))
              > Administratorowi raczej nic do tego.

He, he - dobre :-).
              No więc to jest chyba tak. Jak chcę napisać dłuższy list - to piszę go nie w
              tym małym okienku na forum, tylko w innym edytorze (mam wtedy lepszy ogląd
              całości i mogę np. skorygować tekst). I jak ten tekst wkleję w okienko
              odpowiedzi - to linków nie ma. Ale - jak link wytnę (już w okienku odpowiedzi)
              i wkleję ponownie - to link jest. Czyli wygląda na to, że link jest robiony
              automatycznie przez to okienko, w którym pisze się list (czyli po wklejeniu
              całego listu, muszę go przejrzeć i "ponaprawiac" linki przez ich wycięcie i
              ponowne wklejenie).
              Ale - składnia linku jest prosta. Jeśli np. wyraz "test" ma być linkiem, to
              składnia ma być taka:
              <a href="tu adres strony">test</a>.
              Pytanie jest o możliwości administratora. Czy administrator może tylko usuwać
              listy, czy może też edytować ich treść. Tzn. - na pewno może choćby w ten
              sposób, że usuwa list z błędem, a w jego miejsce wstawia ten sam, ale z dodanym
              linkiem.
              Ewentualnie ja mógłbym naprawić taki list i wysłać go ponownie, a administrator
              musiałby porównać oba listy i ten z datą wcześniejszą (jako "zepsuty") usunąć.
              Rozumiem jednak, że to jest sporo pracy, więc dajmy spokój, jakoś forumowicze
              sobie poradzą, a ja będę się starał dokładnie "naprawiać" linki przed wysłaniem.

A swoją drogą - czy tylko u mnie okienko odpowiedzi ma wysokość dziurki od
              klucza? Ja nie mogę z sensem pisać, kiedy nie widzę całego zdania, nad którym
              pracuję.
              • very_martini Re: Do Toma_j23 30.12.04, 17:15
                1. Edytor nie potrafi odpowiednio zinterpretowac sobie adresu z <a href....> to
                trzeba zalatwiac w okienku na forum. Z linkami edytory tez maja problemy, wiec
                ja swoje doklejam juz w okienku forum.

2. Mozemy tylko usuwac/ przywracac posty. Jesli zauwazysz, ze w Twoim poscie
                jest blad, po prostu wyslij poprawiona wersje, tylko- jak sam zauwazasz - trzeba
                chwile odczekac, zeby bylo jednoznaczne, ktory post byl pierwszy, zeby nie bylo
                na przykald dwoch postow wyslanych o 17:11, bo wtedy mozemy przypadkowo usunac
                ten poprawiony. Robota to minimalna, 2 klikniecia mysza.

3. Moje okienko jest szerokie na 10 linijek! Dluzsze posty pisze jednak w
                edytorze - latwiej mi wtedy ogarnac calosc.

16%VOL
                22%VAT

• tom_j23 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 17:33
                  very_martini napisała:

> 2. Mozemy tylko usuwac/ przywracac posty. Jesli zauwazysz, ze w Twoim poscie
                  > jest blad, po prostu wyslij poprawiona wersje, tylko- jak sam zauwazasz -
                  > trzeba chwile odczekac
                  (...)

Ok. Dzięki.

> 3. Moje okienko jest szerokie na 10 linijek! Dluzsze posty pisze jednak w
                  > edytorze - latwiej mi wtedy ogarnac calosc.

Policzyłem - moje ma 8. A monitor mam 1280x1024 (czyli z tych dużych). 1/3
                  ekranu na dole jest po prostu czysta (można się w tym okienku nabawić
                  klaustrofobii, brr).
    • kama58 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 19:27
      I ja sobie pomyślałam, że dobrze zebrać te cudeńka w całość, aby nie zginęły w
      tłumie; zerkam - a tu już pomysł wcielany w życie :)

Dzięki Tom, Patchwork !

PS Tylko niech się reszta aktywistów nie obrazi ( uśmiechy wdzięczności m.in.
      dla Beby i Martini)
      • beba2 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 19:58
        My juz z Martini swoje odwaliłyśmy na początku istnienia forum. Niech się teraz
        inni wykażą i pomęczą :)
        Fajnie, ze im się chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka