patchwork30 30.12.04, 14:30 Tom, moge pozbierac i polinkowac Twoje teksty na forum homeopatii klasycznej? Ola Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tom_j23 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 14:32 patchwork30 napisała: > Tom, > moge pozbierac i polinkowac Twoje teksty na forum homeopatii klasycznej? Jasne :-). Będzie mi niezmiernie miło :-). Odpowiedz Link
patchwork30 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 14:42 a forum sie niezmiernie wzbogaci :-))))) O. Odpowiedz Link
tom_j23 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 14:51 Zauważyłem, że czasem link po opublikowaniu na stronie nie jest linkiem (nie działa - nie wiem od czego to zależy). Czy jest możliwość (z poziomu administratora) naprawienia tego? Odpowiedz Link
beba2 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 15:23 Przeważnie zalezy to od nieumiejętności forumowicza :))) Administratorowi raczej nic do tego. Odpowiedz Link
tom_j23 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 15:43 beba2 napisała: > Przeważnie zalezy to od nieumiejętności forumowicza :))) > Administratorowi raczej nic do tego. He, he - dobre :-). No więc to jest chyba tak. Jak chcę napisać dłuższy list - to piszę go nie w tym małym okienku na forum, tylko w innym edytorze (mam wtedy lepszy ogląd całości i mogę np. skorygować tekst). I jak ten tekst wkleję w okienko odpowiedzi - to linków nie ma. Ale - jak link wytnę (już w okienku odpowiedzi) i wkleję ponownie - to link jest. Czyli wygląda na to, że link jest robiony automatycznie przez to okienko, w którym pisze się list (czyli po wklejeniu całego listu, muszę go przejrzeć i "ponaprawiac" linki przez ich wycięcie i ponowne wklejenie). Ale - składnia linku jest prosta. Jeśli np. wyraz "test" ma być linkiem, to składnia ma być taka: <a href="tu adres strony">test</a>. Pytanie jest o możliwości administratora. Czy administrator może tylko usuwać listy, czy może też edytować ich treść. Tzn. - na pewno może choćby w ten sposób, że usuwa list z błędem, a w jego miejsce wstawia ten sam, ale z dodanym linkiem. Ewentualnie ja mógłbym naprawić taki list i wysłać go ponownie, a administrator musiałby porównać oba listy i ten z datą wcześniejszą (jako "zepsuty") usunąć. Rozumiem jednak, że to jest sporo pracy, więc dajmy spokój, jakoś forumowicze sobie poradzą, a ja będę się starał dokładnie "naprawiać" linki przed wysłaniem. A swoją drogą - czy tylko u mnie okienko odpowiedzi ma wysokość dziurki od klucza? Ja nie mogę z sensem pisać, kiedy nie widzę całego zdania, nad którym pracuję. Odpowiedz Link
very_martini Re: Do Toma_j23 30.12.04, 17:15 1. Edytor nie potrafi odpowiednio zinterpretowac sobie adresu z <a href....> to trzeba zalatwiac w okienku na forum. Z linkami edytory tez maja problemy, wiec ja swoje doklejam juz w okienku forum. 2. Mozemy tylko usuwac/ przywracac posty. Jesli zauwazysz, ze w Twoim poscie jest blad, po prostu wyslij poprawiona wersje, tylko- jak sam zauwazasz - trzeba chwile odczekac, zeby bylo jednoznaczne, ktory post byl pierwszy, zeby nie bylo na przykald dwoch postow wyslanych o 17:11, bo wtedy mozemy przypadkowo usunac ten poprawiony. Robota to minimalna, 2 klikniecia mysza. 3. Moje okienko jest szerokie na 10 linijek! Dluzsze posty pisze jednak w edytorze - latwiej mi wtedy ogarnac calosc. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
tom_j23 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 17:33 very_martini napisała: > 2. Mozemy tylko usuwac/ przywracac posty. Jesli zauwazysz, ze w Twoim poscie > jest blad, po prostu wyslij poprawiona wersje, tylko- jak sam zauwazasz - > trzeba chwile odczekac (...) Ok. Dzięki. > 3. Moje okienko jest szerokie na 10 linijek! Dluzsze posty pisze jednak w > edytorze - latwiej mi wtedy ogarnac calosc. Policzyłem - moje ma 8. A monitor mam 1280x1024 (czyli z tych dużych). 1/3 ekranu na dole jest po prostu czysta (można się w tym okienku nabawić klaustrofobii, brr). Odpowiedz Link
kama58 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 19:27 I ja sobie pomyślałam, że dobrze zebrać te cudeńka w całość, aby nie zginęły w tłumie; zerkam - a tu już pomysł wcielany w życie :) Dzięki Tom, Patchwork ! PS Tylko niech się reszta aktywistów nie obrazi ( uśmiechy wdzięczności m.in. dla Beby i Martini) Odpowiedz Link
beba2 Re: Do Toma_j23 30.12.04, 19:58 My juz z Martini swoje odwaliłyśmy na początku istnienia forum. Niech się teraz inni wykażą i pomęczą :) Fajnie, ze im się chce. Odpowiedz Link