barc36 09.01.05, 20:03 Tu Basia z Elbląga.Napisz proszę jakie są skutki leczenia bo jeszcze się nie wybrałam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubalan Re: Do Kubalan 10.01.05, 10:28 Skutki sa takie, ze: -kaszel mija, a wlsciwie minal - czasami sobie kaszlnie -katar jest, tzn caly czas mu leci z jednej dziurki - to dobrze -w nocy pogorszenie - tzn. budzi sie czesto i drapie - po podaniu kulki z wody to troche sie polepsza - ogolnie facet jest lepiej nasatwiony do zycia - za to czesciej sie przewraca - zaczal chodzic dopiero 5 miesiecy temu - No i w tym tygodniu jedziemy na kontrole, bo minal miesiac. POlecam, bo nie ma problemu z kontaktem telefonicznym - a zdarzylo sie ze p. lekarz sama do nas zadzwonila!!! To jest cos. Ja jestem b. zadowolona. Odpowiedz Link
barc36 Re: Do Kubalan 16.01.05, 12:39 Cześć tu Basia jutro jadę na wizytę i wszystko opiszę.Może u ciebie coś się zmieniło to proszę napisz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kubalan Re: Do Kubalan 17.01.05, 14:54 hej, Tak myslalam, ze to ty. My bylismy w piatek i pani dok mowila ze bedzie miala dwie pacjentki z Elblaga w poniedzialek.Zapomnialam wziac prowizji ;). U nas - nowa kulka - Mercurius. sol. no i na powrot katar, kaszel. Od dzisiaj ma byc lepiej, czego z niecierpliwoscia oczekuje. Przede wszystkim chodzi mi o spanie. A przy okazji, jak jeszcze ktos przeczyta, czy jest jakas granica w potencji, ktora mozna dac malym dzieciom? Moj ma 2 i pol roku i dok miala dylemat czy dac mu wyzsza, czyli 10 000 Sulfur, bo wczesniej mial Sulfur 1000, czy wlasnie Mercuriusa 200, ktory jest lekiem komplemantranym. No i stwierdzila, ze on jest za maly zeby go strzelic 10 000. Basia pisz jak u was. Odpowiedz Link
barc36 Re: Do Kubalan 18.01.05, 19:53 CZEŚĆ.BYŁAM wponiedziałek i narazie doktor myśli.Napisz czy się poprawiło.My chyba też dostaniemy sulphur i coś jeszcze.Wrażenia bardzo dobre.Ja mam nadzieję uporać się z alergią .Będę teraz pisała w czwartek.Z niecierpliwością czekam na odpowiedż.Pozdrawiam Basia. Odpowiedz Link
kubalan Re: Do Kubalan 19.01.05, 16:36 Hej, A co Twojemu dziecku dolega? Alergia? Ile ma lat? U nas - katar i kaszel nadal, ale o dziwo, nie drapie sie w nocy, tzn. budzi sie ale nie jest to taka tragedia jak bywalo w pierwszysch dniach pogorszenia. Oczekuje ze keidys przespi cala noc, co obecnie wydaje sie jednak daleka przyszloscia. Wczoraj dzwonilam do pani dok, bo moj starszy syn polknal metalowa kulke - ma 6 lat - i nie mialam pojecia co robic. Teraz czekamy aby zeszla, bo szansa jest podobno. Ogolnie czuje sie dobrze i nie narzeka. A jak nie to gastroskopia. Odpowiedz Link
barc36 Re: Do Kubalan 20.01.05, 15:51 Witam moja córka ma 4lata i alergię na kurz i pyłki.Ja chcę ją uchronić przed sterydami.Leków jeszcze nie dostałyśmy więc nic więcej nie mogę napisać.Moja córka spała tragicznie do 2,5roku życia i nagle zaczęła przesypiać całą noc choć ja myślałam że to nigdy nie nastąpi.To tak dla pocieszenia.Czekam na zmiany u ciebie.Moja ma teraz lekki katar i pokasłuje ale ogólnie nie jest żle.Pozdrawiam Odpowiedz Link
barc36 Re: Do Kubalan 26.01.05, 21:37 Witam dawno nie pisałam bo czekałam na leki.Julcia dostała sulfur200na początek wzięła w poniedziałek ale żadnego pogorszenia nie obserwuję.Po tygodniu mam zadzwonić do doktor.Widzę że jest tu cała dyskusja na jej temat i to całkiem pozytywne opinie więc jestem pełna nadziei.Napisz co słychać,pozdrawiam Basia. Odpowiedz Link
kubalan Re: Do Kubalan 27.01.05, 13:20 Hej, ja dzwonilam wczoraj do p. dok, bo Alan w nocy dalej sie budzi i dostaniemy Sulfur 10000 za dwa tygodnie. Oprocz tego, po staremu - czekam az sie uspokoi i bedzie przesypial cala noc. Ale jego rozwoj psychiczny naprawde sie ruszyl do przodu. Odpowiedz Link
kasiorek76 Re: Do Kubalan 27.01.05, 15:32 Czytam tak Wasze wypowiedzi i muszę (chcę :)sie wtrącić. Na mnie bardzo dobre wrazenie zrobiła pani dr i tez sama do mnie zadzwoniła bo zastanawiała się jak moje samopoczucie i to się chwali. Kiedy ja dzwonię i przedstawiam się to zaraz wie o kogo chodzi itd.Mam porównanie, bo jak dzwonie do homeopaty córki, to niestety on musi sobie kojarzyc jaką pacjentką jest moja córcia i to ja musze przypominać jaki lek dostała bo nie chce mu sie zajrzeć do tzw akt a telefonuje do jego gabinetu.Jak dla mnie to nie jest odpowiednie traktowanie pacjenta. Dzis przyjełam sepie o potencji 1000 a jakies 2,5 m-ca temu miałam 200. Jesli będziecie chciały to tez mogę relacjonować efekty leczenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kubalan Re: Do Kubalan 27.01.05, 17:04 Jasne - mnie to ciekawi jak nastepuje poprawa po lekach homeo. Pisz. Wlasnie o to traktowanie chodzi - ze nie ma problemu z telefonem- ktory dla mnie jest jedyna droga komunikacji - nie mieszkam w Trojmiescie. Dlatego polecamy p. Ize. Odpowiedz Link
kasiorek76 Re: Do Kubalan 27.01.05, 20:08 Zaczynając od poczatku to musze wspomniec że cierpie na alergię (nie wiem od czego to paskudztwo)która objawiała sie czerwonymi plamami w zgieciach łokciowych, pod pachami i o zgrozo czerwone powieki więc wygladam mało atrakcyjnie,hi hi.Co do alergii to pozostały mi zmiany na powiekach ale nie takie mocne jak były (pojawiały się i znikały).Dolegały mi tez czesto infekcje grzybiczne. Tez ich nie mam ale jakies niewielkie symptomy. Niestety moje psyche ostatnio dość pogorszyło sie i trwało za długo więc dzisiaj łyknełam zwiekszoną potencję z 200 na 1000 sepii.I musze z niecierpliwościa poczekać na efekty. Wiem, że znów moze wystapic pogorszenie i musze ostrzec co po niektórych w pracy co by nie przestraszyli się jak zobaczą mnie z czerwonymi oczami :) Na razie pozdrawiem i do nastepnego razu Kasia Odpowiedz Link
barc36 Re: Do Kubalan 28.01.05, 16:56 Witam miło że nasze grono się powiększa.U nas po staremu nic się nie dzieje i nie wiem czy mam się cieszyć czy nie.Jak nigdy mała nie kaszle a ja spodziewałam się pogorszenia.Czekam do wtorku zobaczę co powie doktor.Pozdrawiam i piszcie dalej. Odpowiedz Link
kubalan Re: Do Kubalan 03.02.05, 19:08 Tak - od piatego miesiąca życia, jego oczywiscie. A co znamy sie? Odpowiedz Link
barc36 Re: Do Kubalan 03.02.05, 22:22 Nie ale moja koleżanka tam pracowała i domyśliła się po imieniu twojego synka.My razem byłyśmy u pani doktor imamy córki w tym samym wieku.Zobacz jaki świat jest mały.Unas nic nowego tylko skóra się pogorszyła.Mam dzwonić za miesiąc.Teraz będę w sobotę czekam na wiadomości. Odpowiedz Link
kubalan Re: Do Kubalan 04.02.05, 10:13 No tak. Imie jest jak sztandar. A Twoja kolezanka to p. Joasia, tak? Pani dok mi mowila - bo byla opcja ze wezmiecie dla mnie kulki. A jej dziecko jak sie zowie? Ale pani dok chyba wyjechala, bo jakos sie dodzwonic nie moge. A u nas - dostalismy dwie kulki - Sulfur 1 M i 10M ale z adnotacja zeby nic nie podawac. No i czekamy - a Alan sie drapie gdzie moze. Ale poza tym probuje artykulawac rozne slowa, ktorych dotad jakos nie zauwazal. Czyli rozwoj sie rozwija... Byleby tylko spal, co na razie wyglada byc poza naszym zasiegiem. Odpowiedz Link
kasiorek76 Re: Do Kubalan 04.02.05, 12:00 Hej hej :)Wzięłam sobie we czwartek tydzień temu sepię 1000 i co? Zaczęły mi wychodzić rózne cuda jakie kiedys miałam. A mianowicie najpierw w sobote pojawiło się cos a'la jęczmień.Piszę a'la bo tak bolało i była krostka i zaczerwieniony punkt na powiece ale nic nie spuchło.W poniedziałek zeszło.We wtorek wyszła mi opryszczka razy 2.Dawno jej nie miałam i nie 2 :)Więc moja warga jest "dekikatnie" powiekszona :).A dziś rano po umyciu rąk zauwazyłam jak dziwnie mi skóra schodzi.Podobnie jak skóra po opalaniu, ale wewnetrzna strona dłoni i między palcami.Tez kiedys cos takiego miałam tylko ze nawet o tym zapomniałam. Ciekawe co jeszcze mi wyjdzie?? Ale to dobrze ze takie sa efekty.Pani dr prosiła zebym wszystko zapisywała, co, kiedy, o jakiej godzinie i w jakim dniu cyklu i mamy spotkac sie za miesiąc.To na razie tyle. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
barc36 Re: Do Kubalan 06.02.05, 20:37 Tak nazywa się Asia a córka Zuzia.MOJA Julka zaczęła kaszleć i drapie się.Czekamy dalej pozdrawiam.Może się kiedyś spotkamy. Odpowiedz Link
kubalan Re: Do Kubalan 08.02.05, 13:30 To znaczy ze trafiony lek. To dobrze. My jedziemy w poniedzialek do pani dok z drugim dzieckiem. Zobaczymy co dostanie. Aga Odpowiedz Link