Dodaj do ulubionych

Do Kubalan

09.01.05, 20:03
Tu Basia z Elbląga.Napisz proszę jakie są skutki leczenia bo jeszcze się nie
wybrałam.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kubalan Re: Do Kubalan 10.01.05, 10:28
      Skutki sa takie, ze:
      -kaszel mija, a wlsciwie minal - czasami sobie kaszlnie
      -katar jest, tzn caly czas mu leci z jednej dziurki - to dobrze
      -w nocy pogorszenie - tzn. budzi sie czesto i drapie - po podaniu kulki z wody
      to troche sie polepsza
      - ogolnie facet jest lepiej nasatwiony do zycia
      - za to czesciej sie przewraca - zaczal chodzic dopiero 5 miesiecy temu -
      No i w tym tygodniu jedziemy na kontrole, bo minal miesiac. POlecam, bo nie ma
      problemu z kontaktem telefonicznym - a zdarzylo sie ze p. lekarz sama do nas
      zadzwonila!!! To jest cos. Ja jestem b. zadowolona.
      • barc36 Re: Do Kubalan 16.01.05, 12:39
        Cześć tu Basia jutro jadę na wizytę i wszystko opiszę.Może u ciebie coś się
        zmieniło to proszę napisz.Pozdrawiam.
        • kubalan Re: Do Kubalan 17.01.05, 14:54
          hej,
          Tak myslalam, ze to ty. My bylismy w piatek i pani dok mowila ze bedzie miala
          dwie pacjentki z Elblaga w poniedzialek.Zapomnialam wziac prowizji ;). U nas -
          nowa kulka - Mercurius. sol. no i na powrot katar, kaszel. Od dzisiaj ma byc
          lepiej, czego z niecierpliwoscia oczekuje. Przede wszystkim chodzi mi o spanie.
          A przy okazji, jak jeszcze ktos przeczyta, czy jest jakas granica w potencji,
          ktora mozna dac malym dzieciom? Moj ma 2 i pol roku i dok miala dylemat czy dac
          mu wyzsza, czyli 10 000 Sulfur, bo wczesniej mial Sulfur 1000, czy wlasnie
          Mercuriusa 200, ktory jest lekiem komplemantranym. No i stwierdzila, ze on jest
          za maly zeby go strzelic 10 000.

Basia pisz jak u was.
          • barc36 Re: Do Kubalan 18.01.05, 19:53
            CZEŚĆ.BYŁAM wponiedziałek i narazie doktor myśli.Napisz czy się poprawiło.My
            chyba też dostaniemy sulphur i coś jeszcze.Wrażenia bardzo dobre.Ja mam
            nadzieję uporać się z alergią .Będę teraz pisała w czwartek.Z niecierpliwością
            czekam na odpowiedż.Pozdrawiam Basia.
            • kubalan Re: Do Kubalan 19.01.05, 16:36
              Hej,
              A co Twojemu dziecku dolega? Alergia? Ile ma lat?
              U nas - katar i kaszel nadal, ale o dziwo, nie drapie sie w nocy, tzn. budzi sie
              ale nie jest to taka tragedia jak bywalo w pierwszysch dniach pogorszenia.
              Oczekuje ze keidys przespi cala noc, co obecnie wydaje sie jednak daleka
              przyszloscia. Wczoraj dzwonilam do pani dok, bo moj starszy syn polknal metalowa
              kulke - ma 6 lat - i nie mialam pojecia co robic. Teraz czekamy aby zeszla, bo
              szansa jest podobno. Ogolnie czuje sie dobrze i nie narzeka. A jak nie to
              gastroskopia.
              • barc36 Re: Do Kubalan 20.01.05, 15:51
                Witam moja córka ma 4lata i alergię na kurz i pyłki.Ja chcę ją uchronić przed
                sterydami.Leków jeszcze nie dostałyśmy więc nic więcej nie mogę napisać.Moja
                córka spała tragicznie do 2,5roku życia i nagle zaczęła przesypiać całą noc
                choć ja myślałam że to nigdy nie nastąpi.To tak dla pocieszenia.Czekam na
                zmiany u ciebie.Moja ma teraz lekki katar i pokasłuje ale ogólnie nie jest
                żle.Pozdrawiam
                • barc36 Re: Do Kubalan 26.01.05, 21:37
                  Witam dawno nie pisałam bo czekałam na leki.Julcia dostała sulfur200na początek
                  wzięła w poniedziałek ale żadnego pogorszenia nie obserwuję.Po tygodniu mam
                  zadzwonić do doktor.Widzę że jest tu cała dyskusja na jej temat i to całkiem
                  pozytywne opinie więc jestem pełna nadziei.Napisz co słychać,pozdrawiam Basia.
                  • kubalan Re: Do Kubalan 27.01.05, 13:20
                    Hej,
                    ja dzwonilam wczoraj do p. dok, bo Alan w nocy dalej sie budzi i dostaniemy
                    Sulfur 10000 za dwa tygodnie. Oprocz tego, po staremu - czekam az sie uspokoi i
                    bedzie przesypial cala noc. Ale jego rozwoj psychiczny naprawde sie ruszyl do
                    przodu.
                    • kasiorek76 Re: Do Kubalan 27.01.05, 15:32
                      Czytam tak Wasze wypowiedzi i muszę (chcę :)sie wtrącić. Na mnie bardzo dobre
                      wrazenie zrobiła pani dr i tez sama do mnie zadzwoniła bo zastanawiała się jak
                      moje samopoczucie i to się chwali. Kiedy ja dzwonię i przedstawiam się to zaraz
                      wie o kogo chodzi itd.Mam porównanie, bo jak dzwonie do homeopaty córki, to
                      niestety on musi sobie kojarzyc jaką pacjentką jest moja córcia i to ja musze
                      przypominać jaki lek dostała bo nie chce mu sie zajrzeć do tzw akt a telefonuje
                      do jego gabinetu.Jak dla mnie to nie jest odpowiednie traktowanie pacjenta.
                      Dzis przyjełam sepie o potencji 1000 a jakies 2,5 m-ca temu miałam 200. Jesli
                      będziecie chciały to tez mogę relacjonować efekty leczenia. Pozdrawiam
                      • kubalan Re: Do Kubalan 27.01.05, 17:04
                        Jasne - mnie to ciekawi jak nastepuje poprawa po lekach homeo. Pisz. Wlasnie o
                        to traktowanie chodzi - ze nie ma problemu z telefonem- ktory dla mnie jest
                        jedyna droga komunikacji - nie mieszkam w Trojmiescie. Dlatego polecamy p. Ize.
                        • kasiorek76 Re: Do Kubalan 27.01.05, 20:08
                          Zaczynając od poczatku to musze wspomniec że cierpie na alergię (nie wiem od
                          czego to paskudztwo)która objawiała sie czerwonymi plamami w zgieciach
                          łokciowych, pod pachami i o zgrozo czerwone powieki więc wygladam mało
                          atrakcyjnie,hi hi.Co do alergii to pozostały mi zmiany na powiekach ale nie
                          takie mocne jak były (pojawiały się i znikały).Dolegały mi tez czesto infekcje
                          grzybiczne. Tez ich nie mam ale jakies niewielkie symptomy. Niestety moje
                          psyche ostatnio dość pogorszyło sie i trwało za długo więc dzisiaj łyknełam
                          zwiekszoną potencję z 200 na 1000 sepii.I musze z niecierpliwościa poczekać na
                          efekty. Wiem, że znów moze wystapic pogorszenie i musze ostrzec co po
                          niektórych w pracy co by nie przestraszyli się jak zobaczą mnie z czerwonymi
                          oczami :)
                          Na razie pozdrawiem i do nastepnego razu
                          Kasia
                          • barc36 Re: Do Kubalan 28.01.05, 16:56
                            Witam miło że nasze grono się powiększa.U nas po staremu nic się nie dzieje i
                            nie wiem czy mam się cieszyć czy nie.Jak nigdy mała nie kaszle a ja
                            spodziewałam się pogorszenia.Czekam do wtorku zobaczę co powie
                            doktor.Pozdrawiam i piszcie dalej.
    • barc36 Re: Do Kubalan 02.02.05, 19:27
      Witam czy chodzisz z Alanem do krasnala
      • kubalan Re: Do Kubalan 03.02.05, 19:08
        Tak - od piatego miesiąca życia, jego oczywiscie. A co znamy sie?
        • barc36 Re: Do Kubalan 03.02.05, 22:22
          Nie ale moja koleżanka tam pracowała i domyśliła się po imieniu twojego
          synka.My razem byłyśmy u pani doktor imamy córki w tym samym wieku.Zobacz jaki
          świat jest mały.Unas nic nowego tylko skóra się pogorszyła.Mam dzwonić za
          miesiąc.Teraz będę w sobotę czekam na wiadomości.
          • kubalan Re: Do Kubalan 04.02.05, 10:13
            No tak. Imie jest jak sztandar. A Twoja kolezanka to p. Joasia, tak? Pani dok mi
            mowila - bo byla opcja ze wezmiecie dla mnie kulki. A jej dziecko jak sie zowie?
            Ale pani dok chyba wyjechala, bo jakos sie dodzwonic nie moge. A u nas -
            dostalismy dwie kulki - Sulfur 1 M i 10M ale z adnotacja zeby nic nie podawac.
            No i czekamy - a Alan sie drapie gdzie moze. Ale poza tym probuje artykulawac
            rozne slowa, ktorych dotad jakos nie zauwazal. Czyli rozwoj sie rozwija...
            Byleby tylko spal, co na razie wyglada byc poza naszym zasiegiem.
    • kasiorek76 Re: Do Kubalan 04.02.05, 12:00
      Hej hej :)Wzięłam sobie we czwartek tydzień temu sepię 1000 i co? Zaczęły mi
      wychodzić rózne cuda jakie kiedys miałam. A mianowicie najpierw w sobote
      pojawiło się cos a'la jęczmień.Piszę a'la bo tak bolało i była krostka i
      zaczerwieniony punkt na powiece ale nic nie spuchło.W poniedziałek zeszło.We
      wtorek wyszła mi opryszczka razy 2.Dawno jej nie miałam i nie 2 :)Więc moja
      warga jest "dekikatnie" powiekszona :).A dziś rano po umyciu rąk zauwazyłam jak
      dziwnie mi skóra schodzi.Podobnie jak skóra po opalaniu, ale wewnetrzna strona
      dłoni i między palcami.Tez kiedys cos takiego miałam tylko ze nawet o tym
      zapomniałam. Ciekawe co jeszcze mi wyjdzie?? Ale to dobrze ze takie sa
      efekty.Pani dr prosiła zebym wszystko zapisywała, co, kiedy, o jakiej godzinie
      i w jakim dniu cyklu i mamy spotkac sie za miesiąc.To na razie tyle.
      Pozdrawiam :)
      • barc36 Re: Do Kubalan 06.02.05, 20:37
        Tak nazywa się Asia a córka Zuzia.MOJA Julka zaczęła kaszleć i drapie
        się.Czekamy dalej pozdrawiam.Może się kiedyś spotkamy.
      • kubalan Re: Do Kubalan 08.02.05, 13:30
        To znaczy ze trafiony lek. To dobrze.
        My jedziemy w poniedzialek do pani dok z drugim dzieckiem. Zobaczymy co dostanie.
        Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka