Dodaj do ulubionych

Co na nawracające zapalenia pochwy???

20.02.05, 20:41

Obserwuj wątek
    • granna Re: Co na nawracające zapalenia pochwy??? 21.02.05, 07:55
      NA nawracajace to lekarz :)
      Uprzedze Bebe, coby nerwów nie starciła :))
      Doraźnie mozna by sobie przeszukac archiwum bo duzo o tym było, ale skoro masz
      nawracające, to oprócz tego jeszcze pewnie kilka innych rzeczy Ci doskwiera
      więc lepiej od razu wszystkiemu zaradzic u lekarza :)
      Byle rozsądnego :))
      POzdrawiam :-)
      • beba2 Re: Co na nawracające zapalenia pochwy??? 21.02.05, 10:00
        No :)
      • 18lipiec Re: Co na nawracające zapalenia pochwy??? 21.02.05, 14:15
        Ale ja chodzę do lekarza. Tylko ze mi i tak wraca to co jakiś czas.
        • beba2 Re: Co na nawracające zapalenia pochwy??? 21.02.05, 14:18
          Chodzisz do homeopaty?
          • 18lipiec Re: Co na nawracające zapalenia pochwy??? 21.02.05, 18:57
            Nie, chodzę do zwykłego ginekologa, ale myślałam że może coś homeopatycznego mi
            pomoże?
            • beba2 Re: Co na nawracające zapalenia pochwy??? 21.02.05, 19:05
              No pewnie, ze pomoze, tylko, że ze stanami przewlekłymi, to trzeba się udać
              osobiście do homeopaty, zeby zlikwidowac nawroty. nawet gdybym chciala cos
              doraźnego Ci wrzucić, to nie dosć że bez gwarancji calkowitego wyleczenia, to w
              dodaatku nie dała zadnej szansy pogdybania, bo womeopati to jest tak, że
              najwazniejsze są objawy jakie schorzenie daje, a nie jego nazwa :)

Czyli zakres pytań podstawowych na jakie trzeba by odpowiedziec, żebyśmy
              cokolwiek wiedzieli ( by Martini ):

Upławy:
              1. Czy wiadomo, z czym związane? Grzybica, bakterie, nadżerka? Jeśli nie, to
              nie szkodzi:)
              2. Gęste, rzadkie , wodniste, śluzowate, lepkie?
              3. Cuchnące, zapach kwaśny, zapach zgnilizny, zapach rybi? Słowo zapachy
              powinno być w cudzysłowie, wiem:)
              4. Wodniste, zielone, żółtozielone, białawe, podbrudzone krwią, serwatkowe, z
              białymi skawaleniami?
              5. Okolica pochwy: pali, swędzi, piecze, kłucie, uczucie puchnięcia, jakieś
              owrzodzenia?
              6. Czy coś polepsza-pogarsza? Zimna woda, ciepła woda, cokolwiek innego?
              7. Po miesiączce, przed miesiączką, w połowie cyklu? Jakie są miesiączki?
              8. Jakieś znaczne zmiany w samopoczuciu?
              9. Coś pominęłam:) ?
              10. Czy pogarsza się po współżyciu?
              • 18lipiec Odpowiadam ! 21.02.05, 21:10

Upławy:
                1. Czy wiadomo, z czym związane? Grzybica, bakterie, nadżerka? Jeśli nie, to
                nie szkodzi:)

Nie mam upławów. Wręcz przeciwnie.Często czuję suchość.Nadżerkę mam,ale nie
                chcą mi leczyć bo ponoć po dziecku. Grzybica mi się zdarzała,ale to uczucie
                teraz to nie czuję jak grzybicy.

2. Gęste, rzadkie , wodniste, śluzowate, lepkie?

Zadnych. A jak już to całkiem normalne.

3. Cuchnące, zapach kwaśny, zapach zgnilizny, zapach rybi? Słowo zapachy
                powinno być w cudzysłowie, wiem:)

Lekko kwaśny, ale tylko czasem, ogólnie zero zapachu.

4. Wodniste, zielone, żółtozielone, białawe, podbrudzone krwią, serwatkowe, z
                białymi skawaleniami?

Raczej białawe, lub przezroczyste. Dziś po stosunku leciała mi krew.Nic nie
                bolało po.

5. Okolica pochwy: pali, swędzi, piecze, kłucie, uczucie puchnięcia, jakieś
                owrzodzenia?

Pochwa. Raczej czuję kłucie od czasu do czasu. I piecze podczas stosunku.

6. Czy coś polepsza-pogarsza? Zimna woda, ciepła woda, cokolwiek innego?

Nic nie pogarsza. Jednego dnia nic nie czuję, drugiego dnia czuję kłucie,lekkie
                pieczenie.

7. Po miesiączce, przed miesiączką, w połowie cyklu? Jakie są miesiączki?

Miesiączki są regularne, normalne. Stan ten nie jest zalezy od dni cyklu.

8. Jakieś znaczne zmiany w samopoczuciu?

Żadnych. Od 8 miesięcy biorę tabl. antyk.

9. Coś pominęłam:) ?

10. Czy pogarsza się po współżyciu?

Piecze podczas i czasem po. Dziś poleciała krew. Taka średnia ilośc i zaraz
                przestala jak się umylam. Ale widzialam w lusterku ze z pochwy.
                • beba2 Re: Odpowiadam ! 21.02.05, 21:46
                  Sprobuj staphysagria 15 CH 1 x dziennie po 5 kulek przez dwa tygodnie.
                  Jak nie pomoże to chiba bez homejopaty sie nie łobędzie. Nie będę na Tobie
                  przeca eksperymentować.
                  • 18lipiec Re: Odpowiadam ! 21.02.05, 21:59
                    Ale to homeopata będzie mnie badał czy tylko wywiad? Bo badania sobie nie
                    wyobrażam.
                    • beba2 Re: Odpowiadam ! 21.02.05, 22:09
                      Tak Cię będzie badał jak ja przed chwilą :) Nooo, może troche bardziej
                      profesjonalnie, ale z pewnością nie będzie się bawił w ginekologa ( jakby
                      zaczął, od razu mozesz walić w pysk i powiedziec, ze to beba Ci kazała ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka