Dodaj do ulubionych

Arnika CH30

31.01.06, 20:54
Witajcie :)
Miesiąc temu przewróciłam się i mocno rąbnęłam o coś lewą stroną pleców, na wysokości dolnych żeber. Nic wtedy w domu nie miałam więc nic nie wzięłam, żebra całe, bolało ale powoli przechodziło. No i otóż wczoraj, gdy już było prawie OK, przy jakimś ruchu, nieszczególnie gwałtownym, nagle zaczęło znów boleć, całkiem mocno. Kupiłam sobie dziś Arnikę CH30 i wzięłam pięć kulek. Nie boli mocno, ale czuję to miejsce przy ruchach. Czy powinnam powtarzać zabieg, dopóki boli, i jak często? Nie bardzo wiem, bo sprawa jest trochę zastarzała.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:04
      A jakiś lekarz to oglądał? Może coś sobie uszkodziłaś w środku.
      Arnikę oczywiście możesz brać, ale ja bym się dała obmacać lekarzowi. Bez skojarzeń.

16%VOL
      22%VAT
      • very_martini Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:05
        aha, spokojnie możesz brać 3 kulki, albo nawet 1. ekonomiczniej.

16%VOL
        22%VAT
        • all2 Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:14
          Dzięki za szybki odzew :)
          Lekarz nie oglądał bo ja ich nie lubię ;) Tam nic nie ma tylko płuco, a ból jest typowo potłuczeniowy. Te luźne końcówki żeber mnie bolą. Nie wiem z jaką częstotliwością mam brać, bo do tej pory na własną rękę używałam tylko dziewiątek i piętnastek. Raz dziennie?
          • all2 Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:16
            Znaczy, tfu, żeby nie było. Nie to że nie lubię lekarzy, bo niektórzy są całkiem sensowni, tylko nie lubię do nich chodzić w charakterze pacjentki. Chodzę z dzieckiem i to całkiem zaspokaja moje potrzeby w tej dziedzinie :)
          • very_martini Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:22
            No dobra, skoro twierdzisz, że nic Ci nie spuchło i to nie płuco sobie słukłaś... ;)
            Spokojnie możesz brać 3-4 razy dziennie

16%VOL
            22%VAT
            • all2 Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:34
              Dzięki :) to już sobie znów zażyłam. A swoją drogą to byłam ostatnio z młodym u jednego z polecanych przez was tutaj. Wstępne wrażenia bardzo pozytywne, a kuracja będzie wdrożona za 2-3 dni, wtedy napiszę więcej, bo problem trochę nietypowy i sama jestem ciekawa jak pójdzie.
              • very_martini Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:39
                Pisz mi tu szybko, u kogo

16%VOL
                22%VAT
                • all2 Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:50

MJ z miasta L :)
                  • very_martini Re: Arnika CH30 31.01.06, 21:52
                    I wszystko jasne... Czekamy na wieści z frontu:) Pierwsze wrażenie, zgaduję,
                    jakoś na plus, skoro zdecydowaliście się zacząć?

16%VOL
                    22%VAT
                    • all2 Re: Arnika CH30 31.01.06, 22:38
                      Też czekam :) Wrażenie pozytywne bardzo. Zamiast przepisowej półtorej godziny gadaliśmy dwie i to jeszcze nie koniec, bo mam teraz przyjść sama żeby niektóre rzeczy jeszcze dopowiedzieć. W ramach tej samej wizyty :) Wtedy dopiero dostanę kulki. Problem jest psychosomatyczny z większym naciskiem na psyche, więc rozmaite fizyczności też się przy tym powinny ponaprawiać, o ile lek będzie dobrze dobrany. A swoją ścieżką to znalazłam opis leku który pasuje do mojego dziecka jak ulał i teraz jestem bardzo ciekawa, czy dostanie właśnie to, czy może najważniejsza okaże się ta legendarna jedna na pozór mało istotna cecha i wyjdę z czymś innym. Jak się okaże, to dam znać.
                      • all2 Arsenicum Album LM1 02.02.06, 20:47
                        No to jedziemy. Jak w tytule.
                        Jedna kropla na łyżkę wody.
                        Jutro i pojutrze po kropli na pół szklanki wody i z tego po łyżce.
                        A potem ulubione zajęcie czyli czekać :)
            • all2 Re: Arnika CH30 05.02.06, 00:20
              Wracając do arniki. Bok jak bok, nie jest źle, ale zdaje się że przy okazji pomogło na taki przewlekły ropień, który od dłuższego czasu nie mógł się zdecydować, czy chce się zrobić czy nie - pojawiał się i znikał. A teraz się czyści, o... Jestem zaskoczona. Kiedyś dawno było to traktowane Thują 30, pomogło na parę lat, a teraz zaczęło wracać. Nie przyszłoby mi do głowy, że arnika to ruszy.
              • all2 Re: Arnika CH30 05.02.06, 00:39
                Aha, znalazłam. "Tendency to tissue degeneration, septic conditions, abscesses that do not mature". No i jeszcze parę innych drobiazgów. To trochę sobie potłumię ;)
                • akownik Re: Arnika CH30 05.02.06, 14:41
                  Zawsze mnie pasjonuje,poczym to się poznaje,że po takim potłuczeniu nic się z
                  płucami nie dzieje...Miałem już wielu takich pacjentów.Niejeden żałował,że od
                  razu nie zrobił prześwietlenia.
                  • all2 Re: Arnika CH30 08.02.06, 02:28
                    skoro tak mówisz, to sobie prześwietlę... yyy... to tam się może coś dziać? ;)
                    serio, nie wpadłabym na to... na ogół jadę na zaufaniu do własnego organizmu, że sobie poradzi. Fakt, można się czasem przejechać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka