monikaka9 31.08.06, 18:33 Czy w czasie leczenia homeopatycznego stawialyście swoim pociechom bańki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaka9 Re: bańki 31.08.06, 20:54 super moja mama tez stawia i ja sie tego od niej naucze! powiedz jeszcze w jakim rodzaju kaszlu je stosujesz bo ja wiem ze stawia sie je jak kaszel jest mokry i urywający. Odpowiedz Link
5_monika Re: bańki 31.08.06, 21:04 stawiam jak mi dziecko zaczyna kichać, robię masaż chińską bańką i jedną zostawiam na chwilę na kręgosłupie, żeby było kóło.Na drugi dzień np. powtarzam to samo. Bańki stawia się przy wszystkich rodzajach kaszlu i przy różnych innych dolegliwościach.Nie trzeba mieć zapalenia oskrzeli żeby postawić bańki.Na drugi dzień nie trzeba siedzieć w domu. Odpowiedz Link
monikaka9 Re: bańki 01.09.06, 08:50 Nie jestem pewna czy mówimy o tych samych bańkach? piszesz ze robisz mazaż bańką chińska? A ja mówie o takich tradycyjnych ,małych szklanych banieczkach ,które stawia sie na plecach i one pozostawiaja takie ślady ze wygląda sie jak biedronka. Odpowiedz Link
5_monika Re: bańki 01.09.06, 09:16 zapytałaś czy: stawia się przy leczeniu homeopatycznym -TAK przy jakim rodzaju kaszlu, mokrym - można przy każdym, suchym, katarze, zwykłym początku jakiegoś przeziębienia. Bańki zwykłe działają tak samo, chińskie po prostu łatwiej się stosuje i mają więcej zastosowań.Szklane też miałam jako pierwsze.Chińskie też pooztawiają ślady, to zależy od tego jak mocno i na jak długo bańka zassa skórę. pozdr Odpowiedz Link
monikaka9 Re: bańki 01.09.06, 10:14 Dzięki! Chyba mu dzisiaj postawie tylko troche sie boje bo mały dzisiaj dostanie pierwszy zastrzyk na jąderka i nie wiem czy mam go jeszcze tymi bańkami stresować. Moja mama mówi ze powinno sie stawiać bańki 2x np. jeśli postawie dzisiaj to za 2 dni mam powtórzyc tez tak robisz? Odpowiedz Link
monikaka9 Re: bańki 01.09.06, 10:16 A jak stosowałaś te zwykłe to jak długo trzymasz dzieciom na pleckach 5min. 10? Odpowiedz Link
5_monika Re: bańki 01.09.06, 16:02 szklane 5 min(ale to było dawno), teraz robię masaż i stawiam jedną , na drugi dzień kolejną w innym miejscu.Ja nie stawiałam wszystkich na raz bo później nie ma miejsca na postawienie przez kolejne dni. Odpowiedz Link
beba2 Re: bańki 01.09.06, 19:11 Ja też stawiam gumowe ( czasem z masażem, jak mlody pozwoli ), ale szklane mozna postawić dwie i tez wystarczy. Odpowiedz Link
woda.lekko.gazowana Re: bańki 03.09.06, 12:06 ja też stawiam - w zalezności od dziecka, 10 miesieczniakowi stawiałam dwie na ok. 3 minuty, sześciolatce sześć na 5-10 min :) i powtarzam, przy zapaleniu płuc nawet codziennie (ale tylko raz miałam w domu zapalenie płuc :)) Odpowiedz Link