Dodaj do ulubionych

co dla 11 mc na sen

09.12.06, 20:13
poradcie co dawac 11 miesieczniakowi aby lepiej spał bo juz wysiadam prosze o
rade:-(
Obserwuj wątek
    • omamamia1 Re: co dla 11 mc na sen 09.12.06, 20:29
      może viburcol?
    • very.martini Re: co dla 11 mc na sen 09.12.06, 21:21
      jedyne, co idzie odpowiedziec, przy tak postawionym pytaniu: jakiś lek
      homeopatyczny.
    • aducha06 Re: co dla 11 mc na sen 10.12.06, 07:40
      przepraszam za takie pytanie , - chodzi mi co moze pomóc małej aby spała
      spokojniej , w nocy czesto sie wybudza,kreci, placze, potem niechce usnąc , tak
      jest co noc , podaje jej czasami viburcol ale raz pomaga raz wcale...,dawałam
      melisal ale nie zauwazyłam zmiany- nie wiem co juz robic - lekarze nie widza
      problemu- twierdza ze to takie dziecko i samo przejdzie - moze i przejdzie ale
      ja juz nie mam siły - prosze poradcie cos ...
      • szagszag Re: co dla 11 mc na sen 10.12.06, 13:15
        Weź do swojego łóżka. Jest szansa, że przynajmniej ty się wyśpisz...
        • szagszag Re: co dla 11 mc na sen 10.12.06, 13:23
          To nie żart ani wyśmiewanie. Piszę z doświadczenia. Starszy syn wybudzał się
          kilka razy w nocy do ukończenia mniej wiecej 3 lat. Jak się budził to mnie
          wołał. Teraz może się i budzi, ale nic o tym nie wiem. Młodszy też się
          oczywiście budzi, jeszcze karmię piersią, więc śpi ze mną i dzięki temu jestem
          jeszcze przytomna w ciągu dnia. Jeżeli np. pracujesz i dziecko cie przez
          większość dnia nie ma obok, to w nocy będzie mu przyjemniej i spokojniej z mamą.
          Ale każde dziecko jest inne i przyczyny niespokojnego snu mogą być przeróżne.
          Jeśli cie to bardzo niepokoi to faktycznie znajdź dobrego homeopatę i
          skonsultuj. Przez net nikt ci w takim problemie nie doradzi obawiam się. A
          nawet jeśli, to ja bym leków ani ziół zalecanych przez net dziecku nie podała...
          (na sen oczywiście, bo z katarem to co innego)
    • foretka Re: co dla 11 mc na sen 10.12.06, 14:12
      Czesto na forum w podobnych przypadkach polecana byla "Sedalia". Czy pomoze nie
      wiem...

Pozdrawiam
      ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.)
      zapraszam na forum Zakątek Szczecińskich MaM:-)
      • n_nadia Re: co dla 11 mc na sen 10.12.06, 15:13
        skupiłabym się raczej na znalezieniu przyczyny złego snu.
        może odstaw nabiał na 2 tygodnie i zobacz, czy będzie poprawa.
        • mir123bych Re: co dla 11 mc na sen 11.12.06, 17:05
          ja bym dziecku nic nie dawał, lek który dajesz wystarczy. Jeśli , Ty masz
          jesienną depresje, polecam wątek o depresji i lekach homeopatycznych;)
          • ma.pi Re: co dla 11 mc na sen 11.12.06, 20:09
            A czy dziecko umie samo zasypiac? Ma swoje miejsce do spania? Czy jest tak, ze
            mama albo tata usypiaja na rekach albo w wozku, potem przenosza do lozeczka, a
            jak sie dziecko przebudzi w nocy to szybko mama bierze do siebie.
            Dopuki nie nauczysz spac w swoim lozeczku i samodzielnie zasypiac dotad bedzie
            sie budzic i zadne leki nie pomoga

Wiem cos o tym z wlasnego doswiadczenia. Moj sredni syn ma juz 6 lat i uprawia
            nocne wedrowki, bo moj maz ciagle twierdzil, ze on za maly na samodzielne
            usypianie. I ma za swoje, bo to jego dzialka go usypiac i wstawac do niego w
            nocy :o).

Pozdr.
            • sutrynka Re: co dla 11 mc na sen 16.12.06, 14:29
              Ja mam ten sam problem!
              I dziecko umie samo zasypiać i spać w swoim łóżeczku. Do 6 m-ca życia nie było
              problemu. Teraz za dnia jest ok: w porach drzemki odkładam go do łóżeczka i
              zasypia sobie spokojnie,a w nocy koszmar! uśmiechnięty i przebrany w piżamkę
              jest odkładany do łóżka i zaczyna piszczeć. i już nie przestaje...
              Można go uśpić przy piersi, lub wynieść z pokoju i uśpić na rękach...po pół
              godzinie budzi się i ryczy dalej. Nic go raczej nie boli bo podanie środka
              przeciwbólowego nie pomaga, viburcol nie działa, nic nie działa. Zabranie go do
              naszego łóżka też nie pomaga. Rano spokojnie sobie odsypia i po przebudzeniu
              radośnie guga :)
              Padamy już na pyski i zaczynamy nerwowo reagować. Ja się kładę do łóżka i
              zamiast spać czekam aż zacznie płakać. Nie mam mowy o odsypianiu w dzień bo mamy
              drugie dziecko, prace itd.
              Mam wrażenie że on się czegoś boi albo coś go denerwuje i nie jest w stanie się
              wyluzować i spać, nie jem już nabiału, ani innych podejrzanych rzeczy, on nie
              dostaje do jedzenia nic prócz piersi. Zresztą gdyby to była sprawa pokarmowa to
              w dzień też by chyba marudził...
              i co tu robić?
    • wsuwka1 Re: co dla 11 mc na sen 15.12.06, 12:49
      Jeśli zaglądasz jeszcze na to forum, to bardzo Cię proszę o kontakt. Mój nr GG
      2006088. Mam taki sam problem. Chętnie z Tobą porozmawiam.
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka