10.09.07, 17:04
własnie wracam od pediatry z recepta na baktrim, clemastin, flegaminę wolałabym nie ale hopmeopata poza zasiegiem. poradzcie dziecko w sobote dostało temp. 38,5 podawałam co 15 minut belladonne z wody. gorączka ustąpiła po 3 godzinach i nie wróciła. Natomiast dzis Mała ma chrype gigant i czasem kaszlnie na mokro nie ma kataru ani temp. apetyt dobry pomózcie
Obserwuj wątek
    • granna Re: krtań? 11.09.07, 08:01

I co dałas ten bactrim? Na chrypke mały opis czy głos zanika czy w ogóle nie ma
      barwy, czy odchrząkuje czy lepiej mówi na dworze czy w cieple.
      Jesli masz ze starych zapasów albo moze juz Dagomed wrócił do łask to tak w
      ciemno mozna spróbowac taki kompleks na gardło Phytolacca.
      Mysle, ze bez biseptolu mogło sie obyc :)
      • gniadus Re: krtań? 11.09.07, 12:03
        Idealnie zapalenie krtani leczy Larynx Apis. W przypadku mojego synka zdziałał cuda już kilka razy. Pozdro.
      • nati1455 Re: krtań? 12.09.07, 16:50
        Dałam ten bactrim ale pierwsza noc była straszna kaszel mokry jakby płuca wyrywało, druga noc nie lepsza ale w ciągu dnia oprócz chrypki nie kaszle czyli jakby bez zmian. Poczekam do jutra jak nie bedzie poprawy trzeba pewnie zbadac znowu osłuchowo czy nie poszło dalej chociaz mała nie gorączkuje ma apetyt i wyglada na zdrową.
        • nati1455 Re: krtań? 01.10.07, 19:21
          witam!
          20 dni póżniej powtórka z rozrywki. Baktrim jest ,,nieoceniony". oprócz tego ze biegunka po nim gigant to działa (w przypadku mojej córki) jakieś 15 dni- gratulacje. Dzisiaj na szczęście dostaliśmy sie do homeopaty przepisał Larynx/apis i Aconitum comp. Mam nadzieje ze pomoże na dłuzej a raczej jestem tego pewna. Pozdrawiam
    • nati1455 Re: krtań? 03.10.07, 16:49
      Trzeci dzień leczenia a efektów jakby nie widać doszedł mokry kaszel, katar gdzieś w śodku nie wypływa, jak dmucha to troche białego śluzu sie pojawia. Chrypa sie utrzymuje. Apetyt dobry gorączki brak. Dzisiejsza noc była już w całkowitym porządku nie kaszlała i nie kichała.Co robić?
      • 5_monika Re: krtań? 03.10.07, 18:27
        czyli jest lepiej ?
        czy bez zmian ?
        jak z tym kaszlem, jaki był wcześniej ajaki teraz
        • nati1455 Re: krtań? 03.10.07, 19:14
          Moim zdaniem jest lepiej w nocy ale w ciągu dnia gorzej. DZisiejszej nocy nie kaszlała spała spokojnie, ale w dzień kaszel sie nasila jest mokry. Tak myśle ze to może być ten katar, który nie wypływa przez nos a spływa po gardle. Nos ma zapchany. Nie wiem, wcześniej na taki problem z katarem i kaszlem podawałam agrpoyron ale czy teraz to nie wejdzie w jakieś reakcje z tymi lekami które podaje od poniedziałku? Ahh jakie to skomplikowane!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka