zuzakm 29.05.10, 00:26 www.bronislawkomorowski.pl/wideob.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalin.pl Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 30.05.10, 22:51 Pomijając już sprawę słowa "barak", to - wbrew pozorom - Komorowski nie stoi przed swoim byłym domem. Padają tam słowa "taki, jak ten". -- michalin.pl Odpowiedz Link
mieszkaniecjozefowa Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 02.06.10, 16:09 lekki szok, po tym co uslyszec mozna na filmiku. Przeciez masa ludzi, takze w Jozefowie w podobnych mieszka i ine nalezy tego nazywac barakiem - no chyba ze mieszkancy "barakow" nie sa w grupie targetowej kandydata. Odpowiedz Link
the.special1 Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 03.06.10, 10:01 Pamiętam jak takie drewniaki zwykło się nazywać 'pekinami'. Szczerze mówiąc, to są baraki. Odpowiedz Link
maryshaa Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 03.06.10, 12:06 Pekinami nazywano je nie z powodu wyglądu. Każdy wie skąd wzięła się nazwa. Takie czasy były... Ale barakami na pewno nie są. Komorowski ma kiepskich ludzi od PR Odpowiedz Link
jsb1685 Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 03.06.10, 21:04 Właśnie, że ma dobrych PR"owców. Tak by te rudery nazwał każdy normalny obywatel z innego zakądka kraju. Poza tym, to co mieli podać, że w "daczy" mieszkał, albo "dworku"? Wystarczy już, że jeździ na polowania i "Pan hrabia". Odpowiedz Link
maryshaa Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 03.06.10, 21:29 jsb1685 napisał: Poza tym, to co mieli podać, że w > "daczy" mieszkał, albo "dworku"? W drewniaku? Odpowiedz Link
skuti77 Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 06.06.10, 13:40 A ciężko było by powiedzieć ze mieszkał w takim Świdermajerze. W końcu 50 lat temu taka miały nazwę te domy, a nie baraki. Odpowiedz Link
feelek Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 13.06.10, 06:33 skuti77 napisał: > A ciężko było by powiedzieć ze mieszkał w takim Świdermajerze. W końcu 50 lat > temu taka miały nazwę te domy, a nie baraki. feelek odp.: one się wtedy tak nie nazywały bo ta nazwa utrwaliła się przez ostatnie lata, no owszem wymyślił ją wtedy bodaj Gałczyński ale przyjęła się powszechnie dopiero teraz a p. Komorowski to z mieszkania w tych barakach/drewniakach/świdermajerach nie ma zbyt dobrych wspomnień: przymusowo jego źle urodzoną rodzinę umieszczono tu w sąsiedztwie np. milicjanta co po pijaku latał z giwerą i prostytutki... nie z takich wspomnień nie za bardzo może nazywać te domki inaczej... pzdr. f. Odpowiedz Link
mieszkaniecjozefowa Re: Komorowski wychował się w baraku w Józefowie: 04.06.10, 11:08 No jasne, ze to barak latwo powiedziec. Ale wezcie pod uwage, ze pan Komorowski mieszkal w tym "baraku" jak wynika z jego biografii prawie 50 lat temu, a wtedy te domy byly w znacznie lepszym stanie - tak mniej wiecej o 50 lat intensywnej eksploatacji lepszym stanie!!! Czy juz wowczs to byly "baraki"? Odpowiedz Link
obywatel25 Re: Komorowski to jest reklama i co można...... 03.06.10, 22:02 .....jestem agentem ubezpieczeniowym i chcę pomóc ludziom ubezpieczyć domy i mieszkania, natychmiast mnie wykasowano z forum, a tego pana dalej i ja reklamuję i można.Żona p marszałka pracowała jako agent ubezpieczeniowy, rozmawiałem o tym z p marszałkiem jak był w józku i mówił że w ten sposób pomagała ludziom. wykorektują Odpowiedz Link
jsb1685 Re: Komorowski to jest reklama i co można...... 03.06.10, 23:35 pomagają.. zwłaszcza jak ubezpieczalnia wypnie pryszczatą d..ę na poszkodowanego. Odpowiedz Link
milfur Re: Komorowski to jest reklama i co można...... 04.06.10, 08:20 obywatel25 napisała: > .....jestem agentem ubezpieczeniowym i chcę pomóc ludziom > ubezpieczyć domy i mieszkania, natychmiast mnie wykasowano z forum, > a tego pana dalej i ja reklamuję i można.Żona p marszałka pracowała > jako agent ubezpieczeniowy, rozmawiałem o tym z p marszałkiem jak > był w józku i mówił że w ten sposób pomagała ludziom. > > wykorektują popieram stanowisko przedmówcy Odpowiedz Link
feelek Komorowski !!!! 20.06.10, 12:47 wpisuję ten wpis w ciszy wyborczej jako test jej istnienia (tej ciszy ) nic wyborczego nie piszę bo jeszcze anulują wyniki wyborów i tak wiadomo, że wygra .... w sumie ciekawi mnie reakcja Adminek zbanują czy zostawią Odpowiedz Link
obywatel25 Feeluś.... 20.06.10, 21:06 a ja myslalem że Tyś Prawdziwy Łobywatel, myślę jednak żeś koniunkturalista i chcesz dalej w tym urzędzie pracować, nie dziwię się jednak. Pozdrawiam Odpowiedz Link
feelek Łobywateluś... 21.06.10, 01:07 ja chyba nic nie rozumiem eeeech w jakim k... urzędzie? nie dziwisz się czemu? PS. no chciałem żeby było śmiesznie też pozdrawiam Odpowiedz Link
dj.rydzyk okiem mamy 30.06.10, 16:04 za GW - kilka zdan o tym jak pobyt w J wspomina matka BroKo To były czasy stalinowskie, co rusz jacyś znajomi znikali w więzieniach. Wróciliśmy do Poznania, bo rodzice do tego jednego pokoju dostali jeszcze małą służbówkę. Dzieci spały na zsuniętych na noc fotelach. Mąż uznał, że trzeba spróbować szansy w Warszawie, w 1957 r. przenieśliśmy się do Józefowa pod Otwockiem. Tam było jeszcze gorzej. Pokój w baraku, 9 m kw. Przerobiony z kuchni, więc stał tam nieczynny piec i ledwo mieściły się dwa łóżka. Było tak zimno, że dzieci spały w futerkach. W jednym spał mąż z Bronkiem, a w drugim ja z Marysią i kilkumiesięczną Halinką. Jeden sąsiad to był milicjant alkoholik. Jak się upił, kładł się na tory, trzeba go było ratować. Za ścianą pani Olesia, prostytutka. Libacje prawie co noc. Mąż pracował w banku w Warszawie. Gdy wracał z pracy, ja wychodziłam na swoje zajęcia do Domów Dziecka w Michalinie albo w Świdrze. W 1959 r. otrzymaliśmy w końcu mieszkanie. Więcej... wyborcza.pl/1,87648,8063830,To_dla_mnie_ojciec_Bronka_rwal_te_czeresnie.html?as=2&startsz=x#ixzz0sLPVzSxU Odpowiedz Link