Dodaj do ulubionych

SKM do Falenicy

08.06.10, 18:46
ZTM dostawia SKM-kę do Falenicy
Dodatkowe połączenia od jutra
Zarząd Transportu Miejskiego uruchomił dodatkowe linie przewozowe, aby jak najbardziej zminimalizować niedogodności spowodowane zamknięciem Wału Miedzeszyńskiego.

W celu udogodnienia dotarcia do Stolicy mieszkańcom Falenicy i Międzylesia, na tory wyjadą dodatkowe pociągi na trasie Falenica-Dworzec Wschodni. W sumie od 8 czerwca uruchomionych zostanie 15 pociągów.

Kolejnym ułatwieniem będzie włączenie do ruchu linii autobusowej Z-1. Kursującej na trasie: FALENICA – Bysławska – Patriotów – Przewodowa – Wał Miedzeszyński – Trakt Lubelski – Zwoleńska – PKP MIĘDZYLESIE.

W pociągach KM obowiązują bilety ZTM w ramach oferty Wspólny Bilet (honorowane są bilety ZTM od dobowego wzwyż). W kolejkach SKM obowiązuje pełna taryfa ZTM, łącznie z biletami jednorazowymi i czasowymi.
Obserwuj wątek
    • maryshaa Re: SKM do Falenicy 08.06.10, 21:52
      Ja tylko nie rozumiem dlaczego ta SKM będzie jeździć tylko do Wschodniej... uncertain
      • shelmahh PKP skandal 09.06.10, 12:53
        Mariusz

To co wczoraj zobaczyłem i przeżyłem pokazuje, że działania PKP związane choćby
        z SKMką to działania pozorowane!

pociąg 17:54 ze Śródmieścia:

- opóźniony 10 min
        - podstawiony 1 skład!
        - ścisk na Śródmieściu taki, że nie było czym oddychać, nie mówiąc o tym, że na
        kolejnych stacjach i tak nikt już nie mógł wejść, nie mówiąc o wysiadaniu!

SKMka brzmi dobrze ale jedynie w internecie. Ludzie podróżują na linii otwockiej
        na dużo dłuższych odcinkach niż Falenica - Wschodni.

Podstawianie jednego składu (normalnie jeździ podwójny) pokazuje,że PKP nie
        interesuje to, że wał jest zamknięty. w ogóle się nie wczuli w to, że ludzie się
        przesiądą z samochodów!

I teraz tak. Ostatnio przesiadłem się do pociągu ze względu na oszczędności na
        paliwie. I to co codziennie przeżywam w ramach podróży pociągiem powoduje, że
        cholernie żałuje tego kroku. Lepiej dopłacać, stać w korkach i nie być zależnym
        od jakieś prowizorycznej firmy, która powinna być zaorana już dawno temu.
        Podstawienie SKMki niczego nie zmieni!

Spóźnienia (notoryczne) są dla mnie niedopuszczalne. Kolejki do kas na
        Śródmieściu to też jakaś zagadka - ostatnio ogonek wił się do wejścia! Potem
        oczywiście dopłata 2 zł za wypisanie biletu w pociągu!

dla mnie to szok!

• cinqueterre Re: PKP skandal 09.06.10, 14:24
          Widze, shelmahh, ze jechalismy wczoraj tym samym pociagiem : ) Juz na Ochocie
          nie bylo miejsc siedzacych. Ten pociag jest totalnym nieporozumieniem, poniewaz
          zaczyna kurs z Radomia i nie ma dnia, zeby sie nie spoznial. A zima czesto wcale
          nie przyjezdzal. Pogratulowac PKP wyobrazni. Moim zdaniem, pociagi rozwozace
          ludzi po pracy do domu (miedzy godz. 16-19) powinny startowac z Zachodniej, aby
          uniknac ryzyka spoznien.
          • shelmahh Re: PKP skandal 09.06.10, 16:48
            tak tak ten sam pociąg smile ale jutro po południu wracam na skuter! chrzanię te
            pociągi i poranne przygody
            • mieszkaniecjozefowa Re: PKP skandal 10.06.10, 20:53
              Dla dokladnosci - to nie PKP tylko Koleje Mazowieckie bedace
              wlasnoscia samorzadu wojewodztwa, ktorymi rzadza kumple marszalka
              Struzika (duzo o tym w mediach bylo przy ostatniej zmianie prezesa).
              Pan Marszalek swoja funkcje sprawuje juz 2 czy 3 kadencje, o ile
              pamietam to po niego codziennie do Plocka z Warszawy jedzie limuzyna
              i wraca do Plocka wieczorem. Jakby sie przejechal pociagiem to moze
              by docenil wage problemu, a tak chyba pora na zmiany....
              Przykre, sam przezywam spoznienia do pracy i marnowanie mojego czasu
              wolnego popoludniami sad((
              • feelek Re: PKP skandal 13.06.10, 06:24
                te pociągi powinno się nazywać Struzikami ("...jechałem Struzikiem, jak zwykle
                podstawili krótki skład, ścisk był aż do Ochoty...")
                dla odmiany SKM-ki to mogłyby być Kaczory (wprowadził je na krótko śp. Kaczyński)
                PS. za chwile mają nam wycofać Kaczory - one dojeżdżają do Falenicy tylko na
                czas zamknięcia Wału Miedzeszyńskiego. Może by zrobić jaki flashmob - np.
                przykuć się do toru pod hasłem:
                "nie zabierajcie nam znowu SKM- ki"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka