05420.pl 06.09.10, 20:04 Paweł Rupniewski kandydatem na burmistrza Józefowa www.05420.pl/1/2010/Sep/06/pawel-rupniewski-chce-zostac-burmistrzem/ pozdrawiamy 05420.pl kontakt@05420.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cinqueterre Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 10:15 No, coz. Za swoj negatywny stosunek do rozwoju sieci wodno-kanalizacyjnej na moj glos nie moze liczyc. Swoja droga moze warto podciagnac ten watek, bo juz sie kiedys pojawil na forum... Odpowiedz Link
jozee Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 10:21 Może sobie chcieć.Wyobraźcie sobie Państwo skruszoną minę tego prawicowca,kiedy na przykład nie klepnie jakiejś sprawy.Albo głupkowate uśmieszki,gdy sprawa wymaga doświadczenia i wiedzy.Jest to porządna człowieczyna,która doskonale odnalazła się między kościołem a szkołą i niech tak zostanie.Burmistrzem będzie Stanisław Kruszewski.Jeśli oczywiście wyrazi wolę kandydowania.A jak nie to ratuj się kto może.A tak w ogóle to niech ten kod pocztowy nie wypisuje pierdół z tej prostej przyczyny,iż jest to mdłe. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 10:55 Ze stron kodu pocztowego: www.05420.pl/1/2010/Mar/13/rusza-akcja-kanalizacja/ "Może powiecie, że mam mało odwagi, ale boję się. Boję się, że ten projekt jest za duży, że go nie udźwigniemy. Powinniśmy to robić małymi kroczkami - argumentował Paweł Rupniewski z PiS". Człowiek, który się boi ma być burmistrzem. Wybierzmy go a potem będziemy go bronić własną piersią . Odpowiedz Link
panmajeranek Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 17:42 Trzeba mieć dużo odwagi, żeby powiedzieć że się czegoś boi. W takim wypadku strach tak wyśmiewany przez innych jest po prostu rozwagą. 90 mln zł to kawał grosza i dobrze by było, gdyby został wydany rozsądnie a nie "na hura". Poza tym link do mapki i nagrania z sesji nie działają. Jak będzie przebiegała sieć? Może ktoś wie? Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 20:00 panmajeranek napisał: > Trzeba mieć dużo odwagi, żeby powiedzieć że się czegoś boi. ROTFL. > ach tak wyśmiewany przez innych jest po prostu rozwagą. 90 mln zł to kawał gros > za i dobrze by było, gdyby został wydany rozsądnie a nie "na hura". Nie ma znaczenia, czy się boi, czy nie. Jest przeciwny tej inwestycji, więc jej nie pociągnie. To mi wystarczy. Reszta się nie liczy. Akurat to, że można taką inwestycję zawalić - wierzę. Spodziewam się też, że ktoś, kto jest jej przeciwny nie będzie dobrym menedżerem, który ją przeprowadzi. A zgodnie z tym, co mówi sam Rupniewski jest to trudna inwestycja, więc potrzebny jest ktoś, kto wierzy w jej realizację. Tyle nt. TEJ kandydatury. Odpowiedz Link
kitkazet Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 10:57 nie no dużo lepiej będzie nam tkwić w królestwie obecnego Burmistrza, który kampanię wyborczą robi za nasze pieniądze - nagle w widocznych miejscach wszystko sie remontuje, usprawnia i ulepsza. a przez 4 lata władzy nie było na to czasu? Odpowiedz Link
xymena Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 11:03 W Jozefowie od wielu lat się buduje i ulepsza w widocznych miejscach. Czy miałby przestać przed wyborami, żeby uniknąć Twoich podejrzeń? Odpowiedz Link
xymena Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 11:04 A mnie odpowiada, że 05420 linkuje tu co ciekawsze artykuły, bo pewnie bym przeoczyła. Odpowiedz Link
jurij12 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 12:41 a mnie zainteresował jeden z komentarzy pod tekstem w 05420: W poprzednich wyborach w swoim okręgu zwyciężył 3 głosami wyniki wyborów 2006 mało brakowało a w ogóle nie byłby w tej kadencji radnym... Odpowiedz Link
doomi Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 13:18 he he, a wyobrażacie sobie na stołku v-ce burmistrza obecnego radnego Mazka? Odpowiedz Link
paninata Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 16:41 Moja wyobraźnia nie sięga tak daleko. A powinna Pan Mazek v-ce -ja zmiana adresu zamieszkania A chciałabym jednak pomieszkać jeszcze na Sienkiewicza. Odpowiedz Link
jozee Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 14:27 Dlaczego dziecko tego pana chcącego uczęszcza do szkoły nr1 skoro Zawiszy podlega pod Michalin? Odpowiedz Link
mar.ban123456 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 07.09.10, 14:54 No i się zaczęło Można by też zapytać czemu dziecko córki Pana radnego Wójcika zostało przyjęte do przedszkola miejskiego, mimo że jego mama nie pracuje. Ciekawe co na to rodzice dzieci nie przyjętych do przedszkola. Chyba że mam błędne informacje, to proszę niech mnie ktoś poprawi. Odpowiedz Link
michalin.pl Marzy mi się kampania... 07.09.10, 15:13 Zgłosił się pierwszy kandydat. Niebawem zapewne zgłoszą się kolejni. Za trzy miesiące będzie już po wszystkim. Jedni będą lizali rany, drudzy będą się cieszyli. Marzy mi się kampania merytoryczna, ze spotkaniem kandydatów w ludzkiej atmosferze, z walką na argumenty, a nie walką dla niej samej. A po wyborach marzy mi się współpraca obu stron dla dobra Naszego Miasta. Bo wygląda na to, że to będzie kadencja zasadnych decyzji, które będą miały znaczenie nie tylko dla nas, ale i dla naszych dzieci, wnuków, itd. Marzy mi się Józefów, w którym decyzje powstają DLA kogoś, a nie PRZECIWKO komuś. Marzy mi się Józefów, w którym Radni z opozycji potrafią rozmawiać z Burmistrzem, a Burmistrz z Radnymi z opozycji. Marzy mi się Józefów, w którym ważne dla Miasta sprawy zapadają w wyniku ROZMOWY i POROZUMIENIA, a nie SĄDOWYCH WYROKÓW. Wiele innych rzeczy mi się jeszcze marzy, ale wiem, ze niektórzy już leżą na podłodze i kwiczą ze śmiechu, więc skończę już swoje pobożne życzenia. -- michalin.pl Odpowiedz Link
michalin.pl Re: Marzy mi się kampania... 07.09.10, 15:24 paninata napisała: > Pomarzyć fajna rzecz. -- michalin.pl Odpowiedz Link
jurij12 Re: Marzy mi się kampania... 07.09.10, 15:30 michalin.pl -->jesteś drugim kandydatem, tylko na razie jeszcze głośno tego nie mówisz? Odpowiedz Link
michalin.pl Re: Marzy mi się kampania... 07.09.10, 15:39 jurij12 napisał: > michalin.pl -->jesteś drugim kandydatem, tylko na razie jeszcze głośno tego > nie mówisz? Psssst. To miała być tajemnica. -- michalin.pl Odpowiedz Link
mar.ban123456 Re: Marzy mi się kampania... 07.09.10, 16:15 michalin.pl jeżeli naprawdę tak uważasz i startujesz w wyborach to masz mój głos Odpowiedz Link
kitkazet Re: Marzy mi się kampania... 08.09.10, 14:31 Najważniejsze, że po 12 latach pojawiła się wreszcie jakaś sensowna alternatywa. Ja w Pana Pawła wierzę, przynajmniej nie krzyczy na obywateli, czego się nie da powiedzieć o obecnym Burmistrzu. Odpowiedz Link
nowy201015 Re: Marzy mi się kampania... 08.09.10, 15:39 również popieram p. Pawła. Jest jedna z nielicznych osób wśród naszych włodarzy która słucha mieszkańców. I zadaje konstruktywne pytania na sesja rady miasta. Polecam relacje z tych sesji dostępne na you tube Odpowiedz Link
beretbaby Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 09.09.10, 15:28 Dzisiaj wpadła mi w ręce darmowa gazetka "wot.pl", która niemal w całości poświęcona jest promocji P. Rupniewskiego .Gazetka liczy całe 4 strony. Mimo to znalazło się w niej miejsce na obronę i promocję WSGE. Pani bądź Pan podpisujący się T.S. uważa, że nowy burmistrz ...."powinien zatem jak najszybciej sprzedać nieruchomość przy Sienkiewicza 2 (właścicielom wsge) ponieważ ..."już dwukrotnie władze WSGE występowały do Burmistrza Józefowa o sprzedaż miejskiej nieruchomości przy Sinkiewicza 2. Obie prośby pozostały bez echa. Jest to jedna z wpadek Burmistrza w mijającej kadencji" Ciekawe, czy ten artykulik jest wynikiem wspólnego startu PiS i WSGE w wyborach? Jedyna reklama zamieszczona w tym pisemku to reklama oczywiście WSGE. Odpowiedz Link
my.tu.gadu.gadu Konkurencja dla tuby propagandowej Kruszewskiego 10.09.10, 15:34 beretbaby napisała: > Dzisiaj wpadła mi w ręce darmowa gazetka "wot.pl", która niemal w całości poświ > ęcona jest promocji P. Rupniewskiego . No to w koncu jest jakas konkurencja dla tuby propagandowej Kruszewskiego, jakim jest pismo "Jozefow nad Świdrem" wydawane za nasze pieniądze. Odpowiedz Link
doomi a ja mam deja vu! 10.09.10, 16:01 Już kiedyś był pewien kandydat związany z WSGE i reklamujący się za pomocą podobnego pisemka. Nazywał się Bakalarski i popłynął równie wartko jak opisywany w "gazetce" nasz urokliwy Świder. W wypadku Rupniewskiego porażka może być tym dotkliwsza, że na szali stawia również swój mandat radnego. A w nawiązaniu do artykułu o którym pisze beretbaby warto wspomnieć niekonsekwencję autora, który twierdzi, że problem przepełnionych szkół jest tymczasowy i za 5 lat przeminie, by już za chwilę stwierdzić, że budynek, który zajmuje WSGE trzeba jak najszybciej sprzedać, aby polepszyć warunki lokalowe w szkołach podstawowych. Jak to zrobić panie redaktorze T.S.? Aaa, wiem! Można zawsze podnająć sale lekcyjne od WSGE! Kiedyś słyszałam już taką propozycję z ust rektora tejże szacownej uczelni. Zapłacą kasę za szkołę, a potem tę samą kasę dostaną za wynajem. To się nazywa łeb na karku! A może inaczej? p.s. czy mam spodziewać się pozwu? Odpowiedz Link
em-kwadrat Re: a ja mam deja vu! 10.09.10, 20:18 Skoro redaktor T.S. wie co będzie za 5 lat, to może w następnym numerze odpowie, czy w nowym budynku przy ul. Sienkiewicza będzie za 2 lata szkoła muzyczna czy tylko budynek mieszkalny? Prawda czy plotka? Odnośnie tymczasowości przepełnionych szkół, to wysyłam autora na ulice (oczywiście w celach badawczych ), aby jako rachmistrz-amator policzył dzieci w wieku 0-2 lat. Wyniki mogą być porażające Odpowiedz Link
my.tu.gadu.gadu Start PiS i WSGE w wyborach a nowa szkoła 10.09.10, 15:48 beretbaby napisała: > Ciekawe, czy ten artykulik jest wynikiem wspólnego startu PiS i WSGE w wyborach Jezeli skutkiem tego wspolnego startu (jezeli to prawda) PiS i WSGE w wyborach bedzie uporzadkowanei sporu Miasta z WSGE, to trzymam kciuki za ten wspolny start. Na teraz sytuacja przedstawia sie tak: 1. Zaczęła się współpraca Miasta z WSGE. 2. Kruszewski przekazal WSGE w uzytkownie miejski grunt na bardzo korzystnych warunkach. 2. Coś się stało. 3. Współpraca się skończyła. 4. Obie strony chodzą do sądu, zamiast załątwic sprawe jak ludzie. Umowa przekazania działki WSGE w dzierżawę na 30 lat została tak napisana, że jest prakycznie nie do wypowiedzenia do końca jej trwania. Jak dla mnie jedynym wyjściem jest sprzedanie tej działki WSGE, a za pieniądze ze sprzedaży wybudowanie nowej szkoły. Spór Kruszewskiego z WSGE blokuje sprawę budowy nowej szkoły w Józefowie. Odpowiedz Link
jozee Re: Start PiS i WSGE w wyborach a nowa szkoła 10.09.10, 17:13 Moje zdanie jest następujące.Zostawić tę "szkołę wyższą" w cholerę.Im więcej o niej tym bardziej właściciele zacierają ręce.Nie ma co wnikać.Widzimy kontrkandydata i skupmy się na nim.Należałoby zajrzeć mu w papiery.Dyplom ukańczonej uczelni państwowej,przebieg pracy naukowej,kariera zawodowa,osiągnięcia dla miasta(konkrety).Proponuję spytać o różne szczególy.Mnie np.najbardziej interesuje kto (jaka grupa)popiera Go i dlaczego. Odpowiedz Link
beretbaby Re: Start PiS i WSGE w wyborach a nowa szkoła 10.09.10, 18:12 Marne grosze za jakie wsge chce kupić małą szkołę (około 1 ml 500 tys pln) mają wystarczyć na nową szkołę i jeszcze przedszkole według autora art. Moim zdaniem T.S.zapomniał dopisać , że jeszcze wiadukt za tą kaskę da się pobudować. " obie strony chodzą do sądu , zamiast załatwić sprawę jak ludzie" Tylko jakoś tak się składa, że wszystkie procesy wytacza jedna strona- czyli ogólnie mówiąc wsge , zmieniają się tylko pozwani. Ciekawe czy oni jeszcze ogarniają kogo, kiedy i za co pozwali. "Jeżeli skutkiem tego wspólnego startu PiS i WSGE w wyborach bedzie uporządkowanie sporu Miasta z WSGE, to trzymam kciuki za ten wspólny start" Jakiego sporu? To , że Miasto nie ulega coraz to nowym żądaniom wsge (najpierw chcieli by miasto podżyrowało kredyt , który zaciągnęli na blaszak- szumnie zwany aulą, teraz chcą bez przetargu za symboliczną kwotę mieć na własność budynek i działkę w dobrym miejscu) świadczy o odpowiedzialności i rozwadze dzisiejszych władz. Widać , że dla PiSu oddanie małej szkoły WSGE jest priorytetem. Odpowiedz Link
paninata Re: Start PiS i WSGE w wyborach a nowa szkoła 10.09.10, 19:12 my.tu.gadu.gadu napisał: >Jeżeli skutkiem tego wspólnego startu PiS i WSGE w wyborach >będzie uporządkowanie sporu Miasta z WSGE, to trzymam kciuki" A mnie przypomniała się wizyta , którą grupa mieszkańców złożyła pani poseł Sikorze. Poszliśmy do jej biura poselskiego ufni, że Pani poseł będzie zainteresowana problemami z jakimi muszą borykać się sąsiedzi WSGE. Jedyne co Pani poseł miała do powiedzenia to.... " ale żeście sobie narobili, ale żeście sobie narobili" (reakcja P. poseł na pikietę) Wniosek z tej wizyty był dla nas oczywisty. Dla PiS w Józefowie są ludzie, których nie wolno "tykać", są ponad. Więcej szanownej głowy P. poseł nie zaprzątaliśmy. Nie było sensu. Teraz razem startują w wyborach. Wystawili Rupniewskiego. A gdy wygrają to kto realnie będzie rządził Józkiem? Rupniewski? Odpowiedz Link
jsb1685 Re: Start PiS i WSGE w wyborach a nowa szkoła 10.09.10, 21:58 > Jezeli skutkiem tego wspolnego startu (jezeli to prawda) PiS i WSGE w wyborach > bedzie uporzadkowanei sporu Miasta z WSGE, to trzymam kciuki za ten wspolny sta > rt. Obrzydliwe i obłudne pierdzenie w stylu dzisiejszego wystąpienia rozłączonej kaczki. Jeżeli ktoś czytał to forum uważnie ten wie, że interesy WSGE i miasta są sprzeczne i ewentualny kompromis będzie ze szkodą dla którejkolwiek ze stron. Wpis tego kogoś uważam za parszywą agitację w stylu zrywania plakatów. Gratuluję polotu głupcze! Odpowiedz Link
my.tu.gadu.gadu Problem WSGE w Józefowie stworzył Kruszewski 11.09.10, 12:22 beretbaby napisała: > Mimo to znalazło się w niej miejsce na obronę i promocję WSGE. Pani bądź Pan podpisujący si > ę T.S. uważa, że nowy burmistrz ...."powinien zatem jak najszybciej sprzedać n > ieruchomość przy Sienkiewicza 2 (właścicielom wsge) Problem WSGE w Józefowie stworzył Kruszewski. Dał prywatnym osobom grunt w dzierżawę na 30 lat i nie zabezpieczył się przed problemami. Umowa została podpisana wbrew opinii radcy prawnego wynajętego przez UM. Dziwić się należy Kruszewskiemu, że tak lekkomyślnie "gospodaruje" miejskimi gruntami. Trudno sie dziwić prywatnym właścicielom, ze chcą maksymalizować zyski. Kto by nie chciał mieć podpisanej takiej umowy? Pytajmy burmistrza, dlaczego nas wpędził w takie kłopoty? Odpowiedz Link
jsb1685 Re: Problem WSGE w Józefowie stworzył Kruszewski 11.09.10, 12:41 czytaj, tylko ze zrozumieniem: forum.gazeta.pl/forum/w,19980,110429402,110490625,Re_CZY_BURMISTRZ_ZOSTAJE_CZY_NIE.html Odpowiedz Link
my.tu.gadu.gadu Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 11.09.10, 21:57 jsb1685 napisał: > czytaj, tylko ze zrozumieniem: > forum.gazeta.pl/forum/w,19980,110429402,110490625,Re_CZY_BURMISTRZ_ZOSTAJE_CZY_NIE.html To tak, jakby twierdzić, że to nie rząd podniósł VAT do 23%, bo przecież to posłowie przegłosowali ustawę. W Józefowie radni w większości to maszynka do głosowania nad pomysłami Kruszewskiego. To oczywista oczywistość każdego, kto ma minimalne pojecie o tym, jak się stanowi w Józku prawo. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 13.09.10, 07:59 my.tu.gadu.gadu napisał: > To oczywista oczywistość każdego, kto ma minimalne pojecie > o tym, jak się stanowi w Józku prawo. Powiedz mi jeszcze, dlaczego WSGE popiera Rupniewskiego? Jaki ma w tym interes i co dostanie w zamian? A poza tym twoja wiarygodność jest zerowa, bo założyłeś/aś konto tylko po to, by prowadzić agitację wyborczą. Odpowiedz Link
my.tu.gadu.gadu Status quo przez dalszych 23 (bodajże) lat 13.09.10, 10:04 jozefow512 napisał: > my.tu.gadu.gadu napisał: > > > To oczywista oczywistość każdego, kto ma minimalne pojecie > > o tym, jak się stanowi w Józku prawo. > > Powiedz mi jeszcze, dlaczego WSGE popiera Rupniewskiego? Jaki ma w tym interes > i co dostanie w zamian? A to już jest zupełnie inny temat. Jeżeli rzeczywiście WSGE popiera Rupniewskiego to trzeba kandydata na burmistrza o powody zapytać. Zresztą jest to na tyle ważny problem, ze każdego z kandydujących trzeba zapytać jakie jest jego stosunek do WSGE i jak widzi rozwiązanie tego problemu, który - przypominam - zafundowaliśmy sobie na własne życzenie. Czy też zafundował nam Kruszewski do spółki z Radą Miasta. Bo chyba status quo przez dalszych 23 (bodajże) lat Miasta nie interesuje? > A poza tym twoja wiarygodność jest zerowa, bo założyłeś/aś konto tylko po to, b > y prowadzić agitację wyborczą. Argumenty ad personam proponuje zostawić na bardziej gorącą część kampanii. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Status quo przez dalszych 23 (bodajże) lat 13.09.10, 10:32 my.tu.gadu.gadu napisał: > > A poza tym twoja wiarygodność jest zerowa, bo założyłeś/aś konto tylko po > to, b > > y prowadzić agitację wyborczą. > Argumenty ad personam proponuje zostawić na bardziej gorącą część kampanii. Jak na razie nie napisałeś NIC merytorycznego. Jedyny argument to Kruszewski jest be więc głosujmy na Rupniewskiego. Jedyna merytoryczna rzecz, jaka padła, to że Rupniewski jest przeciwny realizacji projektu unijnego przez Józefów (kanalizacja/wodociąg). Czyli co niby zrobi? * menedżerem nie jest, bo się boi (sam tak powiedział) * projektu nie zrealizuje, bo jest mu przeciwny * jest partyjny (PiS) Jak na razie jedyne argumenty merytoryczne przekonują mnie za tym, by na niego nie głosować. Odpowiedz Link
kitkazet Re: Status quo przez dalszych 23 (bodajże) lat 13.09.10, 12:26 no akurat projekt zrealizować musi skoro umowa jest już podpisana. Liczę na to, że jako architekt będzie uważniej patrzył wykonawcom na ręce. Odpowiedz Link
isobolewski Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 13.09.10, 12:33 a twoja wypowiedź to nie agitacja wyborcza? Odpowiedz Link
kitkazet Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 13.09.10, 12:36 nie sądzę, po prostu patrzę na standardy wykonania robót budowlanych w tym kraju. A że umowa jest podpisana to fakt i sprawa jest nieodwołalna, bo na ile się dobrze orientuje w przypadku umów projektowych ich zerwanie grozi wysoką karą, nawet do 50% wartości przyznanego finansowania jeśli jest z winy beneficjenta. Na to by się żaden Burmistrz nie zdecydował. Odpowiedz Link
emmkael Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 14.09.10, 10:17 Szczególnie, że podobno projekt dostaliśmy w spadku, bo inne gminy go nie chciały. Odpowiedz Link
zgryz123 Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 14.09.10, 10:35 Twój teks to już szczyt agitacji wyborczej!!! Oczywiście pieniądze unijne tak sobie leżą na ulicy- ten je kopnie, ten ze wstrętem obejdzie. Gdzie szukasz naiwnych, że takie zdanka tu wstawiasz? Odpowiedz Link
cha-tte Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 14.09.10, 11:48 Bzdura do kwadratu. O pieniądze unijne trzeba się mocno starać. To nie jest tak, że projekty sobie leżą w szafie w ministerstwie i rozdaja kasę po uważaniu. Wniosek aplikacyjny i późniejsze rozliczanie się z wydatkowanych pieniędzy jest starannie kontrolowane, po potem nasze instytucje zajmujące sie przyznawaniem srodków są rozliczane w Brukseli i za każdą nieprawidlowość mocno się musza tłumaczyć. O braku potrzeby rozbudowy sieci wod-kan mogą pisac tylko ci, których domy sa juz podłaczone do tych cywilizacyjnych udogodnień (np. pan radny kandydujący na burmistrza), bo im to juz nie jest potrzebne. A że inni nie mają? No, cóż - c'est la vie... Odpowiedz Link
mar.ban123456 Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 14.09.10, 13:25 z tymi wodociągami i innymi udogodnieniami na obrzezach miasta... to czy wlasnie nie jest tak, ze obecna wladza "omija" z inwestycjami te rejony? mowie tutaj glownie o drogach, odsniezaniu itp. Odpowiedz Link
cinqueterre Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 14.09.10, 14:47 Nie jest tak. Mieszkam na totalnym zadupiu a na kanalizacje sie zalapie (wg planu, ktory widzialem). Dlatego trzymam kciuki za to przedsiewziecie. Odpowiedz Link
emmkael Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 18.09.10, 15:31 Naprawde uważacie, ze Kruszewski = kanalizacja? A moze warto spytac czy Kruszewski to cos poza tym? Odpowiedz Link
zgryz123 Re: Kruszewski= inwestycje i rozwój 18.09.10, 17:13 Kruszewski to na pewno nie tylko kanalizacja. Prowokujesz, bo chcesz żeby ktoś tu przypomniał wszystkie inwestycje zrobione w Józku za kadencji Kruszewskiego? Tego na prawdę jest dużo, zresztą pojawiały się na forum już wpisy z taką listą. Się znajdzie i wrzuci jak emmkael tak ładnie prosi. Odpowiedz Link
feelek Re: Radni to maszynka do głosowania Kruszewskiego 26.09.10, 00:48 My_tu_gadu_gadu napisał: "W Józefowie radni w większości to maszynka do głosowania nad pomysłami Kruszewskiego. To oczywista oczywistość każdego, kto ma minimalne pojecie o tym, jak się stanowi w Józku prawo." można by tak twierdzić do woli gdyby nie to, że WSGE cieszyło się wtedy, przy tym głosowaniu) poparciem jej licznych studentów- radnych (wielu obserwatorów mówiło wtedy że to sprzeczność interesów takie głosowanie radnych - studentów) także z list...PiS. a ci to chyba nigdy nie byli żadną jakąś taką maszynką do głosowania p. Kruszewskiego ba, obraziliby się na taką insynuację i warto tu przypomnieć bo My_Tu_gadu_gadu ściemnia: decyzja o umowie z WSGE o dzierżawę budynku szkoły była decyzją Rady Miasta a nie Burmistrza Odpowiedz Link
beretbaby Re: Problem WSGE w Józefowie stworzył Kruszewski 11.09.10, 14:31 my.tu.gadu.gadu napisał: > Problem WSGE w Józefowie stworzył Kruszewski. > Dał prywatnym osobom grunt w dzierżawę na 30 lat i nie zabezpieczył się przed p > roblemami. > Umowa została podpisana wbrew opinii radcy prawnego wynajętego przez UM. Niekorzystna umowa dla Miasta została podpisana dzięki radnym PiS. Nie udawaj , że o tym nie wiesz. Od tamtej pory PiS jest opiekunem i strażnikiem interesów WSGE. Mnie się to nie podoba. Postępowanie radnych Pisu jest dla mnie naganne, dlatego mimo moich sympatii politycznych muszę przeciwko takim praktykom protestować. > Trudno sie dziwić prywatnym właścicielom, ze chcą maksymalizować zyski. Ja się boję, bo gdy WSGE stwierdzi , że budynek małej szkoły i domek jednorodzinny jest dla nich za mały, to PiS zaproponuje im budynek SP 2, oczywiście za symboliczną opłatą, bo radni Mazek i Rupniewski nie widzą problemu w rozdawnictwie miejskiego mienia , pod warunkiem że prosi "odpowiednia "osoba. > Kto by nie chciał mieć podpisania takiej umowy. WSGE taka wspaniałomyślna umowa nie wystarczyła, chcą więcej. Chcą przejąć wszystko na własność-to dzisiaj. A jutro- patrz powyżej. Dlaczego PiS im w tym pomaga? Tego właśnie chciałabym się dowiedzieć. > Pytajmy burmistrza, dlaczego nas wpędził w takie kłopoty? Pytajmy PIS dlaczego nie chce Miasta z tych kłopotów wyciągnąć. Odpowiedz Link
kug777 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 11.09.10, 16:14 Jesli chcecie mieć burmistrza klasy naszej posłanki Sikory, to glosujcie na Pawla R.. Pani Sikora zaprezentowala się wlasnie jako prawa ręka Macierewicza. Vide "Przegląd" z 5 września br. str. 10. Co do WSGE, radze siegnąc do materiałów archiwalnych opublikowanych na stronie Miasta i nie wymyslac nowych faktów.A fakty są takie, że PISowcy naciskali na podpisanie niekorzystnej Umowy. Pomimo negatywnej opinii prawnej, burmistrz musial sie podporządkowac Radzie Miasta. Odpowiedz Link
kitkazet Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 11.09.10, 19:15 No ja sie nie zgodzę, bo z tego co wiem ta Rada Miasta nigdy sie Burmistrzowi nie przeciwstawia, a rzeczony PiS nigdy nie osiągnął większości. Odpowiedz Link
jozee Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 11.09.10, 21:01 Dyskusja jest zbędna.Zostaly w tej sprawie przedłożone dokumenty do wglądu.Sprawa jest bulwersująca,wiele razy poruszana w lokalnych mediach.Ciężko jest w tej sprawie mówić o większości i mniejszości.Raz czytamy,że szkoła jest rozwojowa i dzięki wsparciu miasta ma ambicje powiększać metraż i liczbę studentów,innym razem dowiadujemy się,że miasto traci na tym przedsięwzięciu,gdyż umowa najmu nie miała nic wspólnego ze stawkami rynkowymi.Moim zdaniem burmistrz Stanisław Kruszewski zachowuje się w tej sprawie należycie,tzn. broni interesu miasta.Przecież zamieszczając całą dokumentację w internecie dowodzi,że gra w otwarte karty.Poza tym Rada Miasta wiązała mu ręce zarówno w tej jak i innych sprawach. Odpowiedz Link
mar.ban123456 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 11.09.10, 21:17 Pisanie o tym, że RM blokuje Pana Burmistrza jest chyba nie na miejscu. Przecież wiadomo, że od lat Burmistrz ma większość w RM. Dlatego PiS może się sprzeciwiać wielu uchwałom RM, ale to nic nie daje. Odpowiedz Link
my.tu.gadu.gadu Najbardziej dziwię się radnym PiS 13.09.10, 10:15 jozee napisał: >Poza tym Rada Miasta wiązała mu ręce zarówno w tej jak i innych sprawach. W ciągu ostatnich 8 lat nigdy nie widziałem sytuacji, w której RM głosowała by przeciwko Kruszewskiemu. W istotnych sprawach. RM pracuje pod jego dyktando i służy mu jako zasłona dymna przy załatwianiu bardziej trudnych (dla potencjalnych wyborców) spraw. W takich sytuacjach burmistrz działa następująco: - przedkłada sprawę radnym (nawet jeżeli decyzja należy do jego wyłącznych kompetencji), - radni głosują oczywiście po jego myśli, - burmistrz stwierdza: no cóż... skoro rada miasta tak postanowiła... Dziwię się radnym, że dają się nabierać na takie numery. Najbardziej dziwię się radnym PiS, którzy miotają się już od kilku lat i nie mogą znaleźć sposobu na działalność opozycyjną w radzie. Faktem jest, że są w mniejszości, ale w takich warunkach też można przecież działać. Burmistrz patrzy na ich "działania" i śmieje im się w twarz. Odpowiedz Link
jozee Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 12.09.10, 13:47 Zwracam honor.Radni rzeczywiście klepnęli wszystko w tej materii większością głosów bez zająknięcia.Wrciłem do archiwum z października 2009 i teraz to wiem.Także jeszcze raz przepraszam za głupoty w moim ostatnim wpisie na temat wiązania rąk przez RM. Odpowiedz Link
paninata Re: Dlaczego nie pod szyldem PiSu? 09.10.10, 16:20 No właśnie. Dlaczego P. Rupniewski nie startuje w wyborach pod szyldem PiSu tylko stworzył komitet "Kocham Józefów"? Czego się boi, wstydzi ? Odpowiedz Link
abigeil12 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 14.10.10, 10:55 I bardzo dobrze , musi być jakaś inna opcja niż obecny burmistrz ! Wszyscy którzy tutaj popierają obecnego burmistrza chyba mieszkają w centrum miasta , ja mieszkam w najstarszej dzielnicy Józka i tutaj nie mamy za co chwalić obecnego gospodarza ! Zgodzę się , że centrum miasta mamy piękne , zadbane i mnóstwo innych pochwał by się znalazło dla inwestycji w centrum . tylko , że przez 16 lat można było trochę zadbać chociaż o równe ulice dla mieszkańców "drugiej kategorii" . Następna sprawa , wycinanie lasów które mają po 60 lat , moze innych to nie boli ale mnie tak !!! Jest mi smutno , ze ktoś nie dotrzymuje danych obietnic . Józefów miał się rozwijać zachowują swój dawny charakter . Trudno o tym mówić widząc bloki w środku zabudowy jednorodzinnej , widząc cięty las ! Ja chcę nadal mieszkać w JÓZEFOWIE a nie w mniejszym wydaniu Warszawie . Popieram p. Pawła i Odpowiedz Link
zuzakm Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 14.10.10, 11:27 piękne centrum??? hmm, może dla Ciebie dla mnie centrum jest najgorszą wizytówką naszego miasta. jakies sklepiki bez ładu i składu, obskórny MOK. oczywiscie jadac w głąb jest juz lepiej, ładny UM i pomnik, ładne przedszkola ale ile lat bedą debatować nad centrum??? Odpowiedz Link
abigeil12 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 14.10.10, 13:55 masz rację , ale zapraszam na osiedle Dębinka wtedy zobaczysz o czy mówię . Wczoraj mielismy równanie drogi po kilku miesięcznych prośbach o wykonaniu nie będę mówić bo to zostało wykonane na odczep się . Tylko mnie nurtuje pytanie kto to wykonuje i ko to odbiera ??? Bo kto płaci to wiem Odpowiedz Link
beretbaby Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 14.10.10, 12:08 A przypadkiem niektórych bloków nie projektował Rupniewski? Odpowiedz Link
terpu Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 14.10.10, 11:31 Jestem ZA. Pan Paweł Rupniewski jest człowiekiem młodym, otwarty na pomysły i najważniejsze doświadczony w samorządzie. W porównaniu - obecny burmistrz jest: stary, realizujący tylko sprawy związane z jego własnym interesem, a nie mieszkańców. Najgorsze jest to że Pan Stanisław odrzuca wszelkie pomysły, z którymi przychodzą mieszkańcy, a dotyczą one przede wszystkim naszego miasta. Odpowiedz Link
truski1 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 15.10.10, 07:48 Ja również jestem za, czas na zmiany. Moje kontakty i próby załatwienia rożnych spraw z obecnym burmistrzem wspominam jako traumatyczne. Co prawda udało nam się, ale jakim kosztem. Nie miał wyjścia i ustąpił, a nie w tym rzecz, trzeba słuchać swoich wyborców, dokonywać rzetelnej analizy potrzeb, a nie stać na stanowisku nie bo nie. Cieszę się, ze Paweł kandydujesz. Trzymam kciuki. Mój głos masz. Odpowiedz Link
zgryz123 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 15.10.10, 08:40 Ten Pan mnie zupełnie nie przekonuje, niby młody, a taki obciążony lękami. Zastanawiajace jest, jak ktoś to zauważył, że taki przeciwny kanalizacji i dotacjom unijnym, a sam kanalizacje ma podłączoną. Niezrozumiałe jest też porzucenie wizerunku PIS-owskiego, lepiej nie kojarzyc się z głosowaniami PIS-u w Radzie Miasta, które przez całą kadencję były na nie. Teraz to się Pan chwali jakie to przepchnął inwestycje w mieście, a jak było głosowanie nad budrzetem miasta to razem z Mazkiem oczywiście odrzucali wszystko. Śmieszny kandydat, na pewno nie niezależny. Odpowiedz Link
green-stokrotka Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 15.10.10, 17:42 Jeśli myślicie że p. Paweł zostawi zielony charakter miasta to możecie się grubo przeliczyć. To on aktywnie popiera działania WSGE, chadza również na ich uroczystości, a Ci z kolej wycieli prawie wszystkie sosny w otaczającej ich leśnej rzeczywistości. I co chcecie mi powiedzieć, że o tym nie wiedział, że nie widzi co tam się wybudowało pod szyldem domku. Odpowiedz Link
emmkael Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 16.10.10, 01:15 Jaki zielony charakter, Kruszewski już wszystko wyciął. I jeszcze robi sobie kampanię za nasze pieniądze - chodnik przy SP 2 można było zrobić w wakacje, jak nie było dzieci i wywiadówek. No ale przecież tego by nie zobaczyli wyborcy, czyż nie? Odpowiedz Link
jurij12 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 16.10.10, 07:20 w wielu miejscach pojawia się argument ze PR to taki młody kandydat (szczególnie na tle obencego burmistrza i głównego kontrkandydata), nowe pomysły, nowe podejście ale właśnie ten "stary" Kruszewski ma chyba lepszych współpracowników (przynajmniej tych od internetu) www.kochamjozefów.pl ale mnie to rozbawiło Odpowiedz Link
klimatyk Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 16.10.10, 09:40 Super pomysł z tą stronką. www.kochamjozefow.pl Gratuluję pomysłodawcy, Ja też kocham Józefów i zagłosuję na Kruszewskiego! Odpowiedz Link
doomi Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 16.10.10, 12:04 He he dobre To będzie hasło tych wyborów "Kocham Józefów. Głosuję na Kruszewskiego" KOCHAM JÓZEFÓW Odpowiedz Link
za.agata Chcesz dobrze Dla Miasta? Głosuj na Rupniewskiego" 16.10.10, 15:35 doomi napisała: > He he dobre > To będzie hasło tych wyborów "Kocham Józefów. Głosuję na Kruszewskiego" > KOCHAM JÓZEFÓW Mam lepsze: "Chcesz dobrze Dla Miasta? Głosuj na Rupniewskiego" DLA MIASTA Odpowiedz Link
doomi Re: Chcesz dobrze Dla Miasta? Głosuj na Rupniewsk 16.10.10, 15:42 No punkt dla PIS-u za szybką reakcję! Jako wyborca mam niezły ubaw w każdym razie Odpowiedz Link
zgryz123 Dla Miasta - Kruszewski 16.10.10, 15:52 Pierwszy raz śmieszne, drugi raz "plagiat pomysłu". Odpowiedz Link
jozefow512 Dlaczego Rupniewski wstydzi się PiS? 16.10.10, 17:18 Czy ktoś wie, dlaczego Paweł Rupniewski wstydzi się PiS? Na jego stronie temat jest przemilczany, brakuje logo jego partii. Odpowiedz Link
grudziaz Re: Dlaczego Rupniewski wstydzi się PiS? 16.10.10, 17:48 Dyrektywę odgórna dostali i mają nie afiszować się z przynależnością do PiS. tu o tym przeczytasz Swoją drogą jak silny trzeba mieć pęd do władzy..... Odpowiedz Link
za.agata GW o PiS'ie 16.10.10, 20:35 grudziaz napisał: > Dyrektywę odgórna dostali i mają nie afiszować się z przynależnością do PiS. > tu o > tym przeczytasz > Swoją drogą jak silny trzeba mieć pęd do władzy..... Czerpanie wiedzy o PiS'ie z GW to blad metodologiczny. To tak, jakby zapytac Radio Maryja o opinie n.t. Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link
zgryz123 Rupniewski poza PIS - pomysł własny???????? 16.10.10, 20:49 czyli sugerujesz, że nie ma odgórnej derektywy żeby udawać, że się nie jest z PIS- to pomysł własny Rupniewskiego taka ucieczka od partii? - DOBRE!!!!!!! Odpowiedz Link
emmkael Re: Dlaczego Rupniewski wstydzi się PiS? 16.10.10, 21:13 no wlasnie jak wielki, zeby po 16 latach nadal trzymac sie stołka? Odpowiedz Link
white.wiewiorka Re: Dlaczego Rupniewski wstydzi się PiS? 17.10.10, 20:02 Pan Rupniewski chowa się za szyld niezależnego kandydata. Strachliwy? Sam chyba mówił, że nawet się kanalizacji boi w Józku? A może boi się, że nie zdobędzie głosów tzw. młodych wykształcony. Nowych mieszkańców Józka, czytelników GW i oglądaczy TVN-nu. Wstyd p. Rupniewski. Strach pana obleciał stanąć z otwartą przyłbicą? A Prezes wie, jaki z pana gieroj? A może nie chce być pan kojarzony z radnym Mazkiem? Naszym józefowskim Lepperem? Odpowiedz Link
pepe_01 Re: Paweł Rupniewski chce zostać burmistrzem 16.10.10, 14:21 >Pan Paweł Rupniewski jest człowiekiem młodym, otwarty na pomysły i n > ajważniejsze doświadczony w samorządzie. Ja najbardziej żałuje że kanalizacji nie zbudowano wcześniej , Taty p Rupniewskiego nie było by stać * na działkę i nie mieszkał by w Józku. Wszystko przez ta komunę *- argument p. nowoczesnego Rupniewskiego w czasie sesji RM dot budowy kanalizacji Odpowiedz Link