karolek.only 22.03.11, 17:30 Mam pytanie. czy ktoś z Was był w ubiegłym roku w Bułgarii a jeśli tak to czym jechaliście, czy prywatnie czy z biura? Mam ochotę pojechac ale różni ludzie mi to odradzają. Pomóżcie podjąc decyzję!!!!!!! Please!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michaszkowy Re: Wakacje 22.03.11, 17:45 W zeszłym roku był mój kolega i z jego opowieści wynika że jest tam "zajebi...e" . Z tego co wiem to kupował wakacje w biurze. Odpowiedz Link
maryshaa Re: Wakacje 22.03.11, 20:41 Ja nie byłam, ale znajomi byli gdzieś w okolicach Złotych Piasków w zeszłe wakacje. Byli zachwyceni po powrocie - jechali sami samochodem. Mówili, że hotel super, morze ciepłe, plaże piękne, ceny niskie Oczywiście w okolicach kurortu drożej, ale też znośnie. Odpowiedz Link
wzorowy_sasiad Re: Wakacje 22.03.11, 21:02 Witam, ja byłem w Nesebarze (Słoneczny Brzeg) w zeszłym roku na przełomie lipca i sierpnia i nic nie rezerwowaliśmy. Pojechaliśmy autem w 4 osoby (dwie pary). Trasa: Polska - Słowacja - Węgry - Rumunia - Bułgaria. Było bardzo fajnie i ciepło. Jeżeli chodzi o ceny to powiem, że są takie jak w Polsce z tym, że po pierwsze pogoda super (jeden chłodny dzień 31C.. w nocy mniej więcej 27C..), po drugie komfort o niebo wyższy w takim zakresie cenowym, woda ciepła i czysta.. Jeżeli chodzi o dojazd to zajął nam 27 godzin... Więc wszystko zależy od tego czy jedziesz z dziecmi czy nie.. Jedyne co przemawia za podróżowaniem autem to możliwośc przejechania przez Transylwanię w Rumunii (super sprawa), poza tym w Bułgarii i tak siedzisz na plaży ewentualnie aqua park do którego masz darmowe autobusy. Jeżeli nie zależy Ci na Transylwanii to leć samolotem Jeżeli chcesz jechać autem polecam www.krupnik.pl/bulgaria.html.. Pozdr, Kamil Odpowiedz Link
doomi Re: Wakacje 22.03.11, 22:14 Bułgaria jest super! Troszkę siermiężna, ale ja napisali przedmówcy - słońce, morze, zabytki i ceny wynagradzają małe niedociągnięcia. Byliśmy tam dwukrotnie całą rodziną (w Kranievie i miejscowości Balcik) - wyjazdy organizowane przez biura podróży, jak i wysyłaliśmy tam dziecko na obozy młodzieżowe do Złotych Piasków. Odpowiedz Link
jozefowmichalin Re: Wakacje 23.03.11, 10:11 Polski Dom Wypoczynkowy Św. Konstantyn www.cuw.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=143&Itemid=59 Odpowiedz Link
karolek.only Re: Wakacje 23.03.11, 12:27 Jadę z małymi dziećmi 4 i 6 więc chyba samolot ale boje się w ciemno, może jakieś namiary na mieszkanie u gospodarzy bułgarskich. Na stronę zajrzałemi wysłałem meila z zapytaniem o termin i cenę. dam znac jak odpowiedzą. Odpowiedz Link
wzorowy_sasiad Re: Wakacje 23.03.11, 20:21 Ja byłem w tym apartamencie www.menada.otodom.pl/mieszkanie-sloneczny-brzeg-esperanto-sloneczny-brzeg-esperanto-studio-2-osoby-20m2-19-eur-id5845248.html. Wszystko OK. Za taką cene w Polsce jest nora. A tutaj apartament miesci się w nowym budynku. Budynek jest 6 piętrowy. Pierwsze 3 piętra to hotel, następne 3 to prywatne apartamenty. Na dole jest stołówka/restauracja hotelowa w ktorej można wykupić sobie posiłki (My obiady i kolacje jedliśmy na w Nesebarze na starówce albo na plaży, a śniadania sami sobie robiliśmy w apratamencie). W apartamecnie klimatyzacja, telewizor LCD (odbierały nam tvn warszawa i tv polonia). Wszystkie sztućce, garnki, szkalnki, talerze, otwieracze, suszarka na pranie, zapasowe żarówki, spinacze i mase innych pierdól. Na dole basen hotelowy, nieduży ale można korzystać za darmo jakby nie chciało się iśc na plażę (My nie korzystaliśmy bo caly czas plaża Przy recepcji kafejka internetowa płatna (ogólnie internet prawie wszędzie płatny. Trochę za późno się zorientowałem, że łapie WIFI z okolicznych hoteli w których można sobie wykupić dostęp i wtedy nie trzeba schodzić do kafejki. Również na dole 'supermarket' całodobowy w którym można zakupic wszystkie potrzebne produkty. W Hotelu Kotva (przez płot, hotel obok) jest aquapark dla dzieci. Przed wejściem do Esperanto jest 'pętla autobusików' które zawiozą i przywiozą na stare miasto. Jak masz jakieś pytania to pisz Odpowiedz Link
wzorowy_sasiad Re: Wakacje 23.03.11, 21:03 dodam tylko, żebyś nie wykupił sobie noclegu/apartamenu/hotelu czy czegokolwiek innego w samym Słonecznym Brzegu (Nesebar jest położony obok). Wybraliśmy się na jeden wieczór to jest jak w Las Vegas.. masa kasyn, dyskotek, imprez i wszystkiego.. non-stop łomot Więc z dziećmi może Ci to nie pasować Jeżeli chodzi o Nesebar było OK. Odpowiedz Link
karolek.only Re: Wakacje 24.03.11, 13:14 Wielkie dzięki ale mnie sie marzy jedak dom z podwórkiem dla dzieci a nie hotel lub apartamentowiec. Może mam błędne pojęcie i je zmienię. Jak rezerwowałes te wakacje i czy nie było żadnej wpadki - mam na myśli brak na miejscu rezerwacji i itp. czym jechaliście? Odpowiedz Link
wzorowy_sasiad Re: Wakacje 24.03.11, 18:42 Ogólnie domki z ogrodem są dosyć daleko od plaży My wsiedeliśmy w samochód i pojechaliśmy bez żadnego rezerwowania.. Na miejscu obejrzeliśmy kilka apartamentów i wybraliśmy najbardziej nam odpowiadający.. Ewentualnie możesz zadzwonić do kogoś z biura Menada www.menada.pl i zapytać się czy mają jakieś domki... Jak nie mają to może podadzą chociaż jakiś namiar.. Ja nie zaobserwowałem tam domków.. Przynajmniej w miarę blisko plaży Ale może gdzieś są.. Ogólnie z tego co widziałem to do 2km same zespoły apartamentowców i hoteli... Odpowiedz Link