Dodaj do ulubionych

Po Wyborach

20.10.11, 20:37
Witam

Minęło już parę dni od wyborów, Pani Anna Sikora nie dostała się do sejmu - chciała "Polski bez Tuska" a ja bym teraz chciał Józefowa bez Pani Ani - może skoro ma teraz dużo wolnego czasu pozbiera swoje piękne zdjęcia z ulic - to samo tyczy się innych doszłych lub nie parlamentarzystów - którzy tak na marginesie zobligowani byli do usunięcia swoich ogłoszeń przed wyborami w ramach ciszy wyborczej.
Obserwuj wątek
    • jozefow512 Re: Po Wyborach 20.10.11, 22:34
      Co więcej AFAIK nie mieli zgody na wieszanie swoich wyborczych malunków na słupach. Akurat to dotyczy wszystkich kandydatów.

Przykład z Wrocławia
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,10471947,Sprzatanie_po_wyborach__Zaplaca_za_nielegalne_plakaty.html
      Wydaje mi się, że to zarządca wysyła fakturę komitetowi wyborczemu jeśli ten sam nie sprzątnie.
    • feelek Re: Po Wyborach 21.10.11, 08:55
      niestety, nie jest tak jak wodzu nadmienia
      prawo każe owszem posprzątać ale miesiąc po wyborach (chyba)
      to by bez sensu było sprzątać przed ciszą wyborczą która i tak powoli staje się fikcją i przechodzi do historii (z forum 9.10.11, dzień wyborów: "podajemy Jadłospis Karczmy Wybornej na 17.00: 1. Śledź po kaszubsku 32, 50 zł, kaczka warszawska 26, 34, kocia karma 8,15, barszcz czerwony 6,45, chłopskie jadło 5.50...." )

a p. Sikora niech tu sobie mieszka
      • wodzu77 Re: Po Wyborach 21.10.11, 09:00
        > a p. Sikora niech tu sobie mieszka

smile ja nie miałem na myśli jej przeprowadzki z Józkowa tylko żeby nie straszyła za każdym rogiem...
        • surmia Re: Po Wyborach 27.10.11, 14:10
          p.Sikora nadal straszy, niestety. Wystarczy przejechać wiaduktem przy Orlenie (hłe, hłe, hłe inaczej się nie da). Na przykład tamtędy, bo w innych miejscach też p. Sikora wisi.
          Zauważyłam dziś w Józku mnóstwo przeterminowanych plakatów wyborczych tej pani i jeden pana Kozłowskiego, ale taki większy. Czyżby inni posprzątali?
          • jerry-15 Re: Po Wyborach 27.10.11, 15:21
            U nas to pikuś, bo tu mieszka, ale straszy też np. na Łodygowej w W-we, kolega widział plakaty w Wołominie, ja to się boję normalnie puszkę otworzyć smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka