11.11.12, 23:38
zabrania sie pod grozba kary administracyjnej naklejania ogloszen.....- takie napisy strasza kazdego, kto chcialby bez zgody urzedu w jozefowie nakleic swoje ogloszenie na slupie ogloszeniowym, slupie postawionym za pieniadze podatnikow , postawionym ( chyba) po to, by ludzie tam swoje ogloszenia mogli zamieszczac. ale ktos uznal, ze zezwolenie na powieszenie ogloszenia jest warukiem koniecznym i musi je wydac urzednik. paranoja. naprawde panie burmistrzu urzednicy nie maja nic madrzejszego do roboty? zezwolenie na powieszenie ogloszenia w miejscu do tego stworzonym? wezcie wy sie puknijcie w glowe i nie wymyslajcie bzdurnych zakazow. ze smiechu nie doczytalem do konca tego urzedowego obwieszczenia, byc moze nawet jakas oplate trzeba uiscic ?
Obserwuj wątek
    • jozefow512 Re: paranoja 12.11.12, 09:02
      Masz na takie pytania rubrykę "Zapytaj burmistrza". Proponuję skorzystać.
      • jozefow512 Re: paranoja 12.11.12, 09:04
        Oczywiście ta rubryka jest na stronie Urzędu www.jozefow.pl/ a nie tutaj. smile
      • 1_tralala Re: paranoja 12.11.12, 23:44
        z premedytacja zamiescilem ten tekst tu na forum. szybciej dotrze do decydentow i moze naprawia te mega glupote. tym bardziej , ze pilnowanie zakazu (wskazuja na to puste obdrapane slupy) poprzez zrywanie "nielegalnych" ogloszen, koszt papieru na jakis wniosek( bo pewnie tak to sie odbywa) , praca urzednika, ktory przyjmyje ogloszeniodawce kosztuja wiecej niz urzad jest w stanie zebrac z oplat ogloszeniodawcow( o ile takowe w ogole sa). efek jest taki, ze odrapany, pusty slup ogloszeniowy straszy swoim wygladem i zakazem, a okoliczne slupy oswietleniowe obwieszone ogloszeniami na maksa. nikt o zdrowych zmyslach, nie bedzie zwalnial sie z pracy (godziny pracy urzedu przewaznie pokrywaja sie z godz. pracy) by w urzedzie prosic o mozliwisc powieszenia swojego ogloszenia .
        • pik_24 Re: paranoja 13.11.12, 13:36
          Skoro o słupach mowa i to nie tylko tych ogłoszeniowych. Przykro patrzeć, jak często i bezmyślnie wieszane są reklamy/ ogłoszenia w miejscach do tego nieprzeznaczonych. Zalewają nas te kartki, które mają do czegoś zachęcić. Sprzątam je systematycznie szczególnie te mocowane metalowymi spinaczami na drzewach i dzwonię pod podane w reklamie numery, próbując tłumaczyć, że są lepsze miejsca na reklamę, ale zwykle to co słyszę w słuchawce nie nadaje się do cytowania...
          • jozee Re: paranoja 18.11.12, 15:29
            Mam pomysł jak uzdrowić otwocki ZUS i raz na zawsze wyeliminować uwłaczające prośby o pomoc materialną, która to pomoc czyni więcej złego niż dobrego, gdyż utwierdza ludzi w przekonaniu, że gdy na Państwo nie ma co liczyć to i tak znajdą się dobrzy ludzie, którzy to Państwo wyręczą.Chwilowa ulga w cierpieniu oddala słuszne roszczenia wobec beneficjenta naszych składek ubezpieczeniowych i to powoduje swoiste rozleniwienie i pogodzenie się z losem.Pomysł jest banalnie prosty.Bogate i rozwijające się miasto Józefów powinno wyemitować tzw.słoikowe obligacje albo zatwardziałe obligacje , żeby nie obrażać tych, którzy nie mieszkają tu całe życie.Całkowite wpływy netto powinny raz na zawsze dać żyć i pozwolić żyć innym bez ingerencji w ich godność osobistą.
      • otiloli Re: paranoja 18.11.12, 16:55
        Zadałem już takie pytanie do burmistrza. Swego czasu jedna z mieszkanek zapytała o zrywanie przez służby miejskie ogłoszeń o zaginionym piesku ze słupów. Burmistrz odpowiedział że to nie jest miejsce na ogłoszenia. Zapytałem więc dlaczego przed wyborami było to odpowiednie miejsce na wywieszenie swojej podobizny. Po pewnym czasie ponowiłem pytanie, odpowiedzi nie uzyskałem. Warto najpierw zapytać na forum. Może wtedy uzyskamy odpowiedz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka