Dodaj do ulubionych

cd. śmieci

01.08.13, 22:44
No i dzisiaj nie zabrali buuuuuuuuu
Jutro dzwonię.
Chociaż śmieciarka przejeżdżała dwa razy po mojej ulicy i nic. Śmieci dalej w pojemniku. Hmmmmmm zapłacone niezrobionesad(
Obserwuj wątek
    • barto-linka Re: cd. śmieci 02.08.13, 09:29
      Do mnie przyjechali (i po raz pierwszy przejechali przed domem) około 10, zatrzymali się dość niepewnie przed płotem. Byłam na podwórku, jeden z panów zapytał, nie wysiadając z auta, czy mamy śmieci. Zdziwił się lekko, że kontener stoi w altanie, a nie na zewnątrz. Hmmm, zastanawiam się, czy pracownicy lekaro wiedzą, że mają dupkę z auta wysadzić i podejść do altanki śmieciowej. Pan sprawiał wrażenie niezadowolonego i oczekującego, że ja mu te śmieci wytacham i wrzucę na pakę.
      A potem po mojej przejezdnej, z możliwością wyjazdu na obu jej końcach, szerokiej, z wieloma prostopadłymi, ulicy śmieciara przejeżdżała jeszcze 5 razy, w tym raz na wstecznym przez dobre kilkanaście metrów. Tylko po to, żeby znów pojechać do przodu i za moment zawrócić. Na darmo, że tak powiem, bo mój domek na tejże ulicy chwilowo ostatni. Nie szkoda im benzyny? upał zaszkodził? normy czasowe wyjeżdżają? Dziwnie to wyglądał i zupełnie bez sensu.

b.
      • feelek Re: cd. śmieci 02.08.13, 11:15
        no to w końcu ich sprawa ile benzyny wypalą bo to prywatna firma jest i dostaje forsę nie od wypalenia benzyny a od wywiezienia śmieci

ja nie wystawiam kubła:
        wieszam kartkę z napisem
        "Śmieci 5 m"
        (sprawdziłem, jest 4,5 m) i jakoś działa, kubeł wieczorem pusty
        • opoint Re: cd. śmieci 02.08.13, 15:41
          Dzisiaj 8 rano tel. do Lekaro.
          Oczywiście bardzo miło wyjaśniono mi, że kubeł ma być wystawiony przed altankę, bo jak będzie w środku, to nikt śmieci nie zabierze. Jakoś dwa tygodnie temu pracownicy tej samej firmy zabrali.
          Cóż, czekam dzisiaj na zabranie i tęsknię za Błyskiem. Z nimi nigdy takich historii nie było. Ehhh...
          • barto-linka Re: cd. śmieci 02.08.13, 16:58
            1. ich benzyna - ich prawo, o ile za moment nie okaże się, że będziemy mieć podwyżkę, bo oni po kosztach jadą
            2. no właśnie - poprzednim razem sami z altany zabrali, bez wskazywania drogi; burmistrz (w odp. od burmistrza) i rzecznik prasowy (na forum) potwierdzili, że śmieci w altanie mogą być, no to jak to jest ?!

b.
            • opoint Re: cd. śmieci 02.08.13, 22:29
              Nie zabrali!!!
              Jutro mają zgarniać segregowane. Pożyjemy zobaczymysad
            • feelek Re: cd. śmieci 03.08.13, 01:49
              ich benzyna - ich prawo, o ile za moment nie okaże się, że będziemy mieć podwyżkę, bo oni po kosztach jadą

ojej keine angst:
              podwyższą? no to przegrają kolejny przetarg
              ślubu z nimi gmina (czyt. my - pani, pan) nie brała...

PS. kiedy wreszcie uświadomimy sobie, że żyjemy w kapitalizmie?
              dla mnie ta wiedza miła nie jest na co dzień (: o tym kapitalizmie), cóż gdy z tego są korzyści : jak konkurencja...
              jednak!
          • lamina1 Re: cd. śmieci 04.08.13, 12:19
            U mnie analogiczna sytuacja. Też śmieci nie zostały zabrane pomimo szeroko otworzonych drzwi od altanki i kosza w granicy płotu. Rozumiem, że za dwa tygodnie mam go wystawić na środek ulicy, żeby panowie łaskawie zauważyli.

W sumie jest tak, jak poprzednio ze śmieciami segregowanymi. Lekaro brało śmieci, albo nie. Worek zostawiali według uznania i jeszcze pyszczyli, jak prosiłam o potrzebny kolor "że kierownik nie kazał dawać".

Też tęsknię za Błyskiem.
            • opoint Re: cd. śmieci 04.08.13, 14:18
              W końcu wczoraj zabrali. Wszystko. I tak uwaźam, że rzecznik nie powinna podawać błędnych informacji, bo utrudnia nam - mieszkańcom - życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka