Dodaj do ulubionych

Czemu T-Mobile ma taki słaby sygnał w mieszkaniach

11.02.14, 06:44
U mnie jedna kreska w porywach do dwóch. Czy mój blok ma ołowiane ściany czy ten carrier ma najgorszy zasięg w naszym miastaczku ? Jak jest w innych sieciach ?
Obserwuj wątek
    • xymena Re: Czemu T-Mobile ma taki słaby sygnał w mieszka 11.02.14, 07:18
      Po latach użerania się z zasięgiem Ery/T-Mobile w Józefowie przenieśliśmy numery do Orange (było ciut lepiej), a potem do Play (jest idealnie, pełen zasięg). Zasięg T-Mobile był tragiczny, często trzeba było wychodzić na ulicę żeby porozmawiać. Interwencje na infolinii oczywiście nic nie dawały - nie raz usłyszałam, że widocznie mamy za grube ściany. Wschodnia strona torów.
      • surmia Re: Czemu T-Mobile ma taki słaby sygnał w mieszka 11.02.14, 09:05
        Ja mam sygnał T-mobile w porządku. W Plusie także. I wcale nie mieszkam pod nadajnikiem. T-mobile ostatnio robił jakieś przemeblowania, więc może stąd gorszy sygnał?
        Tu fajna mapka nadajników różnych operatorów.
        To są nadajniki T-mobile. Żeby obejrzeć inne trzeba zmienić operatora w okienku po lewej.
        beta.btsearch.pl/?dataSource=locations&network=26002&standards=&bands=¢er=52.134989%2C21.230625&zoom=13
      • jhbsk Re: Czemu T-Mobile ma taki słaby sygnał w mieszka 02.03.14, 18:07
        W Falenicy z Erą jest podobnie.
    • jarecki_2 Re: Czemu T-Mobile ma taki słaby sygnał w mieszka 11.02.14, 19:47
      Kłopot Józefowa polega na tym, że znajdujemy się, przynajmniej część terenu miasta, w "dziurze", przynajmniej od kiedy pamiętam tak to tłumaczono. Jak jeszcze nie było telefonów kom to były rejony gdzie nie docierał dobry sygnał dla telewizji. Ja mieszkam w rejonie właśnie takim, gdzie i telewizja i teraz telefony mają kiepski zasięg. Mam w domu PLAY i t-mobile, play działa a t-mobile masakra. Należy zmienić operatora na innego, już poza wszystkim t-mobile to Niemcy....przypadek? wink
      • kuballa112 Re: Czemu T-Mobile ma taki słaby sygnał w mieszka 11.02.14, 20:41
        Ja się właśnie żegnam z Orange, bo trzeba było stać w oknie, żeby pojawiła się jedna kreska lub wyjść na zewnątrz by zasięg był lepszy. Przeniosłem się do Plusa i nie mam absolutnie żadnych problemów z zasięgiem, a więc swobodnym użytkowaniem telefonu w domu.
        Jeśli chodzi o wspominane T-mobile to moja przyjaciółka, która korzysta z usług tego opratora, nigdy nie ma u mnie zasięgu, a według mapki nadajnik całkiem blisko (z Orange też)
        • obywatel25 Przekaz.. 11.02.14, 23:49
          kilka info, kilka ładnych lat temu różdżkarz pokazał mi jakie jest pole magnetyczne z zegarka na baterie do barku a nakręcanego zero. Bliski znajomy pracuje w T... kolega zaprosił go tam gdzie naprawiają tel. stara cegła miała-ma bardzo dobry odbiór a pole magnetyczne dużo większe niż nowe tel. które mają słaby zasięg. A cococolesmile jak poszedł znajomy do laboratorium i przedstawiono mu wyniki przestał pić mimo że pracuje ok. 20 tu lat przy tym płyniesmile. I na koniec dlaczego pod linią i w promieniu wysokiego napięcia nie pozwalano budować domów i działki stały puste smile itd. itp. gdybyśmy mieli wiedzę pełną o wszystkim to pewnikiem przestali byśmy jeśćsmile
    • kosa05410 Re: Czemu T-Mobile ma taki słaby sygnał w mieszka 01.03.14, 12:21
      Myśle ze jest cos na rzeczy.

Wcześniej miałem Orange i ciagle kłopoty z połączeniami. Przychodziły smsy, ze ktoś próbuje sie do mnie dodzwonić, choć telefon lezal przede mną i miał zasięg. To samo było u moich rodziców 2 ulice dalej. Po tym jak zmieniłem na T-mobile wszystko było OK do lutego 2014, kiedy to sieć jak to nazwano w smsie "zakończyła modernizacje sieci w tej okolicy".

Orange i T-mobile powołały wspólny podmiot Networks, który zarządza wspólnymi nadajnikami. Miało to polega na optymalizacji sieci. Wynik dla mnie jest taki, ze poziom usług znów jest dla mnie nieakceptowalny, tak jak to było w Orange.

Kłopoty występują tylko w lokalizacjach domowych Michalin - lasy za SP2.

Czy ktoś jeszcze zauważył takie problemy?
      Zgłosiłem to w BOKu, ma sie przyjrzeć temu dział techniczny.

Nie uśmiecha mi sie kolejna zmiana na Plusa uncertain
      • irol05 Re: Czemu T-Mobile ma taki słaby sygnał w mieszka 02.03.14, 18:48
        potwierdzam ze T-Mobile jest najgorszy, orange niewiele lepszy. Mapki
        pokrycia T-Mobile to kpina. Brak jakiegokolwiek sygnalu jest np. w przychodni miejskiej.
        Fatalna szybkosc internetu 3G to inna sprawa. T-Mobile klamie podajac zasieg
        3G w calym miescie, podczas gdy ich glowna stacja bazowa na Slonecznej ma tylko
        2G, wiec w calym Michalinie wogole nie ma 3G z T-Mobile.

Przeszedlem do Plusa i jest duuuuuzo lepiej, lacznie z internetem 3G w moim bunkrze
        z grubymi scianami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka