Cześć ,
po raz kolejny wracam do pomysłu zakupu działki w Józefowie. W Józefowie parę razy byłem, bardzo mi się tutaj podoba, wstępnie wybrałem kilka lokalizacji, które mi odpowiadają, oznaczyłem je na mapie(zielony). Jednak z racji tego że nie jestem stałym mieszkańcem zwracam się do was z prośbą o ocenę tych lokalizacji, ewentualnie wskazanie potencjalnych zagrożeń, których ja na chwilę obecną nie widzę. Z mojej strony dodam, że starałem się omijać okolice cmentarza, starego wysypiska i planowanej(?) oczyszczalni, no i oczywiście okolic planowanej POW. Zależy mi na cichej okolicy, SKM nie jest aż tak istotne pewnie i tak skończy się na samochodzie. Działka nie musi być w lesie, a nawet wolałbym nie raczej obok lasu. Wdzięczny będę za wszelkie uwagi.
Przy okazji chciałbym także podpytać o ceny działek. Przejrzałem ich sporą ilość(oczywiście ogłoszenia internetowe) i muszę przyznać że rozpiętość cenowa bardzo mnie zaskoczyła. Ja wiem, że działka działce nie równa i że jednym bardziej zależy na sprzedaży innym mniej, ale nawet na takim allegro w grupie działek 800-1500m2 cena wacha się od 300zł za metr do 920zł za metr. Czy ceny działek w Józefowie są naprawdę takie duże? Czy znajdują się nabywcy tych perełek 1400 metrowych za ponad 1000000 zł? Co więcej nie są to ogłoszenia agencji, przykład:
1442m2 za 999 000zł. Patrzę na ceny działek wystawianych przez gminę i cena wcale nie jest niższa. Optymistycznie zakładałem, że uda mi się nabyć działkę za około 400zł za metr. Czy możecie poradzić jak to jest z tymi cenami, orientujecie się może jak jest z cenami transakcyjnymi działek w Józefowie, bo jeśli ceny są rzeczywiście tak duże to może szkoda mojego czasu.