Dodaj do ulubionych

KRADZIEŻ ROWERÓW

05.09.15, 15:27
w minony czwartek 03.09 skradziono mi dwa rowery z garażu pod blokiem na ulicy Polnej

rowery przechowywałem na wieszakach ściennych i były bardzo solidnie przymocowane do ściany (łańcuchy Axa, kotwy, kłódki)

niemniej złodzieje, zakładam, że przy pomocy szlifierki kątowej poradzili sobie z tym wszystkim i wynieśli moją własność

rowery firmy SPACIALIZED, HARDROCK, JEDEN CZARY I DRUGI WIŚNIOWY/BORDOWY

poniżej zdjęcie wersji czarnej (z lemondką, na oponach Schwalbe Marathon Racer, klamkami Shimano Deore, przerzutkami i manetkami Shimano STX, lampkami Mactronic...)

kształt drugiej ramy był taki sam

ZDJĘCIE

kradzież zgłosiłem oczywiście na policję

jeżeli ktokolwiek z Państwa by je zauważył bardzo proszę o kontakt na mail:

FORGOTTENSON@WP.PL

będę szczerze zobowiązany za pomoc w powyższym temacie - do roweru byłem bardzo przywiązany emocjonalnie, przejechaliśmy razem wiele kilomentów w ciągu ostatnich lat i nie mogę wręcz dopuścić do siebie myśli, ze jakaś nędzna kreatura mi go zabrała (wersję mojej żony niestety także)

z góry dziękuję

andr
Obserwuj wątek
    • feelek Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 05.09.15, 17:27
      1. rowery byly drogie?
      2. zrobil to ktos, kto wiedzial, ze one tam sa, te rowery- chyba by sie nie wlamywal jakby nie wiedzial ze sa tam jakies cenne rzeczy
      3.jak to : wv zamknietym garazu rowery byly dodatkowo mocowane do scian jakimis patentowanymi zamknieciami? Ten garaz byl wspolny dla calego osiedla? Nie rozumiem: rzeczy gina z garazu co jest wspolny dla kilku - kilkunastu uzytkownikow? Co za czasy!

za malo jest szczegolow w opisie ale chyba jest jakis krag potencjalnych sprawcow - nie kazdy idacy ulica wiedzial ze te rowery tam sa

niczego nie neguje ale to dziwaczne i niejasne

• 82andrzej Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 05.09.15, 18:06
        jednym słowem nie widziałeś mojego roweru...

jak potencjalnie zobaczysz, będę wdzięczny za pomoc we wskazaniu miejsca, z góry dziękuję
        • feelek Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 05.09.15, 19:54
          no to ja rowniez dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz

Ps. To tu miejsce to jest forum mieszkancow:
          z zyczliwosci pomagamy ludziom w potrzebie (kilkadziesiat eventow), dzielimy sie opiniami, spostrzezeniami ( niepoliczalne)...

a wlasciwie to chyba trzeba skrocic:

jednym slowem: forum,
          czterema: nie widzialem twojego roweru
          • feelek Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 06.09.15, 19:56
            prosba do wtajemniczonych (oczywiscie z prosby sam wylaczyl sie zalozyciel watku wiec do niego jej nie kieruje):
            moglby kto wytlumaczyc jak do takiej kradziezy moglo w J. dojsc?
            pytam bo zawsze probuje wyciagnac wnioski z jakichs zlodziejskich nowinek
            po wlamaniu do domu kolegi, gdzie zlodzieje weszli przez piwnice, on sobie zamurowal okienka piwniczne do dzis nie wiem po co
            tak i tu chcialbym skorzystac z doswiadczen innych...
            prosze wtajemniczonych o wyrozumialosc: nie wszyscy maja do czynienia z jakas zlodziejska trauma, jak kto ma - niech ostrzeze innych,
            deklaruje wzajemnosc:
            nie warto miec zamkniec na zwykle klodki, kt. mozna zerwac zwyklym stalowym lomem...
            ale to zapewne kazdy juz wie
        • jarecki_2 Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 06.09.15, 18:58
          Niestety raczej nikt ich tutaj nie zobaczy, pewnie od piątku już są w jakimś Lublinie, Łodzi albo Gdańsku, ale oczy otwarte oczywiście....
          • jarecki_2 Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 06.09.15, 18:59
            A byłeś na Słomczynie dziś rano? Spore prawdopodobieństwo, że tam trafiły.
            • 82andrzej Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 06.09.15, 19:42
              no niestety nie byłem, choć faktycznie podobnie do Ciebie obstawiam, że być może są w okolicach Gdańska, niemniej jakiś tam cień nadziei mam...
    • em-kwadrat Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 06.09.15, 11:30
      Rowery są charakterystyczne, a sposób ich kradzieży wygląda na zorganizowany i "profesjonalny". Poproś zatem o zamieszczenie tej informacji na:
      www.facebook.com/MiastoJozefow
      • 82andrzej Re: KRADZIEŻ ROWERÓW 06.09.15, 19:42
        skorzystam z rady, dziękujęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka