Dodaj do ulubionych

Kamień Milowy

06.11.17, 09:52
jest taka firma, projektują domy, strona jak w tytule + .com
w ofercie działki i domy
jakieś opinie ?
wzornictwo raczej nowoczesne ale pewnie to do uzgodnienia
nie reklamuje ale przeglądam ogłoszenia, jeden z ich domów wisi na olx Józefów
Obserwuj wątek
    • fiocco1980 Re: Kamień Milowy 26.01.18, 00:59
      Co do jakości wykonania nie wypowiem się, bo nie doszło w końcu do zakupu. Natomiast na etapie ubiegania się o kredyt na zakup domu (o czym d. doskonale wiedział), developer sam zasugerował/zaproponował wprowadzenie naszych ewentualnych poprawek w wybudowanym już domu. Do zakupu nie doszło, a developer pomniejszył wpłacona zaliczkę o koszt wprowadzonych zmian....
      • swierksebski Re: Kamień Milowy 26.01.18, 09:56
        Zastanawiam się jak taka sytuacja wygląda od strony dewelopera. Przychodzi klient, ogląda nieruchomość, podoba mu się, wpłaca zaliczkę. Nie posiada własnych środków na zakup nieruchomości i informuje dewelopera, że będzie się starał o kredyt. W wybudowanym przez dewelopera domu nie wszystko mu odpowiada i chciałby wprowadzenia paru poprawek. Deweloper proponuje zatem, że wykona te prace w międzyczasie na co klient SIĘ ZGADZA. Nie wiem dlaczego nie doszło do kupna nieruchomości, mogę się domyślać, że to jednak klient zrezygnował z kupna z jakiś powodów. To możesz mi wyjaśnić dlaczego deweloper ma płacić za podjęte przez Ciebie nie do końca przemyślane decyzje?
        • fiocco1980 Re: Kamień Milowy 21.03.18, 14:12
          Klient nie dostał kredytu i nie wnosił żadnych uwag do zakupywanego domu, wiec proszę sie już nie fatygować i snuć domysłów (szkoda czasu) Nie zmienia to faktu, zw developer SAM zaproponował wprowadzenie zmian (drobnych) i nawet nie poinformował, ze w razie sytuacji nie otrzymania kredytu zainkasuje za to pieniądze. Według mnie to nieuczciwe i tyle w temacie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka