Dodaj do ulubionych

Etno na Świdrem

08.06.18, 12:55
ma grać Kapela ze Wsi Warszawa, ale dokładnego programu nie mam, jutro 9 Czerwca, może ktoś wie o której to się zaczyna i kończy ?
Obserwuj wątek
    • cinqueterre Re: Etno na Świdrem 08.06.18, 13:57
      Trochę poszperałem i znalazłem. Zapowiada się smakowicie, nawet nie wiedziałem, że Buzu Squat się reaktywowało:
      Serdecznie zapraszamy na Wielkie Wodowanie, czyli koncert otwarcia festiwalu Membrana!

Membrana to wielokulturowy festiwal poświęcony rzece w jej przyrodniczym i symbolicznym znaczeniu. W tym roku scenerią festiwalu będzie Świder – jego różnorodne brzegi, skarpy, piaszczyste wyspy i nieskończonej ilości wodne zakręty.

Zaczynamy na otwockiej plaży miejskiej.
      ozkład jazdy:

15.00 – Grzegorz Świtalski

15.30 – zespół ludowy wyłoniony w I Przeglądzie Zespołów, Śpiewaków i Muzyków Ludowych 19 maja

16.00 – Cztery Refy

17.00 – Oranżada

18.00 – Świdermajer Orkiestra

19.00 – Vavamuffin

20.00 – Warsaw Village Band/Kapela ze Wsi Warszawa

21.00 – Buzu Squat

22.00 – akustyczny finał:
      Przenosimy się nad samą rzekę, gdzie przy świetle ognia i księżyca wystąpi Kapeli ze Wsi Warszawa. Biały śpiew wokalistek poniesie woda, a trąbka i bęben obudzi echo. Ten akustyczny występ będzie zapowiedzią charakteru kolejnych wakacyjnych koncertów.
      Koncertom będą towarzyszyć zabawy plażowe, regionalne jedzenie i rękodzieło.
      Festiwal to centralne wydarzenie jubileuszowego XV Powiatowego Festiwalu Kultury realizowanego przez Powiat Otwocki pod honorowym patronatem Marszałka Województwa Mazowieckiego.
    • cinqueterre Re: Etno na Świdrem 08.06.18, 14:01
      Szkoda, ze tak mało rozpropagowana impreza. A tu link do ich strony:
      MEMBRANA
    • iprize Re: Etno na Świdrem 10.06.18, 10:47
      Kapela długo się rozgrzewała ale było warto, świetny koncert, wokale i instrumenty, ale ten szaman z Meksyku po 20 to chyba pomyłka smile
      • cinqueterre Re: Etno na Świdrem 10.06.18, 14:41
        Tak, Vavamuffin i Kapela Ze Wsi Warszawa bardzo profesjonalnie. Dla mnie największym rozczarowaniem był powrót na scenę Buzu Squat. Nowa, słaba wokalistka, zespół chyba nie miał zbyt wielu prób przed koncertem, bo panowie zupełnie niezgrani. Szkoda, bo bardzo lubię ich muzykę.
        https://static.pokazywarka.pl/0/q/5/0086dd4184c14cff757782bfcea69c5f_big.jpg?1528634420
    • chodz_nad_swider Re: Etno na Świdrem 26.06.18, 13:52
      Drodzy mieszkańcy i mieszkanki Józefowa,

serdecznie zapraszamy na kolejną odsłonę festiwalu Membrana. Tym razem spotkamy się nad Świdrem na dzikiej plaży w okolicach ulicy Żurawiej w Świdrze (na tzw. Bermudach czy „rurze”). Będzie wspólne muzykowanie i koncert legendy polskiego bębniarstwa, czyli Jerzego „Słomy” Słomińskiego, muzyka indyjska w wykonaniu zespołu Kalatva, a także Big Jump, warsztaty i dobre jedzenie.

Szczegóły na Facebooku lub na stronie www festiwalu.

Do zobaczenia nad Świdrem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka