cinqueterre 28.09.18, 10:54 W poprzednich wątkach zaczęliście się zastanawiać, ile osób pisze i czyta forum Józefowa. Może zróbmy taka małą zabawę i wpiszmy swoje nicki w odpowiedzi. Może ja zacznę: 1. Cinqueterre Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cinqueterre Re: Lista obecności 28.09.18, 21:27 Oj, nie jest źle. Proszę podawać numerki przed nickiem, będzie łatwiej ogarnąć. A gdzie są Surmia, Feelek, kolejematołeckie (czy jakoś tak)? Dajmy sobie trochę czasu. Póki co - Datlas nr 8. Odpowiedz Link
m_miko23 Re: Lista obecności 29.09.18, 22:22 m_miko23 czytam,ale nie wypowiadam się bo hołduję zasadzie,że lepsze jest wrogięm dobrego. Odpowiedz Link
tylko_jozefow Re: Lista obecności 30.09.18, 19:29 tylko_jozefow - obecny stale, ale rzadko aktywny Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 01.10.18, 13:21 11. feelek (N*) ) *): (N): narażę się komu tam, ale IMHO: tutejsza dyskusja powinna odbywać się pomiędzy osobami, co się znają; inaczej: tak ja, jak i inni będą rozmawiać w ten sposób, jak by byli w knajpie i widzą się: Cinque(N*) mówi do M_Miko(N*), ten ripostuje Rupertowi(N*), ów wchodzi w polemikę z Surmią(N*), która nie zgadza się z Czarentym(*)... etc... na to słyszą głosy: np. [----(A*)], ci zaczynają polemizować, krytykować... nikt ich nie widzi, choć wiadomo, że to miejscowi guys, bo dobrze znają realia... Nic się nie dzieje, póki temperatura sporu jest łagodna... ale ... to już tu było, jest opór, anonimowość, te rzeczy... czy może: brak odwagi aby otwarcie kogoś krtykować? więc może tak: nieanonimowy: 11.feelek(N), anonimowy: Jozefowianin.źż(A)? i tak wiadomo, kto tu anonimowy, a kto nie. tak jak dotąd: pozwolę sobie NIE polemizować z kimkolwiek, kogo osobiście nie znam, a wiem, że ów - mnie - i owszem ( o czym często świadczy fraternizująca forma typu: feluś to , feluś tamto...) feelek(N) Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 17.01.21, 10:19 po 2 latach: możemy się policzyć? Kto tu zagląda? PS. ciekawe będzie>5 ? Odpowiedz Link
hanka31 Re: Lista obecności 17.01.21, 11:20 Ja zaglądam, czytam, czasami napisze . 1/2021 - hanka31 Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 17.01.21, 13:36 2/2021 - feelek [ czytam, rzadko ( prawie nigdy) nie piszę serio: czasem się odechciewa; to zapewne wada dyskusji internetowych i podszywających się pod to czym nie są i nigdy nie byli; żywotność forum jest nieskończona: nawet 1 osoba pisząca spełnia swą rolę: coś po Józefowie AD 2021, jakiś ślad, pozostaje - poczytajcie to forum, wpisy, sprzed 3,4 lat - się przekonacie] Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Lista obecności 18.01.21, 21:13 Też bywam. Czasem usiłuję czegoś nauczyć Feelka, ale to syzyfowa praca... Odpowiedz Link
opoint Re: Lista obecności 18.01.21, 10:58 Ja też czasem zaglądam. Raz na dwa-trzy tygodnie) Odpowiedz Link
surmia Re: Lista obecności 19.01.21, 14:32 Ja jestem cały czas. Choć wątpię, by to forum mogło być źródłem wiedzy o Józefowie. Gdzieś tam sobie będzie wisieć w sieci, wtajemniczeni będą mogli przejrzeć starsze wątki, ale to wszystko. Większość ludzi albo w ogóle zapomniała o tym forum, albo pogubiło hasła itp. i nie mogą już tu wejść. Szkoda, bo tu można sobie popisać i pogadać. Żadnej ciekawej dyskusji się już tu nie spodziewam. W zasadzie niewiele się zmieniło, bo feelek cały czas nie wierzy w suszę, cały czas ma pretensje, że ludzie piszą tu anonimowo. Jozefow512 nadal wkleja linki. Całkiem ciekawe niektóre ;D Generalnie - feelek, pogódź się z tym, że to koniec. Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 19.01.21, 22:29 Surmia: "...feelek cały czas nie wierzy w suszę..." a to kwestia wiary? nie faktów? gdzie masz tu Surmia suszę gdy od czasu jej ogłoszenia w maju padało w J. z 50 x ? Wystarczy poczytać kilka wątków: chcieliście, aby zamiast kilku deszczy popadało miesiąc. Minęło 7 miesięcy z opadami (rzęsistymi) co kilka dni - i wiara w suszę? Litości. Sorry, ale: pyta wakacjowicz rolnika: jaka będzie pogoda, a ten odpowiada: nie wiem, nie oglądałem prognozy pogody. Wasz problem polega właśnie na tym: zamiast ogłosić że za oknem jest smog, albo susza, trzeba, zamiast czytać wypociny pseudoekologów, proroków-z- bożej- łaski, przeklejkowiczów-z-dyplomem-Uniwersytetu-Trzeciego-Sortu, oglądać 1000 wykresów z których można wyprowadzić sprzeczne wnioski, zamiast tego wystarczy wyjrzeć przez okno. A tam: zamiast smogu - krystaliczna widoczność na 2 kilometry, zamiast suszy - kolejny w tym tygodniu deszcz. Śmiać się czy płakać? : wiara (sic!) w suszę. Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 19.01.21, 22:31 dla Datlas: oczyw. deszczów, nie "...deszczy..." Odpowiedz Link
datlas Re: Lista obecności 20.01.21, 04:38 Feelek, jestem pod wrażeniem Twojej obudzonej czujności językowej! Mimo szerzenia się końcówki -y w dopełniaczu liczby mnogiej rzeczowników męskich na -sz, -cz, -c funduszy i funduszów, zniczy i zniczów, meczy i meczów, to wydaje się, że formę fleksyjną "deszczy" należałoby nadal uznawać za błąd. Zresztą, które z poniższych zdań czyta się "lepiej"? "Wysłuchaliśmy referatu na temat kwaśnych deszczów w Europie". ""Wysłuchaliśmy referatu na temat kwaśnych deszczy w Europie". Ale muszę też przyznać, że słowniki ortograficzne dopuszczają obie formy deszczy albo deszczów. Myślę jednak , że chyba dla ucha (w tych przytoczonych zdaniach) fajniej brzmi deszczów i wygląda tak bardziej po profesorsku. Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 19.01.21, 22:36 Surmia: "feelek, pogódź się z tym, że to koniec. " koniec czego? siła tego forum jest nieskończona nawet gdy czyta/pisze choćby 1 osoba: zostanie ślad dla badaczy historii Józefowa: "...19.1.2021, godz. 22.37: mieszkaniec J., feelek napisał: "...siła tego forum jest nieskończona nawet gdy czyta/pisze choćby 1 osoba: zostanie ślad dla badaczy historii Józefowa: " ..." Odpowiedz Link
podskarbinski Re: Lista obecności 05.02.21, 11:20 A w tych badaniach nasz feelek będzie miał swoją kartę, ba, nawet sążnisty rozdział Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 21.04.22, 13:54 tak, tak: to forum jozefow reaktywacja: 2. kackoz, Odpowiedz Link
wrotek0 Re: Lista obecności 27.04.22, 20:24 wrotek0 - bywam, rzadko piszę. podobno ruch jest na FB, przykro mi, nie korzystam. Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 28.04.22, 05:04 w sumie możnaby dać tu też listę NIEOBECNOŚCI - tych, co są gdzieś obok, a nie używają archaicznego narzędzia - aby nie popaść w obciach. .. LISTA NIEOBECNOŚCI: Marius68 - Mariusz Batorski Przew. RM Józefowa - wiem, że jest, że czyta... AgaKier - Agnicha Jung - obecnie raczej AgaDyr - Dyra MOK, jej chyba nie wypada [nick=?] - V-ce Burmistrz Piotr Gąszcz, incydentalnie, choć zawsze gdy trzeba zjawia się tu, .. wiele innych osób z Kręgów Istotnych .. Lista obecnych fj rozwija - ła się jeszcze 2-3 lata temu. Teraz fj to residuum siebie samego sprzed 10 lat. Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 28.04.22, 05:22 prośba do podnoszących wątek: .. dodawajcie numer kolejny: .. Jak wyźej: .. 1.feelek 2.kackoz 3. podskarbiński, 4. wrotek0 5..... etc.... .. PS. zróbcie to małe nieco, jeśli to czytacie...napiszcie, że tu jesteście (jeśli jesteście). Można też pisać cokolwiek innego, np. że przestały się wam podobać blondynki/ podstarzali dziadersi .... .. To ciągle jest (2022) terenowe badanie socjologiczne pn.: .. "Istnienie/Nieistnienie więzów społecznych w społecznoścach lokalnych na przełomie II i III tysiąclecia w miejscowościach do 20 000 mieszkańców." Odpowiedz Link
feelek Re: Lista obecności 25.05.22, 22:26 noooo ... jeszcze striptizerka .... .... 6. striptizerka Odpowiedz Link