edek75 12.04.20, 16:30 Mimo wiele próśb,zakazów ZOSTAŃ w DOMU Pełno dzieci i dorosłych gromadnie biegających pod blokami wraz z nieodpowiedzialnymi dorosłymi: mamy babcie wójkowie. Czy ich nic nie obowiązuje ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolejarzmatolecki Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 12.04.20, 20:37 To zrób im zdjęcie i na nich donieś, konfidencie zasrany. Widzę że od tego siedzenia w czterech ścianach już Ci się chyba sufit na łeb spadł, albo Ci stara nie daje i szukasz sensacji. Chcesz to sobie siedź w domu jak się boisz, nikt Ci nie zabrania, ale nie mów innym co mają robić, jeśli bezpośrednio nie dotyczy to Twojej osoby. Odpowiedz Link
1_tralala Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 13.04.20, 18:28 Kolejarzmatolecki, czy ty w realu potrafisz zapanować nad chamstwem i agresją? Pytam bo istnieje ryzyko spotkania z tobą na mieście, a przewidzieć co może wywołać u ciebie amok nie da się. Odpowiedz Link
feelek Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 13.04.20, 23:40 kolejarzmatołecki: "widzę, że od tego siedzenia w czterech ścianach..." Pan wybaczy panie kolejarz, ale odnosi się wrażenie, że to panu szkodzi kwarantanna Odpowiedz Link
surmia Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 14.04.20, 10:12 kolejarz wyluzuj człowieku. I sprawdź znaczenie słowa "konfident". Swoją drogą, zobaczcie jaka niekonsekwencja. Z jednej strony wyzywa ludzi, a z drugiej pięknie, wielką literą pisze o "Twojej osobie". Odpowiedz Link
kolejarzmatolecki Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 14.04.20, 11:47 Jestem człowiekiem z natury spokojnym, przestaje jedynie panować nad sobą gdy ktoś próbuje ograniczać moje podstawowe prawa. Jednym z nich jest prawo do wolności. Nie jestem więźniem i mam prawo wyjść na spacer kiedy mam ochotę. Ba, nawet więźniowie w celi mają do tego prawo. Żeby była jasność - jestem zdrowy, mieszkam sam, unikam zbędnych kontaktów z ludźmi i niczyjego zdrowia swoim zachowaniem nie narażam. Mam też mózg, nieskażony oglądaniem jedynych słusznych mediów, który obserwując różne dziejące się dookoła rzeczy potrafi kojarzyć fakty i wyciągać stosowne wnioski jak władza wykorzystując aktualną sytuacje potrafi naginać prawo do swoich celów: *Zabrania się przebywać jednej osobie w wielkim lesie, podczas gdy zezwala się w kościele na pobyt do 50 osób, *Zebrania się organizowania zgromadzeń, podczas gdy wieruszka robi sobie pokazowe święto z okazji katastrofy, do której sama doprowadziła, *Zamyka się cmentarz, podczas gdy pewna szkodliwa dla tego państwa ma razem ze swoimi gorylami doń wstęp, *Blokuje się sprowadzanie z zagranicy masek i środków dezynfekcji, podczas gdy spółka radnego PiS zamówiła 5,5 mln maseczek ochronnych i ma de facto monopol na rozprowadzanie ich, dodatkowo nakłada się obowiązek ich używania *Nadużywa się kompetencji policji i szarga dobre imię tej instytucji, zlecając jej podejmowanie decyzji w kwestiach nieściśle określonych przepisami (bo co to znaczy "załatwiania spraw niezbędnych do życia codziennego") - jeśli chce mi się kupę, to idę do toalety. Jeśli jestem głodny, to idę coś zjeść. Jeśli mam pustą lodówkę, to idę na zakupy. Jeśli moje mięśnie domagają się ruchu, a mózg tlenu, a to idę na spacer lub wykonuję inną stosowną aktywność fizyczną). Brak aktywności może przyczynić się do szeregu chorób. Osoby, które na co dzień uprawiają sport i z dnia na dzień zmuszone są do zaprzestania tego także naraża się na pewne konsekwencje zdrowotne. Ale najbardziej mnie irytują nadgorliwy obywatele którzy ślepo przekonani w słuszności władzy próbują dodatkowo ją wyręczać, jak autor tego tematu. Wypadałoby tylko zacytować Józefa Piłsudskiego: Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy. PS. Nie martw się surmia, zawsze sprawdzam znaczenie każdego słowa, które używam. Zgodnie z sjp.pl konfident 1. człowiek szpiegujący na zlecenie swoich mocodawców; kapuś, kabel, donosiciel; 2. agent wywiadu, tajny wywiadowca policyjny; szpieg, informator, szpicel; 3. przestarzałe: człowiek godny zaufania; powiernik, przyjaciel, zausznik Zachowanie autora tematu wyczerpuje znamiona definicji, pkt 1 (donosiciel) i pkt 2 (informator) Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 14.04.20, 14:13 Kolejarzu, komentatorom chodzi o formę a nie treść. Dopisek "konfidencie zasrany" osłabia Twoją wypowiedź zamiast ją wzmacniać. Odpowiedz Link
madaa13 Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 12.04.20, 21:16 Nie zauważyłam żeby na osiedlu było pełno ludzi tak jak jest to opisane... Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 13.04.20, 17:08 Zgodnie z rządowymi statystykami żadna z tych osób nie jest zarażona koronawirusem. A może nie wierzysz w rządowe statystyki? Odpowiedz Link
goska123 Re: Tbs Michalin ul.Rejtana 16.04.20, 10:11 Chyba z lekka przesadzasz człowieku. Z dzieckiem trzeba na chwilę wyjść, ale tłumów nie widać... Odpowiedz Link