morkub 21.03.06, 08:51 Patyska, Doomi, Majka i kto tam jeszcze myśli o nowym domu czy mieszkaniu - dopłaty do odsetek przy zakupie: biznes.onet.pl/5,1320381,prasa.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morkub Re: dopłaty 21.03.06, 08:53 uuu - ale uwarunkowania takie, że chyba się nie łapiemy jednak "Pomoc przysługuje wyłącznie rodzinom, które w momencie zawierania umowy kredytu nie mają własnego domu lub mieszkania z tytułu posiadania odrębnej własności lub spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu." Odpowiedz Link
doomi Re: dopłaty 21.03.06, 12:14 Ten wątek zwalił mnie z nóg... w pierwszej chwili, zanim nie otworzyłam. Bo mi dopłaty kojarzą się jednoznacznie z naszą spółdzielnią, gdzie ciągle każą nam coś do wkładu budowlanego dopłacać Morkub, nie zaglądałam do linka, ale chyba no problem: jak chcesz coś kupić nowego, to przeważnie to co masz musisz sprzedać, więc chwilowo nie masz nic Odpowiedz Link
morkub Re: dopłaty 21.03.06, 15:22 Poza tym mogłabym wystąpić jako samotnie wychowująca dziecko - ale kto by mi wtedy kredyt dał? Odpowiedz Link
patyska Re: dopłaty 22.03.06, 08:47 dzieki Morkubku, ale niech sobie TAKIE doplaty wsadza, nie powiem gdzie poza tym, no coz... ja chce dzialke a na niej dom, mieszkanie, nawet w jozku, nie wchodzi w gre. albowiem jeszcze raz powtorze: nie ma jak poranna kawka w cieniu sosenki letnia pora i grzaniec przy kominku pora zimowa )) Odpowiedz Link
doomi Re: dopłaty 22.03.06, 09:03 Patyska, teoretycznie można to połączyć: trawkę i blok. Zerknij tutaj: fajne mieszkanka z ogródkami wydzielonymi. Ale generalnie nie polecam, chociaż sama nie mogłam się od tej strony oderwać ze dwa dni. Z moich ostatnich ustaleń wynika że z tym developerem mogą być kłopoty i to big kłopoty. Ale pooglądać można www.hirny.pl/index.php Odpowiedz Link
patyska Re: dopłaty 22.03.06, 09:10 chyba trawke do palenia z blokiem do jedzenia! ;DDD takim czekoladowym nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie i - nie. tylko wlasny dom na wlasnej ziemi. uparcie bede sie bronic. nie pojde na zadne osiedle bloczkow, blizniaczkow, szeregowcow. nie, nie, nie. Odpowiedz Link
morkub Re: dopłaty 22.03.06, 10:20 No co za uparciuch z tej Patyski!! Qrcze, rozumiem ją doskonale! Odpowiedz Link
111majka Re: dopłaty 22.03.06, 10:29 Bardzo mądry uparciuch z patyski. Własna trawa na własnej działce bez sąsiada za ścianą to jest to. I jak tylko jest taka możliwość - to tego się trzeba trzymać. Ręcyma i nogyma!!! A trawka do palenia z blokiem do jedzenia - niezłe Odpowiedz Link
patyska Re: dopłaty 22.03.06, 11:35 mnie tez sie ta trawka z blokiem podoba ale nie tak bardzo jak kawka na trawce )) juz wiekowa ze mnie kobita i musze sie zachowywac )) wiec koncze temat trawki (za mlodu moj ulubiony, a i teraz nie pogardze ) Odpowiedz Link