Dodaj do ulubionych

Szpital w Otwocku

29.05.06, 16:09
Obiło mi się o uszy wczoraj w sklepie, że szpital w Otwocku jest na "czarnej liście" ministra Religi i ma zostać zlikwidowany, podobnie jak ok. 70 innych zadłużonych szpitali.
Czy ktoś wie coś pewnego na ten temat??
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Bardzo dobrze! 29.05.06, 18:55
      Nic się złego nie stanie jak to dziadostwo zbankrutuje!
      • monka_25 Re: Bardzo dobrze! 29.05.06, 19:37
        zgadzam sie mam złe doswiadczenia z ta placówka "zdrowia"
    • arkadia67 Re: Szpital w Otwocku 29.05.06, 22:45
      O ile dobrze słyszę to szpital likwidują już od 5 lat. Przykro mi, że są osoby
      które piszą o nim "dziadostwo". Nie mam znim super wspomnień, ale tam urodziłam
      syna, tam moje dziecko było w szpitalu, tam mi udzielili pomocy kiedy o mało na
      tamten świat nie zeszłam z powodu zatrucia itd, itp. A GDZIE DO DIABłA BęDZIECIE
      JEźDZIć JAK GO ZAMKNą!!!!!! Jest mnóstwo osób którym ten szpital uratował żYCIE!!!!
      • malinela Re: Szpital w Otwocku 29.05.06, 23:55
        Ja jestem jedną z tych osób, którym uratowano (być może) życie w otwockim szpitalu.

Miałam 10 lat (w tym momencie wchodzi muzyka),kiedy trafiłam z zapaleniem
        wyrostka robaczkowego do specjalistycznego szpitala "Omega" w Warszawie.
        Usuniecie wyrostka jest bardziej zabiegiem, niż operacją. Ale nie w czasach
        dojmującego kryzysu, kiedy brakowało wszystkiego, łącznie z rozpuszczalnymi nićmi.

Użyto zwykłych nici, a na to mój organizm nie chciał się zgodzić. Przez osiem
        (8!) miesięcy oczyszczano mi ranę, bez znieczulenia, bo z pewnością z tym
        również był problem..

Uruchamiając wszystkie możliwe znajomości, i przy pomocy (jak się domyślam)
        ogromnej łapówki, w otwockim szpitalu, przeprowadzono nielegalną operację z
        miejscowym znieczuleniem na 10-letniej dziewczynce.

Nie pamiętam nazwiska lekarza, jego samego pamiętam jak przez mgłę. Jeśli nawet
        nie uratował mi życia, to oszczędził sporo bólu.
        • 111majka Re: Szpital w Otwocku 30.05.06, 00:48
          Ja też mam pewiem szacunek do tego szpitala po "przygodach"zdrowotnych mojej teściowej.
          Ma rozrusznik serca, co jakiś czas miewa poważne problemy z sercem, jedynym rozwiązaniem jest
          wtedy szpital, defibrylacja, dobranie odpowiednich leków, ustalenie sposobu leczenia itp.
          Szpitalem, ktory okazał się najskuteczniejszy był nie szpital na Banacha, nie klinika w Lublinie (w ktorej
          teściowa pracowała, była ordynatorem), lecz wlaśnie szpital otwocki, gdzie trafiła zupełnie
          przypadkowo "z ulicy".

Więc może niech to "dziadostwo" polepszy jeszcze zdrowie paru osobom.

Na pewno są przeróżne doświadczenia z tym szpitalem, jak z każdym innym. Nie zawsze efekt leczenia
          jest najlepszy. Ale często może się okazać, że dobrze że jest.
          • lamelka007 Re: Szpital w Otwocku 30.05.06, 09:12
            ja swoją córeczkę też urodziłam w tym szpitału i nie mam jakichś złych
            wspomnień! ale może ktoś na jakimś stołku powinien przestać biadolić nad
            dziadostwem tylko zakasać rękawy i zrobić cos porządnie, i doprowadzi tę
            placówkę do dobrego stanu...
            • doomi Re: Szpital w Otwocku 30.05.06, 10:59
              Ja też urodziłam w Otwocku. Najpierw syna, potem córkę. Córkę mogłam rodzić w
              trzech innych szpitalach (trzy osoby z rodziny proponowały gdzieś tam po
              znajomości), ale wybrałam Otwock i byłam zadowolona. Zresztą mam sentyment do
              tego szpitala, bo i ja tam przyszłam na świat big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka