malkoska 02.06.06, 14:47 Moze macie jakies domowe sposoby na te malutkie muszki, ktore wlatuja wszedzie i do oka i do ucha i do nosa ... i gryza niemilosiernie. Poratujcie ... Malgosia ps. tylko bez propozycji ze mam z domu nie wychodzic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
111majka Re: Ratunku .... meszki 02.06.06, 14:51 Świetny wątek. Ja co prawda nie mam problemu z tymi stworzeniami, bo na mnie nie siadają, ale mojemu mężowi po bliskich spotkaniach z meszkami zdarza się wylądowac w szpitalu Będę więc bardzo uważnie śledzić wpisy i stosować przepisy Odpowiedz Link
morkub Re: Ratunku .... meszki 02.06.06, 18:17 Sposób jest jeden - wypróbowany przez kilka lat z rzędu w Toruniu, gdzie meszki o tej porze roku są prawdziwą plagą. I o tej porze roku trudno w tamtym mieście kupić OLEJEK WANILIOWY - taki zwykły, co ciasta. Wszyscy nim pachną na ulicy Sprobujcie! meszki go nienawidzą Odpowiedz Link
do73 Re: Ratunku .... meszki 02.06.06, 22:19 Nie tylko w Toruniu. Ten patent znany jest również u nas )) Byleby meszki nie polubiły w końcu tego zapachu) Odpowiedz Link
morkub Re: Ratunku .... meszki 02.06.06, 22:22 Uff! No to mnie uspokoiłaś, bo to moje pierwsze spotkanie z józefowskimi meszkami i bałam się, że może mają inny gust powonieniowy. A tak, to poszukam, gdzie mam ten olejek Odpowiedz Link
malkoska Re: Ratunku .... meszki 03.06.06, 15:29 dziekuje dziewczyny za odzew - lece kupic ten olejek waniliowy. Moj maly ma cala glowe pogryziona - moze ten olejek pomoze Buzia Malkoska Odpowiedz Link
abstrakt2003 meszki są OK! :) 02.06.06, 18:51 zmuszają człowieka do wzmozonej aktywności a to w znacznym stopniu porawia kondycję Odpowiedz Link
do73 Re: meszki są OK! :) 02.06.06, 22:20 Kondycję już nam poprawia aerobik, meszki juz nam nie są potrzebne )) Odpowiedz Link
111majka Re: meszki są OK! :) 02.06.06, 22:45 Nie na każdych ciałach olejek waniliowy się sprawdza Odpowiedz Link
do73 Re: meszki są OK! :) 02.06.06, 23:27 To kiedyś był taki dezodorant perfumowany chyba firmy coty. Nie pamiętam nazwy, na opakowaniu był chyba koliberek. Może teraz też coś waniliowego się znajdzie? Odpowiedz Link
truski1 Re: meszki są OK! :) 03.06.06, 11:04 na moim się sprawdza, trzeba tylko od czasu do czasu poprawić smarowanie, wózek dziecka też trzeba popryskać i uciekają Odpowiedz Link
abstrakt2003 A ja tam wolę na 03.06.06, 19:18 rowerze pobrykać od czasu do czasu. PS W czasie jazdy problem meszek znika samoistnie... Odpowiedz Link
111majka Re: A ja tam wolę na 03.06.06, 22:03 abstrakt2003 napisał: > W czasie jazdy problem meszek znika samoistnie... : W czasie jazdy to chyba meszki znikają samoistnie. W nosie, oczach i uszach. Nie mówiąc o zasem otwierającej się buzi. Odpowiedz Link