Dodaj do ulubionych

Apel w sprawie używania wody

13.07.06, 00:44
Ze strony UM

Apel o oszczędne gospodarowanie wodą pobieraną z publicznej sieci wodociągowej

Zakład Gospodarki Komunalnej w Józefowie prosi Mieszkańców o oszczędne gospodarowanie wodą
pobieraną z publicznej sieci wodociągowej. Przedłużające się upały spowodowały 5-krotnie
zwiększony pobór wody, co w konsekwencji powoduje spadek ciśnienia w sieci. Mieszkańcy ostatnich
pięter budynków wielorodzinnych mają problemy z poborem wody.

Prosimy nie używać wody uzdatnionej do podlewania ogródków.
Obserwuj wątek
    • morkub Re: Apel w sprawie używania wody 13.07.06, 09:13
      Mieszkańcy pierwszych pięter budynków wielorodzinnych także zauważyli znaczący spadek ciśnienia wody.
    • morkub Re: Apel w sprawie używania wody 13.07.06, 09:14
      A czym w takim razie podlewać ogródki, gdy nie ma się własnej studni?
      • nazar70 Re: Apel w sprawie używania wody 13.07.06, 09:23
        Mieszkańcy parteru również odczuwają niedogodności, jednak mają ciut łatwiej,
        bo mogą przeskoczyć przez balkon i zakręcić podlewającemu trawę dospodarzowi
        domu KUREK ;DD
        • 111majka Re: Apel w sprawie używania wody 13.07.06, 09:27
          Morkub, to już wiesz czym podlewać  trawnik jak nie ma wlasnej studni - Twoją wodą big_grinDD
        • sylkwa1 Re: Apel w sprawie używania wody 13.07.06, 09:28
          A ja mieszkam na trzecim i nie mam możliwości zakręcenia kurka. A wczoraj
          miałam taką ochotę! Bo wyglądałam przez balkon na sikającą sobie radośnie wodę
          na wszystkich trawnikach, a w moich kranach pustynia, ANI KROPLI ZIMNEJ WODY!!!
          Gorąca jak krew z nosa. sad(( Czy ludzie nie są ważniejsi niż trawka? Powiedzcie
          mi, bo zaczynam mieć wątpliwości...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka