abstrakt2003 09.08.06, 14:46 Ludzie to jednak bezmyślni są..... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3537720.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
111majka Re: Strzelał do kotów 09.08.06, 14:52 "Bezmyślni" to za mało powiedziane..... Czy ktoś wie gdzie to było? Odpowiedz Link
stary_pawian Re: Strzelał do kotów 11.08.06, 21:13 111majka napisała: > "Bezmyślni" to za mało powiedziane..... > Czy ktoś wie gdzie to było? No właśnie gdzie? Mnie tam "rybka" - kot, pies,ptak czy właśnie owa rybka. Nie mam żadnej broni - krótkiej, długiej, "białej", "czarnej" i innej, ale zawsze mogę sobie zbudowć procę. Może Cat's się przłączy? Kiedyś na FP rozmawialiśmy o "ludziu", który dręczył zwierzaczki. Odpowiedz Link
cat_s Re: Strzelał do kotów 12.08.06, 15:05 Witajcie, Okropna sprawa, niestety jedna z nielicznych nagłośniona z wielu podobnych dziejących się na codzień. > Może Cat's się przłączy? > Kiedyś na FP rozmawialiśmy o "ludziu", który dręczył zwierzaczki. Cat_s się chętnie przyłączy - tylko właściwie do czego? Do dania w mordę idiocie? Chętnie, bo trochę się zaostrzyły ostatnimi czasy moje postawy względem idiotów. Ale dalej uważam, że niewiele to da - bo idiota, który dostanie w mordę - przy najbliższej okazji znowu na kotach, albo tym razem pasach czy ptakach 'się odegra'... To kwestia niestety tak zwanej edukacji, świadomości i konsekwentnego uchwalania prawa dotyczącego zwierzaków oraz jego egzekwowania - a nie dawania w mordę. > Artur G. obiecał pokryć koszty leczenia zwierząt i okazał skruchę. Nie ominie > go jednak sprawa sądowa. Policja najprawdopodobniej postawi mu zarzut znęcania > się nad kotami w szczególnie okrutny sposób. Jeśli dowody jego winy będą > dostatecznie mocne, może nawet trafić do więzienia. No jak fajnie, że obiecał i okazał... Wzruszyłem się doprawdy. A w sumie co miał robić, jak mu więzienie grozi? A jaką niby nauczkę z tego wyciągnie? Pewnie taką, że trzeba strzelać, jak nikt nie widzi... Ja uważam, że zamiast do 'pierdla' - powinien w ramach resocjalizacji pozapieprzać po 6 godzin dziennie przez najbliższy rok albo dwa w jakimś schronisku dla zwierząt przy najbrudniejszych pracach. Może to by go czegoś nauczyło. Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link
stary_pawian Re: Strzelał do kotów 13.08.06, 21:58 Sam nie wiem do czego. Może ktoś, kiedyś naciśnie ten "guzik" i życie na Ziemi (jeżeli coś z niej zostanie) zacznie się od nowa, ale może bez ludzi - nieszczęścia tego najpiękniejszego ze światów Odpowiedz Link
doomi Re: Strzelał do kotów 09.08.06, 17:08 zgadza się - kretyn... dobrze, że "mój" morfi jest kotem niewychodzącym. Odpowiedz Link
111majka Re: Strzelał do kotów 09.08.06, 20:13 Zobaczcie ile emocji wzbudził ten artykuł na innym forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=46602440&v=2&s=0 A to przecież o naszym józefowskim kocie i sąsiedzie... Odpowiedz Link
doomi Re: Strzelał do kotów 09.08.06, 20:21 Ale się uśmiałam DD Z tej "dyskusji" na praskim forum... Temat smutny, ale komentarze jak w jakimś kabarecie. Odpowiedz Link
111majka Re: Strzelał do kotów 09.08.06, 21:02 Ja nie podjęłam się czytania. Zobaczyłam tylko ile tego jest.... Odpowiedz Link
gabi1311 Re: Strzelał do kotów 09.08.06, 21:07 Ja też poczytałam ale wiesz doomi mnie nie było do śmiechu . My chyba możemy sobie pogratulować kultury w forumowej dyskusji czego raczej nie można powiedzieć o praskim forum Odpowiedz Link
aron121 Re: Strzelał do kotów 10.08.06, 17:13 Tak powinni właśnie reagować ludzie uczuleni na krzywdę innych.A sprawca zasługuje na określenie jednym słowem-DEBIL. Odpowiedz Link
111majka Re: Strzelał do kotów 10.08.06, 18:47 Przed chwilą mówili o tym w TV3. Facet postrzelił 4 koty, jednemu strzelił między ślipka. Będzie odpowiadał za znęcanie się nad zwierzętami. A praski wątek miał w nocy ponad 400 wpisów, rano został usunięty. Odpowiedz Link
p0lek Re: Strzelał do kotów 11.08.06, 17:04 dziś rano widziałem chyba martwego kota wrzuconego do śmietnika przy Kopernika na rogu tej uliczki (bez nazwy?) wzdłuż której powstaje budynek KTSA. Widok trochę przerażający. Odpowiedz Link