111majka 26.11.06, 17:56 Nie widziałąm, ale slyszałam że jest - na Sikorskiego, mniej więcej na przeciwko peronow. Kidyś tam był fryzjer chyba. Ktoś był i widzial? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniulka7 za drogo!!!!!!! 09.12.06, 14:17 w tej cukierni jest za drogo malutkie ciastko kosztuje 3zł Odpowiedz Link
sosnovy Re: Nowa cukiernia 26.11.06, 18:22 W Józefowie,na Sikorskiego,obok fryzjera,na przeciwko kiosku Ruchu przy przejściu przez tory. A wcześniej były tam ciuszki,używana odzież,jeszcze wcześniej kurczaki z rożna ,jeszcze wcześniej ...nie pamiętam ) Odpowiedz Link
111majka Re: Nowa cukiernia 26.11.06, 18:35 A można tam posiadzieć? Czy tylko pokupować? Odpowiedz Link
morkub Re: Nowa cukiernia 26.11.06, 22:51 Z tego, co widać przez witrynę, to miejsc do siedzenia tam raczej nie ma. Ciekawe, czy ciacha dobre? Odkąd nie ma już cukierni 'Pod Akacją' chyba trudno o dobre ciasta w J. Odpowiedz Link
chiste W Otwocku też Nowa cukiernia 26.11.06, 23:17 Nazywa się Le Cher, jest na widełkach Andriollego i Poniatowskiego, tam gdzie kiedys był społemowski sam. Dużo miejsca, dobra kawa i plac zabaw dla dzieciarmi w środku z takim jakby suchym basenem. Ceny umiarkowane, ale chba drożej niż w Sosence. Ciacha i lody na razie wyglądaja nieźle. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
111majka Re: W Otwocku też Nowa cukiernia 26.11.06, 23:22 Wow, dzieje się Ale pewnie rzeczywiście drożej, choćby sądząc po nazwie.... Odpowiedz Link
doomi Re: W Otwocku też Nowa cukiernia 26.11.06, 23:28 A może drożej bo prosto z Francji? A swoją drogą dzisiaj kupiłam daktyle w praskiej promenadzie i w domu się uśmiałam, bo importer jest z... józefowa www.amus.pl/ Odpowiedz Link
chiste Nie, nie! Pomysł na nazwę... 27.11.06, 14:18 .. jest naprawde w dechę. Bo ktos prywatnie w koncu zaczął łaczyć idee miast bliźniaczych. Dotąd byly głównie oficjalne spotkania establiszmentu Otwocka i Lennestadt albo St. Amand Montrond. A tu proszę - prywatna inicjatywa (bo to zdaje się własciciele piekarnio- ciastkarni "Wenecja" zdecydowali się prowadzić ten przybytek) wyjasniają w menu, skąd wzieła się nazwa lokalu. "Le Cher" to po prostu nazwa rzeki przepływającej przez St. Amand Montrond, ktore jest miastem bliźniaczym Otwocka. Mnie się taka idea bardzo podoba. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
sylkwa1 Re: Nie, nie! Pomysł na nazwę... 28.11.06, 15:21 Rzeczywiście mieli fajny pomysł... Pamiętam jak miałam 6 lat i poszłam do tego sklepu po lizaka (bo mi reszta została z warzywniaka, który był zaraz obok mojego bloku i mam wysłała mnie po coś tam...). Matka o mało zawału nie dostała, że mnie tak długo nie ma. A ja ze stoickim spokojem - "kolejka była!" do tej pory to pamiętam, chyba jakieś lanie dostałam. Finał była taki, że przestałam chodzić po drobne zakupy Odpowiedz Link
sosnovy Re: Nowa cukiernia 27.11.06, 14:13 Po pierwszej degustacji ; bardzo dobre drożdżówki,jakieś takie małe trochę i po 2 zł,ale naprawdę niezłe. Sporo róznych ciast ,wygląda to dość apetycznie ,ceny chyba jednak nieco mniej. Odpowiedz Link
surmia Re: Nowa cukiernia 27.11.06, 15:31 Mniam. Uważam, że lody bakaliowe Grycana są najlepsze na świecie. Czy w tej cukierence są lody??? Odpowiedz Link
sosnovy Re: Nowa cukiernia 27.11.06, 15:42 Lodów niestety nie ma ,ale to pewnie dlatego że mamy listopad. W lecie przewiduję poważną konkurencję dla Makaruka. Odpowiedz Link
marius68 Re: Nowa cukiernia 27.11.06, 15:50 A w niedzielę to będzie otwarta ta cukiernia? Jeśli tak to i dla Kozaka będą konkurencją. Jakoś tak w niedzielę przypominam sobie o słodkościach i zawsze mam sobie za złe że zapomniałem w sobotę wpaść do Kozaka po ciasta. Mariusz Odpowiedz Link
chiste Nalesniki w Fusach dają? 27.11.06, 15:52 Jak nie, to w otwockiej Sosence robia gofry wilkie jak naleśnik. Taki erzac, mnie sie zdaje. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
nesca1 Re: Nalesniki w Fusach dają? 27.11.06, 15:54 w Fusach i to na słodko, ostro, szpinakowato,meksykowato itp. Odpowiedz Link
chiste To jakiego napara polecają... 27.11.06, 15:57 ... pod tę tortillę? Pewnie musi nieźle mordę wykręcać Odpowiedz Link
surmia Re: Nowa cukiernia 27.11.06, 15:56 No protestuję!!! Co z tego, że listopad??? Ja 100 razy wolę kulkę lodów niż jakieś słodzono-smażono-mdłe ciastko. No chyba, że jest to kremówka z hotelu Europejskiego w Warszawie. Niebiańskie są. Co do kulek, to fakt, w lato lepiej idą, ale ja kupuję duże opakowania na niedzielny deserek i sądzę, że wielu innych Józków tak robi. Uprasza się kierownictwo tej cukierni o wstawienie firmowej zamrażarki z lodami bakaliowymi! Bo trudno złapać je czasem w naszych sklepach. Odpowiedz Link
surmia Re: Nowa cukiernia 27.11.06, 15:59 w zasadzie to do końca nie wiem. Te kremówki kupowałam jakiś czas temu. Cały czas do nich tęsknię... Odpowiedz Link
jackie_brown Gdzie te "Fusy"? 27.11.06, 18:55 A ja się w dalszym ciągu zapytuję gdzie te Fusy są. Odpowiedz Link
sosnovy Re: Gdzie te "Fusy"? 27.11.06, 19:13 Fusy są przy tym nieszczęsnym zakręcie ,odwrotnie wyprofilowanym w Józku ,pomiędzy Orlenem a knajpą WOT. Odpowiedz Link
surmia Re: Nowa cukiernia 27.11.06, 15:58 o matko...ja chcę gofra ze śmietaną i malinami!!! Odpowiedz Link
chiste Zapraszamy do LeCher w OTW 27.11.06, 15:58 Tutaj ciasteczka, lodziki, kawusie i herbatki przez caly rok od 10:00 do 22:00 (w niedziele tez czynne). _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
chiste Jakoś oblesnie mi wyszło... 27.11.06, 15:59 ... z tymi lodzikami. Przepraszam. _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
sosnovy Re: Jakoś oblesnie mi wyszło... 27.11.06, 16:09 Na gablotę z lodami zabrakło miejsca ,ciasno dość tam . Aha,..zatrudnią ekspedientkę,jest takie info. Odpowiedz Link
chiste Ej, ej!!! 27.11.06, 16:06 Coś sie zatrzymaly gwałtownie te marzenia cukiernicze! Wątek się rozpędził i zgasł. No tak! Fajrant! To ja lece na pociąg. Czółko! _______ Ospo czorna! Idź do Dorna! Odpowiedz Link
marius68 Re: Ej, ej!!! 27.11.06, 23:14 Cukiernia Grycana czynna codziennie od 9 do 19. Lodówkę z lodami też mają, ale bardzo mały wybór lodów i tylko w dużych pojemnikach. Ciasta świeże. Pojecam serniczek krakowski - palce lizać. Ale tanio to nie jest. I nie ma gdzie posiedzieć, kawy też nie serwują, wieć trochę jestem rozczarowany. Awaryjnie w niedzielę jak będę miał niespodiewanych gości to cz Odpowiedz Link
marius68 Re: Ej, ej!!! 27.11.06, 23:16 czasami ich odwiedzę. Niechcący wysłałem nieskończoną wypowiedź. Mariusz Odpowiedz Link
surmia Re: Ej, ej!!! 28.11.06, 10:03 no proszę, każdy będzie korzystał. No musimy mieć w Józku jeszcze jakąś kawiarenkę alternatywną do Heli. Odpowiedz Link
sylkwa1 Re: Ej, ej!!! 28.11.06, 15:26 A u Heli źle? Dwie się nie utrzymają. Zajazd padł... nie mogę się pozbierać :''''( Odpowiedz Link
marius68 Re: Ej, ej!!! 28.11.06, 15:30 U Heli lody dobre są. Na ciastach się zawiodłem. Te kupowałem u Kozaka w Falenicy. Mariusz Odpowiedz Link
doomi Re: Ej, ej!!! 28.11.06, 15:32 Jak to dwie? Jest jeszcze cukiernia na skłodowskiej,no i nasza stara (nie)dobra michalińska cukiernia. Kiedyś mi się trafiło tam ciastko z kamykiem, fujostwo! A zajazd? najpierw myślałam, że to wina lokalizacji, ale przeciez mazowsze też daleko a ma obłożenie niesamowite. Tak więc po pierwsze to pewnie jednak na bankructwie zaważyły ceny i fakt, że potrawy nie zawsze smakowały tak samo fajnie. Tak sobie gdybam! Odpowiedz Link
marius68 Re: Ej, ej!!! 28.11.06, 15:51 doomi napisała: > A zajazd? najpierw myślałam, że to wina lokalizacji, ale przeciez mazowsze też > daleko a ma obłożenie niesamowite. Nie wiem nie byłem, ale nie jest on przypadkiem usytuowany przy trasie Warszawa - Lublin? To jednak napędza klientów. Odpowiedz Link
doomi Re: Ej, ej!!! 28.11.06, 16:44 Przy trasie jest bliźniaczy "zajazd u mikulskich" Ale i tu i tu głównie stołują się stali klienci, już się poznaje te same twarze Odpowiedz Link
semenoo PUB orion 28.11.06, 23:06 ciekawa jestem jak WAM sie podoba PUB orion na sikorkiego ?? dla mie to niewypal a dla was ?? Odpowiedz Link
morkub Re: PUB orion 29.11.06, 15:27 To ten "pub club" na wysokości peronu w J. Zdecydowanie nie zachęca do wejścia, ale może wypowie się ktoś, kto był w środku. Odpowiedz Link
111majka Re: PUB orion 29.11.06, 16:03 Aaaa, to to jest Orion, w dawnych delikatesach. Ale tam jest wyraźnie napisane "PUB CIUB", a nie ORION fotoforum.gazeta.pl/72,2,782,43674323,43785616.html Odpowiedz Link
surmia Re: PUB orion 29.11.06, 21:51 JA byłam, surmia. Ponieważ mam takich przyjaciół, z którymi bawię się dobrze nawet pod mostem, bawiłam się przednio. Tam całkiem fajnie jest. Obsługa miła. Nie ma co zjeść. Tzn ja nie mam, bo inni zajadali się kiszką ziemniaczaną i kaszanką. Kolejka do kibelka, fajnie jest. Organizowane są tam często występy na żywo i różne fajne imprezy. Np w czwartek jest karaoke. Wiem, wiem...obciach, ale u nas nie ma tego nigdzie indziej, a naprawdę można się odstresować. Odpowiedz Link
111majka Re: PUB orion 29.11.06, 22:11 Surmia, na pewno te występy na żywo i karaoke w Orionie? Nie w WOT-ie przypadkiem? Odpowiedz Link
surmia Re: PUB orion 29.11.06, 22:23 Nawet nie wiem gdzie jest WOK. No właśnie, dlaczego nie wiem???? A ponieważ rozmawiałam z obsługą w Orionie to wiem na pewno. Odpowiedz Link
surmia Re: PUB orion 29.11.06, 22:27 a co do występów na żywo w Orionie to kiedyś byłam świadkiem kapitalnych szantów. Tylko kto grał? Zabijcie, nie wiem. Może ekipa marynarzy z Józka (ponoć tacy u nas są)? Panowie wyglądali na starych wilków morskich. W każdym razie byli świetni. Odpowiedz Link
doomi Re: PUB orion 29.11.06, 22:29 Pewnie "zmora bosmana" z radnym rupertem na czele fotoforum.gazeta.pl/72,2,782,46111969.html Odpowiedz Link
doomi Re: PUB orion 29.11.06, 22:25 WOT jest prawie na tej samej wysokości, tylko po drugiej stronie torów Odpowiedz Link
brettka Re: Nowa cukiernia 29.11.06, 22:26 najlepsze lody w Polsce, tylko przy stacji PKP Józefów zajadam się nimi od dziecka Odpowiedz Link
doomi Re: Nowa cukiernia 29.11.06, 22:28 no niezłe są, niezłe Tylko ta niemyta łycha do wszystkich smaków bleeee Odpowiedz Link
doomi Re: Nowa cukiernia 29.11.06, 22:36 Ja też nie, ale mam wybrednych facetów, co nie ruszą lodów jeśli jest na nich nawet lekka poświata jakiś smaków owocowych. A prawie zawsze jest Odpowiedz Link
surmia Re: Nowa cukiernia 29.11.06, 22:41 I bardzo dobrze. Kulki są tak małe, że trudno psuć sobie smak waniliowych jakimiś owocami...choć truskawkowe latem są ok. Ale tylko latem, kiedy nie robią ich tylko z proszku. Odpowiedz Link