24.01.07, 08:24
Witam wszystkich Być może już w krótce będziemy sąsiadami... Żona jeszcze się
zastanawia Może ktoś pomoże mi Ją przekonać? A może znajdzie się ktoś kto
zdecydowanie odradzi kupno mieszkanka gdzies tam w Michalinie...?
PS Dziś wreszcie spadł śnieg...smile
Obserwuj wątek
    • 111majka Re: nowy? 24.01.07, 09:21
      Witaj schibasso smile
      Raczej nie znajdziesz tutaj nikogo, kto by odradził mieszkanie w Józku.
      Ale ja też nie bedę do tego przekonywać, robiłam to tyle razy....

Na pewno się zdecydujecie. Bo to jest najlepsze rozwiązanie smile
      • schibasso Re: nowy? 24.01.07, 11:22
        No tak, ale Wy "starzy" mieszkańcy, doskonale zdajecie sobie sprawę z tego, że
        Józefów to nie tylko plusy... I to Wy najlepiej wiecie o tych ciemniejszych
        stronach tamtejszego życia, bo tego nie dowiem się przecież w żadnej agencji
        nieruchomości. Może więc jednak...?smile Pozdrawiam
        • st0noga Re: nowy? 24.01.07, 11:52
          lipa to przede wszystkim dojazdy do w-wy. zalezy jakie masz wymagania i
          dotychczasowe doswiadczenia. ja np. przenosilem sie z piaseczna do j i roznice
          odczulem in plus od razu: samochodem krocej, pod nosem kolejka i autobusy
          prywatne co chwila. ale to do centrum. jesli praca jest np. na mokotowie to
          moze byc ciezko i meczace w dluzszej perspektywie. poza tym poczta czynna do
          18.00 wink a nie do 20.00 jak to w standardach warszawskich. ja np. mam male
          szanse zeby z niej skorzystac.
          no i wciaz nie obowiazuje warszawski bilet miejski co wplywa na koszty.
          • schibasso Re: nowy? 24.01.07, 12:21
            hmmm jak to nie obowiązuje!?!? Można jechać na kartę miejską pkp albo 521
            bodajże i potem spacerek...smileJa myślałem że temat dojazdu rozwiążemy własnie
            dzięki pkp Z tego co wiem to pociągi w szczycie jeżdzą raczej często no i mozna
            korzystać z Karty miejskiej co ma ogromny plus w przciwieństwie do komunikacji
            prywatnej
            • st0noga Re: nowy? 24.01.07, 12:30
              www.ztm.waw.pl/wspolnybilet-ztm-km-wkd.php
              jesli spacerek z falenicy do michalina/jozefowa to ok.
            • st0noga Re: nowy? 24.01.07, 12:34
              a z pociagami tez nie jest kolorowo. w godzinach 16-18 pociagi jezdza raz na
              pol godziny tj. co godzina pociaga do deblina i co godzina do otwocka. ostatnio
              zalapywalem sie na ten do deblina i zawsze byl skrocony sklad. totalna porazka.
              nie wiem jak wyglada oblozenie otwockiego ale nawet jesli jest w miare ok to
              jezdzi tylko raz na godzine.
        • marius68 Re: nowy? 24.01.07, 12:31
          Jestem nowym, starym mieszkańcem. Raptem 2 lata. Do wcześniejszego wstawania się przyzwyczaiłem.
          Brak miejsca w przedszkolu udało się zneutralizować bardzo fajnym przedszkolem w Warszawie.
          Z każdym tygodniem umacniam się w przekonaniu że decycja o zamieszkaniu tutaj była słuszna.
          Cisza, spokój. Wracasz do domu z pracy i czujesz się jakbyś był na wakacjach, albo przynajmniej na
          wyjeździe weekendowym na działkę. Mnie nie przekonasz bym wyszukiwał minusy, ja ich nie znajduję.
          Pozdrawiam
          Mariusz
    • 111majka Inni o Józefowie 24.01.07, 12:42
      Tu jest taki fajny wątek, jak odbierają nasze miasto inni. Czyta się z uśmiechem na ustachsmile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19980&w=38575578&v=2&s=0
      • schibasso Re: Inni o Józefowie 25.01.07, 14:33
        Dziękuję wszystkim choć jakoś nie do końca mogę uwierzyć że Józefów pozbawiony
        jest wad.. Przyszły tydzień tak czy tak przyniesie ostateczne rozwiązanie i być
        może już wkrótce będziemy mijać się w sklepie czy na ulicy...smile)) Raz jeszcze
        dzięki i do zobaczenia smile))
        • jackie_brown Re: Inni o Józefowie 25.01.07, 15:49
          Ja zachęcam do dołączenia. Na początku szok, bo nie ma kawiarni i knajp, no i
          te dojazdy - rzeczywście może być ciężko, ale plusy przeważają. smile
        • st0noga Re: Inni o Józefowie 25.01.07, 16:35
          jednak wady sa. zostaly opisane. chodzi o komunikacje.
          przed zakupem sugeruje przejechac sie w godzinach szczytu w jedna i druga
          strone. to da do myslenia wink bo to glowna wada
          • doomi Re: Inni o Józefowie 26.01.07, 12:42
            Ja tam wad nie widzę, zwłaszcza że nie muszę nigdzie dojeżdżać, no i przyznaję
            bez bicia że patrzę przez okulary - różowe wink
            No może jedyną wadą jest coraz większe zagęszczenie miasta, a więc coraz
            większy ścisk w przedszkolach i szkołach.

Za to wczoraj się uśmiałam. Niedaleko mnie, mieszka pewna przeciwniczka bloków,
            która trzy lata temu w rozmowie z moim tatą nazwała ich mieszkańców "hołotą"...
            No i wczoraj owa babeczka pyta się mnie, czy nie wiem czy nic na moim osiedlu
            do kupienia nie ma, bo ona dom sprzedaje i strasznie by chciała się bliziutko
            do mieszkania przenieść, bo już nie dają rady go utrzymać, że za duży, za dużo
            pracy na starość itd. No a w bloku cieplutko, o nic martwić się nie trzeba, no
            i się nie jest samotnym tak jak teraz (to taki prawie cytat).

Także schibasso, Ty się nie zastanawiaj, Żonę pod pachę i kupuj póki jest co
            kupować wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka