now_way_out 19.10.09, 08:53 Może ktoś jeździł na takich. Opinie w necie są bardzo rozbieżne. Czy lepiej kupić zimowe Dębice? Link Zgłoś Obserwuj wątek
now_way_out Re: Opony Mabor WINTER JET2 21.10.09, 21:57 Kupiłem Mabory. 200zł/szt z założeniem. Dość ciche. Na suchej i mokrej jezdni OK. Ciekawe jak na śniegu sie spiszą. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Opony Mabor WINTER JET2 21.10.09, 23:05 A co to za chinszczyzna??? Pierwsze słyszę:) Żeby produkowac dobre opony,trzeba mieć doświadczenie i możliwości.Niemożliwe jest,żeby teraz ktoś wyskoczył z jeszcze jednym dobrym produktem na rynku oponiarskim. To musi być chłam:) Nielepiej było uzywki kupić?;) Pozdr Link Zgłoś
now_way_out Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 08:52 Nie znasz, nie wiesz ale opiniujesz :) Mabor należy do grupy Continental. Produkują opony m.in. w Austrii i Niemczech. Moje są made in Germany. Sa już sprawdzone na rynku. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 22:38 Co jak co,ale w "dziale" opony liczy się firma.Stąd mój wpis.Co z tego,że mejdin Niemcy,jak i tak to chińszczyzna:) Naprawdę wierzysz w to,że ktoś nowy mogłby wejść na ten trudny rynek z dobrym produktem? To lipa,tak jak matador czy inne wanklingi. Pozdr Link Zgłoś
mobile5 Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 22:46 ulubiony19 napisał: .Co z > tego,że mejdin Niemcy,jak i tak to chińszczyzna:) Continentala przejęli Chińczycy? Świat się kończy. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 22:50 Jeśli to prawda,to pozostaje mi liczyć tylko na to,że na sprawach papierkowych inicjatywa chińczyków się skończy:( Link Zgłoś
mobile5 Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 22:59 ulubiony19 napisał: > Jeśli to prawda Halo, halo, to ja się pytałem. Link Zgłoś
macgregor-72 Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 12:05 > A co to za chinszczyzna??? Pierwsze słyszę:) Żeby produkowac dobre > opony,trzeba mieć doświadczenie i możliwości.Niemożliwe jest,żeby > teraz ktoś wyskoczył z jeszcze jednym dobrym produktem na rynku > oponiarskim. > To musi być chłam:) a Firestone niby taka doświadczona firma a opony Winterhawk grzeją doły tabel rankingów na równi z Linlangami itp chińszczyzną Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 22:39 Wg. moich iformacji Firestone to ciężki przypadek-raczej średnio,czasem kiepsko;) Nie chodzi z resztą tylko o doświadczenie... Pozdr Link Zgłoś
hazzard Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 09:46 ja jeżdżę na tych oponach od soboty - są ciche, mają dobrą przyczepność, w cenie hurtowej ok 600zł. Nie wiem, jak się będą sprawowały na śniegu....Znajomy mechanik powiedział, że Mabor jest lepszy niż Dębica. Z tego, co wiem, Mabor to opony portugalskie. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 09:52 Na niemieckich forach czyta sie, ze to sa opony made in Romania.. Link Zgłoś
hazzard Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 11:47 na jakimś forum wyczytałam, że to niemiecka konstrukcja, a produkcja portugalska. Ale niewykluczone, że są produkowane w Rumunii. Link Zgłoś
kontik_71 Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 11:54 W sumie miejsce produkcji jest drugorzedne.. wazna jest technologia i kontrukcja. Link Zgłoś
hazzard Re: Opony Mabor WINTER JET2 22.10.09, 11:58 znalazłam fajną stronę właśnie z testem tych opon, może opinie innych pomogą w wyborze;)) www.opony.com/testyopon/testy.asp?strona=1&rozs=&producent=Mabor&model=WINTER%20JET&rodzaj_pojazdu=osobowe&pora_roku=#liczba2 Mnie osobiście trudno się wypowiedzieć, bo nie miałam okazji jeździć po śniegu, błocie pośniegowym itp., na razie jeździ się ok. Link Zgłoś