Gość: kalafior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 22:29 ja tam wole ta pania co jest na zdjeciu... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lexus Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 23:31 a ja wole leszka a takie panny same bedą wchodzić :) Link Zgłoś
cracovian Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 28.01.04, 23:38 no to pisz do piessna, bo to Ona :-) Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: *.chello.pl 29.01.04, 01:32 no no no nie wiedzialem ze dzinnikarze "gw" wiedza co tojest efekt veblenowski! brawo, pozytywne zaskoczenie Link Zgłoś
lolo75 Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 29.01.04, 16:17 Ta jasne, tylko z datą wydania walnęli się o drobne 100 lat... pozdro LOlo Link Zgłoś
Gość: norbert Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: *.client.comcast.net 29.01.04, 02:14 W USAAA. Strasznie duza ruznica w cenie, wiekszy silnik i lepsze wyposarzenie koszktuje 44.950 plus 6% podatek. Przy obecnym kursie euro do dolara drugie tyle na czysto. Stanowczo stwierdzam o nieoplacalnosci tego zakupu w naszym kraju. ps. Chyba ze szanowna pani jest gratis. dzieki. Link Zgłoś
Gość: turkish roznica, wyposazenie IP: *.73.136.168.Dial1.Chicago1.Level3.net 29.01.04, 04:02 mily kolego Link Zgłoś
Gość: Sausage boy. Re: roznica, wyposazenie IP: 62.148.92.* 29.01.04, 08:41 Five minutes, Turkish. Link Zgłoś
Gość: california-men Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: *.proxy.aol.com 29.01.04, 08:47 uwazam ze RX330 jest za slabo odswiezony i na pewno Infiniti FX45 bije go w kazdym detalu Link Zgłoś
Gość: kineskop Dziękuję GW! Czyżby czytali nasze komentarze?!? IP: *.mpips.gov.pl 29.01.04, 13:23 Od kilku tygodni narzekałem na słabe zdjęcia, na dodatek złego coraz częściej pozbawiane tych pięknych kobiet - największej ozdboy każdych WO. Dzisiaj mam wreszcie powrót do formy. Brawo!!! Link Zgłoś
greenblack Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 29.01.04, 13:49 Od kiedy to VSC/ESP odpowiada za podział momentu w sprzęgle wiskotycznym? Link Zgłoś
greenblack Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 29.01.04, 14:00 Nazywanie wiskotycznego badziewia stałym napędem na 4 koła i jeszcze uznanie tego za zaletę jest sporym nadużyciem. Link Zgłoś
hehe.he Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 29.01.04, 14:22 nastepny japonski stylistyczny koszmarek na pograniczu manga i kiczu. Yaris z napedem 4x4. kto sie nabiera na ten luksus vel lexus? na prestiż to sobie trzeba zasluzyć a nie go wymyslic w zaciszu biurek marketingowcow. Link Zgłoś
Gość: a Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: 164.143.240.* 29.01.04, 14:24 nie jestem sobie wyobrazic fotelu rgulowanego w 8 plaszczyznach.... Link Zgłoś
Gość: draniu Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 15:07 Zastanawiają mnie dane ("wasze pomiary"): 42 m. droga hamowania to chyba przesada! Napiszcie w jakich warunkach zostały prowadzone pomiary, na jakiej nawierzchni, czy było ślisko itp. Bo ja wiem, że droga hamowania tego auta to ok. 38 m! i konkurencji daleko do tego! Poza tym, widać z opisu, że wiodącym autem jest tutaj BMW. Hmm, ciekawe: Silnik 3 litrowy 235 kM, a przyspieszenie 8,8 s., bo auto waży o 300 kg więcej! Komfort jazdy: sztywne nadwozie, głośny silnik, współczynnik oporu powietrza 0,36 cx (w Lexusie 0,33). Gorsze wyposażenie w porównywalnej cenie! (od 1 maja cena Lexusa spadnie, bo cło obniży się z 35% do 10%! I co na to konkurencja europejska?) I niech Pan nie porównuje ML-a do Lexusa! Proszę Pana bardzo, bo to tak, jakby porównać taczkę do limuzyny! I jeszcze jedno: ciekawe, czy Pan jeździł ML-em w terenie? Chyba nie, bo ten samochód nie ma żadnych własności terenowych! Link Zgłoś
greenblack Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 29.01.04, 15:25 Gość portalu: draniu napisał(a): > Komfort jazdy: sztywne nadwozie Nie widziełem, że sztywne nadwozie jest wadą, a tym bardziej, że ma negatywny wpływ na komfort. , głośny > silnik, V6 vs. R6. >I jeszcze jedno: ciekawe, czy Pan jeździł ML-em w terenie? Chyba > nie, bo ten samochód nie ma żadnych własności terenowych! Za to Camry na szczudłach i z wiskozą to istne cudo w terenie. Link Zgłoś
Gość: draniu Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 16:56 Sztywne nadwozie nie jest wadą na polskich drogach. Lexus ma doskonale usztywnione zawieszenie przy bardzo dobrym komforcie jazdy. Niestety BMW ma tylko sztywne nadwozie, więc na naszych drogach to tylko wóz drabiniasty. Poza tym, od kiedy rzędowy silnik R6 BMW ma lepszą kulturę pracy od widlastego silnika V6 ze zmiennymi fazami rozrządu Lexusa? I jeszcze jedno: jazda w terenie. Najpierw przejedź się w terenie obydwoma autami (ML-em i Lexusem), a dopiero potem możemy porozmawiać. Poza tym, przytaczam komentarz niektórych osób, które kupiły ML-a (które znam): "kupiłem ML-a i po pół roku koniecznie sprzedałem to auto i nigdy więcej!!!" Link Zgłoś
greenblack Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 29.01.04, 17:04 Gość portalu: draniu napisał(a): > Sztywne nadwozie nie jest wadą na polskich drogach. Lexus ma doskonale > usztywnione zawieszenie przy bardzo dobrym komforcie jazdy. Niestety BMW ma > tylko sztywne nadwozie, więc na naszych drogach to tylko wóz drabiniasty. Jesteś całkowitym dyletantem i mylisz podstawowe pojęcia. Nadwozie to innymi słowy karoseria. Im sztywniejsza, tym lepiej. Podwozie to inaczej zawieszenie. > Poza tym, od kiedy rzędowy silnik R6 BMW ma lepszą kulturę pracy od widlastego > silnika V6 ze zmiennymi fazami rozrządu Lexusa? Od zawsze. To wynika z matematyki. R6 też ma zmienne fazy, bo obu stronach - dolot i wydech. > I jeszcze jedno: jazda w terenie. Najpierw przejedź się w terenie obydwoma > autami (ML-em i Lexusem), a dopiero potem możemy porozmawiać. Kroniki nie notują używania RX w terenie. Z doświadczenia wiem, że samochody ze sprzęgłem wiskotycznym nadają się tylko do zadawania szyku. Link Zgłoś
wysokieobroty Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 29.01.04, 15:37 Gość portalu: draniu napisał(a): > Zastanawiają mnie dane ("wasze pomiary"): 42 m. droga hamowania to chyba > przesada! Napiszcie w jakich warunkach zostały prowadzone pomiary, na jakiej > nawierzchni, czy było ślisko itp. Suchy asfalt, temp -3 st. C, opony zimowe > Poza tym, widać z opisu, że wiodącym > autem jest tutaj BMW. Hmm, ciekawe: Silnik 3 litrowy 235 kM, a przyspieszenie > 8,8 s., bo auto waży o 300 kg więcej! Wsrod konkurentow BMW X5 wymienilismy na pierwszym miejscu bo jest na B. Jego silnik ma 231 KM i jest o 195 kg ciezszy a do setki rozpedza sie w 8,5. Poza tym wszystko sie zgadza > I niech Pan nie porównuje ML-a do Lexusa! > Proszę Pana bardzo... Draniu, przyrzekam przy swiadkach, ze juz nigdy nie porownam ML-a z Lexusem. Hawk! Link Zgłoś
lolo75 Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 29.01.04, 16:16 Chyba chodziło wam o Howgh... pozdro LOlo Link Zgłoś
wysokieobroty Re: A GDZIE JEST DŻWIĘK SILNIKA?? 29.01.04, 16:01 Szkoda pradu. Lexus jest zbyt cichy:-))) Link Zgłoś
Gość: Stanley Kolejny dziadowski test zrobiony po łebkach i IP: *.k.mcnet.pl 29.01.04, 16:29 przez amatorów. To nie megatest tylko co najwyżej subiektywne wrażenia z jazdy kilku przypadkowych ludzi. Testują samochód terenowy i ani kąta natarcia, ani kąta zejścia ani głębokości brodzenia. A dane, które podają to ja mogę mieć z katalogu za friko i nie musze tego dziadostwa kupować. Żal się robi, że takie niemoty mają dostęp do najciekawszych samochodów spośród wszystkich pism motoryzacyjnych w Polsce. Link Zgłoś
greenblack Re: Kolejny dziadowski test zrobiony po łebkach i 29.01.04, 16:46 Gość portalu: Stanley napisał(a): > Testują samochód terenowy Dobre:) i ani kąta natarcia, ani > kąta zejścia ani głębokości brodzenia. Człowieku, a czy Camry wjechałbyś w teren? Link Zgłoś
Gość: Stanley Re: Kolejny dziadowski test zrobiony po łebkach i IP: *.k.mcnet.pl 29.01.04, 17:10 Ok SUV , ale gdybym miał go kupić to porównywałbym go z X3, Tuaregiem i XC90, a nie z RAV4, czy CR-V. Więc nawet jeśli te wartości w przypadku lexa są słabiuteńkie to i tak należało je podać. Ps. A Camry miałem w firmie i jak szukałem działki pod ośrodek firmowy na mazurach nie było "terenu", w który by się nie dało nią wjechać. Więc takim lexem to pewnie i do rzeki można się rozpędzić i skoczyć.. Link Zgłoś
wysokieobroty Do Stanleya 29.01.04, 16:46 Jesli chodzi o glebokosc brodzenia to jestes lepszy niz Hummvee. A z katami zejscia, natarcia i gl. brodzenia poczekamy do prawdziwych terenowek. Link Zgłoś
wiktor_l Re: Do Stanleya 29.01.04, 16:55 "> A z katami zejscia, natarcia i gl. brodzenia poczekamy do prawdziwych terenowek" Obiecujecie?;) Wiktor Link Zgłoś
Gość: Stanley Do Wysokich Obrotów. IP: *.k.mcnet.pl 29.01.04, 16:57 Nie wiem o co chodzi z Hummvee, w każdym razie testowaliście Tourega V8 i też tego nie podaliście. W karygodny sposób marnujecie potencjał jaki ma Wasza redakcja. Przez tydzień czasu to każdy samochód można wywalić na lewą stronę i opisać po śrubkach, a ja tylko pytam o podstawy, o abecadło. Nie wiem czy czytaliście mój poprzedni post nt Waszych testów, w każdym razie polecam. Macie dużo do zrobienia. Link Zgłoś
Gość: bartas tylko przyklasnąć IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 00:53 Święta racja stary, a tak w ogóle to z odcinka na odcinek ten dodatek robi się coraz chudszy i już niedługo to nawet i reklamy się nie zmieszczą a jedyna godna poświęcenia uwagi rubryka to będzie "Męskie pogotowie". A tak dobrze zapowiadał się ten tygodnik..... Link Zgłoś
Gość: Paszczak Ta szlachetność, niebywały dzwiek silnika... IP: 81.219.125.* 29.01.04, 16:43 Mysle, ze jest to samochód bardzo szlachetny oraz dojrzały pod wieloma wzgledami. Ma w sobie tego cudownego ducha... Link Zgłoś
Gość: malizna Re: Ta szlachetność, niebywały dzwiek silnika... IP: 81.219.125.* 29.01.04, 16:44 No racja ocywiscie sie z tym zgadzam Link Zgłoś
greenblack RX hybrydowy 29.01.04, 20:13 "Wówczas pojawi się pierwszy na świecie hybrydowy SUV - RX 400h, o nadwoziu trzysetki i łącznej mocy obu silników (spalinowego i elektrycznego) 270 KM." Warto weryfikować informacje o samochodach jeszcze niesprzedawanych, bo można w ten sposób uniknąć kompromitacji. RX400h ma trzy silniki: benzynowy 3.3 208 KM, elektryczny 165 KM i elektryczny 67 KM, napędzający koła tylne. Daje to łącznie 440 KM, panowie z "Wysokich Głupot". Link Zgłoś
Gość: TR Re: RX hybrydowy IP: *.ipt.aol.com 30.01.04, 04:27 system kontroli silników, jest tak zaprogramowany, ze silniki tełącznie dają maksymalną moc nie przekraczającą 300 KM. Link Zgłoś
Gość: cynk Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: *.sympatico.ca 30.01.04, 03:55 Ludzie tylu bajerow to dawno sie nie naczytalem. Po przeczytaniu mam wrazenie ze byla mowa o statku kosmicznym. To tylko auto dodajac do tego rownania bloto,sol,i cale kawaly wody przymarznietej do karoserii i praktycznie niczym sie nie rozni od kazdego innego. I jeszcze jedno te dwa "gugole" ktore napisaly ten artykol ze zmiana lewarka biegow z "P" na "D" nie wplynie na ilosc katastrof drogowych. Powodem tego jest to (dla tych ktorzy nigdy automatem nie jezdzili co jest bardzo nudne) ze trzeba nacisnac pedal hamulca zeby zmnienic manetke biegow z jednego polozzenia w drugie. Co jasno oznacza ze samochod nie moze sie poruszac (stoi w mijescu),a jezeli auto sie nie porusza to nie moze spowodowac kolizji. Obawiam sie ze i tak niektorzy nie zrozumieli. Link Zgłoś
samochody.e9.pl Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan 01.02.04, 10:04 swietne auto........ konkurencja może się schować ;) Link Zgłoś
Gość: malach Re: MegaTEST: Lexus RX 300 - Latający dywan IP: *.one.pl 01.02.04, 12:36 nie wiem jak tym sie jezdzi i jakie wrazenia ma sie za kierownica tego auta ale z zewnatrz RX 300 mi sie nie podoba, jest wrecz tandetny, rownie dobrze moglby miec znaczek KIA na masce Link Zgłoś
Gość: LIZAK WYLIZAŁBYM TEJ PANIUSI FONIE DO BŁYSKU! IP: *.acn.waw.pl 03.02.04, 13:44 KOCHAM CIPCIE! Link Zgłoś