Gość: Jopek IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.12.09, 19:52 Ooo, tag "historia" hula. Dzięki stary! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jopek Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.12.09, 23:47 BTW link "Twingo" prowadzi do Scenica. Link Zgłoś
Gość: majsel Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: 193.33.124.* 21.12.09, 10:21 Francuski syF. jak Fszystkie Francuskie i Fszystkie Fordy i Fszystkie Fiaty... i Fszystkie na F. tinyurl.com/mjkocr Link Zgłoś
Gość: Apok Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.pgd.pl 21.12.09, 10:43 A Folkswagenty też w to wliczasz?:) Link Zgłoś
Gość: ms Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: 217.153.35.* 21.12.09, 14:17 Folkswagen to syf Link Zgłoś
Gość: rea Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 14:53 I Ferrari też. Link Zgłoś
Gość: CC Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.chello.pl 21.12.09, 16:09 "... Avantime, zaprezentowany w 2001 roku i produkowany przez Matrę." Matra zaprojektowała Avantime'a, ale produkowało Renault. Link Zgłoś
Gość: brainless Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 17:20 @CC: Avantime był produkowany w zakładach Matry, która dysponowała technologiami do jego produkcji. Był to również ich projekt - przynajmniej od strony technicznej, bo estetyka podejrzewam była dziełem Renaulta. Również dziękuję za serię "Historia". Nowych, czy aktualizowanych książek nie widać, a w sieci dominują newsy typu ctrl+c, ctrl+v wprost z reklamowych folderów. Link Zgłoś
globy_ms Re: Historia kołem sie toczy - Renault 22.12.09, 15:28 A ja dziękuję za lekturę i zapraszam na Moto.pl :-) W końcu my też jesteśmy świadkami historii... Czas biegnie nieubłaganie, kolejne modele odchodzą i przychodzą, zmieniają się strategie i podejścia do czterech kółek, a to wszystko na naszych oczach. W przypadku aut z lat 70., 80. czy 90. nie musimy polegać tylko na przypudrowanych materiałach prasowych. Pozdrowienia. Link Zgłoś
Gość: N. Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.cityconnect.pl 22.12.09, 21:08 Mialem okazje przez jakis czas jezdzic Avantime V6 - i szczerze mowiac byl to najwygodniejszy i chyba najfajniejszy samochod, jakim mialem okazje sie poruszac. Wygodny (to malo powiedziane), przestronny, dobrze wyposazony, a panoramiczny dach i tryb 'open air' (nie pamietam, czy dokladnie tak to sie nazywalo), czyli opuszczenie szyb bocznych i tylnych oraz otwarcie dachu, a wszystko za pomoca jednego przycisku - wielka przyjemnosc... Wydaje mi sie, ze ludzie czesto oceniaja samochody poprzez przypisanie ich do okreslonego segmentu, co jakis sposob ma definiowac sposob wykorzystania pojazdu... Avantime nie poddawal sie klasyfikacji i stad nie bylo latwo podjac decyzje dotyczaca zakupu, a wysoka cena nie pomagala. No coz, Avantime byl przed epoka rozkwitu crossoverow roznego typu i polegl straszliwie, wyprzedzil nieco swoj czas. Szkoda :-( Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.bas.roche.com 23.12.09, 14:29 tylko jak to jest, ze w tych nowych solidnych niemieckich VW passat (w cenach pow. 100tys zl) padaja silniki, ze trzeba je wymieniac? na 6 sztuk 2 mialy wymienione, i to tylko w jednej fimie leasingowej? Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.09, 21:14 Miałem dwa Velsatisy 3,5 V6. Nie ma wygodniejszego samochodu. Teraz jeżdżę Volkswagenem Phaeton 4.2 V8 za 110.000 Euro z pneumatycznym zawieszeniem. Jeśli Velsatisowi przyznałbym za wygodę 10 punktów, to Vw Phaeton dostałby najwyżej 4 do 5. Renault Vesatis to wspaniały samochód dla ludzi, którzy mają odwagę gardzić stereotypami. Link Zgłoś
Gość: asfd Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.acn.waw.pl 24.12.09, 16:21 Dobrze że firma renault nie produkuje silników do samolotów... Link Zgłoś
Gość: zakład Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.171.186.18.static.crowley.pl 25.12.09, 15:10 materiały w lagunie II z 2002r np deski rozdzielczej są 10x lepsze od passatowskich z 2009 Link Zgłoś
Gość: TS Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.1maja.trustnet.pl 27.12.09, 22:00 Magnum jest zgapiony z jakiegos polskiego prototypu tira z lat 60 na bazie żuka A twingo to beskid ;D Link Zgłoś
Gość: off topic Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 05:20 Sorry, że nie na temat, ale wyjątkowo mi się spodobało: "W 1909 roku z powodu choroby umarł Fernand Renault." Link Zgłoś
Gość: off topic Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 05:27 Dlaczego nie rozumiem tego zdania? : "Ponieważ był rosłym mężczyzn, zarządził także zaprojektowanie 4CV w wersji czterodrzwiowej." Link Zgłoś
Gość: alek Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.pila.vectranet.pl 28.12.09, 12:59 Znajomy kupil citorena 5 lat temu, caly czas dziala bez zarzutu. Ciotka kupila peugota 2 lata temu i uzywa go codziennie i na razie dziala bezawaryjnie. Mnie sie francuskie auta z ostatnich kilku lat podobaja. Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 18:35 Renault Vivasix :), Avantime, i niektóre odmiany 5-tki + wspolczesne cuope Laguna Megane to calkiem cool-wynalazki..\ ale Citroen ma chyba ciekawszą historię:) ... dobrze , że powoli wracają do formy.. coraz wiecej ludzi wybiera francuską odmienność wobec niemeickiej nudy..:) Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 18:43 albo takie cóś.. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/Renault_Caravelle_001.JPG Link Zgłoś
Gość: JanGaj Re: Historia kołem sie toczy - Renault IP: *.armasan.pl 05.05.14, 13:34 Witam Poszukuję 1 sztuki ramki reflektora występującego w zabytkowych samochodach Renault 4L Renault dauphine. Pozdrawiam Janusz Link Zgłoś