truskaweczka18 03.05.10, 12:02 Witam, co możecie polecić? Myślałam o Passacie B4 kombi, nubirze kombi, a może coś innego? Głównie do jazdy po mieście, raz na miesiąc w dłuższą trasę. Tak więc dobrze by było, by za dużo nie żarło paliwa. Link Zgłoś Obserwuj wątek
soner3 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 03.05.10, 12:10 Seat Toledo, VW Vento latwiej niz w przypadku Passata znalezc cos co jakos sie jeszcze trzyma. Passaty generalne nie mialy latwego zycia i raczej nikt ich nie kupowal do kosciola, zwlaszcza w wersji kombi bedzie trudno Link Zgłoś
truskaweczka18 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 03.05.10, 12:20 A Volvo V40? w dieslu? Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 30.05.10, 00:49 V40 w dieslu to bardzo dobra propozycja Link Zgłoś
lew_ Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 03.05.10, 12:22 Nazbieraj jeszcze troche grosza i kup cos lepszego bo za 8 tysiecy to dostaniesz wraka. Link Zgłoś
kolo100 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 03.05.10, 14:39 Może Mercedes W124 tylko że za 8tys będzie baaardzo ciężko znaleźć w dobrym stanie. Link Zgłoś
robert888 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 03.05.10, 15:15 co wy tak w kółko o tym "stanie". Jak się ma kapuchy na przyzwoity rower to czego wymagać od samochodu? Dobrze że będzie wogóle jeździł, a na wymagania (wobec kompakta) to wypada poczekać jak się uciuła 10x tyle. Link Zgłoś
fredoo Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 03.05.10, 16:37 Nic lepszego od Nubiry nie znajdziesz. Link Zgłoś
schweppes1 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 03.05.10, 18:20 Co Wy mu tu z niemieckim szmelcem wyjeżdżacie. Mazdę 626 IV generacji kup. Tania, solidna, niezawodna. Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 04.05.10, 10:44 Laguna z konca I generacji, Xantia kombi Link Zgłoś
aina40 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 04.05.10, 11:19 Siena 1.6 z końca lat 90 z inst. gazową, ew. w kombi Palio. Spoko znajdziesz z przbiegiem ok. 100k i jeszcze Ci na wczasy zostanie. Link Zgłoś
qqbek Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 04.05.10, 12:31 aina40 napisał: > Siena 1.6 z końca lat 90 z inst. gazową, ew. w kombi Palio. > Spoko znajdziesz z przbiegiem ok. 100k i jeszcze Ci na wczasy > zostanie. Tylko, żeby lakier miał świeży... bo tylko na nim w Palio weekend rdza się trzyma ;) Mój typ- Mondeo kombi. Duży, bardzo pojemny. Może i daleko bardziej zawodny niż proponowana wcześniej Mazda 626 IVgen... ale jak coś się zepsuje, to części są za grosze. O Fiacie Palio/Siena to powinno być, gdyby ktoś szukał auta miejskiego... bo spełnia tylko jeden wymóg z podanych przez autorkę- duży bagażnik. Na trasę nadaje się mniej więcej tak jak motorynka. Zwłaszcza biorąc pod uwagę "genialne" zawieszenie, sprawiające, że każda trochę bardziej kręta droga zamienia się w przygodę życia. Tak więc moim zdaniem Mondeo będzie najlepszym wyjściem. Pasek B4 i Mietek W124, zwłaszcza w nadwoziu kombi to woły robocze naszego (i niemieckiego) "small businessu", za 8 tysięcy to można dostać... takiego z rzeźni (szrotu) ratowanego. Laguna jest fajna, ale kosztowna w eksploatacji. Ja bym kupił BMW E36 kombi... ale to moje prywatne zboczenie i wiedziałbym jak i gdzie znaleźć niezarżnięty egzemplarz. Link Zgłoś
wielki_czarownik Nubira 04.05.10, 14:25 Ale za 8 tysięcy to ciężko będzie ładną znaleźć. Auto swoje pali, ale duże, wygodne, trwałe i dobrze wyposażone. Link Zgłoś
truskaweczka18 Re: Nubira 04.05.10, 16:11 A może Vectra B? Tylko nie wiem czy za taką kasę znajdzie się coś w miarę nie zajechanego. Pytanie jeszcze czy z gazem czy w dieslu? Link Zgłoś
lew_ Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 04.05.10, 17:05 Za te kase dostaniesz tylko zajechane,myslisz ze 12 letnie auto moze byc w dobrym stanie?? Link Zgłoś
tocqueville Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 04.05.10, 19:25 trzeva szukac czegoś klase niżej może focus I kombi? całkiem pojemne auto Link Zgłoś
cloclo80 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 04.05.10, 19:31 Za 8kPLN można dostać jedynie dziurawy 15 letni złom. Link Zgłoś
yasiek-23 Re: Rodzinne z dużym bagażnikiem do 8 tys. 30.05.10, 01:49 ot ciezko o kunstruktywnosc wsrod "bogaczy" w kraju gdzie srednia krajowa to jakas zenada poroownywalna z rumuniaa,gdzie nie ma drog tylko saa sami "madrzy". Za 8k `proponuje sobie przyprowadzic z cywilizacji autko ,carine e (austria raczej najtansza,volvo 850tdi -w niemczech kupisz serwisowane w aso z ksiaazkaa za ok 1000€.Zakup starszego auta w Pl to niestety najczeesciej serwis pt.Heniek z Ziutkiem gdzie tutejsi "bogacze" reperujaa swoje "cacka" ,zawieszenia po 100 reperacjach,silnik skatowany rooznymi lotosami.Nubira czy passat to raczej pojazdy uzywane przez tych najoszczeedniejszych z oszczeednych..takie mam skojarzenia.. Link Zgłoś