Dodaj do ulubionych

Galeria | Opel GTC Paris Concept

IP: *.torun.mm.pl 25.09.10, 17:11
Wszystko fajnie. Tylko montowanie do przednionapędowca mocnego silnika ma sens do ok. 230-240KM i 250Nm momentu (nie jest to mój wymysł - wypowiadali się na ten temat inżynierowie). Potem trzeba zwiększać szerokość opony - dla 270KM i 300Nm powinny być opony minimum 255, ale kto takie założy ???

stawkiOC.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: 89.230.153.* 25.09.10, 17:37
      @Op.As

Focus RS zaprzecza temu, co napisałeś, m.in. dzięki świetnemu zawieszeniu.
    • Gość: jacek Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 21:16
      Focus niewiele udowodnił, bo zawieszenie nie zwiększa współczynnika tarcia opony o nawierzchnię. Ta moc rzeczywiście jest nie do przeniesienia na asfalt przez przednią oś, podsterowność przy dodaniu gazu będzie zabijała całą radość z jazdy, ewentualnie zrobi to kontrola trakcji. Opel już to zresztą ćwiczył, ale albo się niczego nie nauczył, albo chodzi o marketing, a nie o jeżdżenie. W dodatku jest to stylistyczne dzieło sztuki najwyższej próby i wcale nie potrzebuje absurdalnie mocnego silnika, żeby się sprzedać.
    • Gość: asd Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: 213.5.202.* 25.09.10, 22:53
      akurat ople maja .... kiepskie zawieszenie, tzn bardzo wygodne, ale zakrety pokonuje jak rodowy amerykaniec ... widac ze General Motors
    • Gość: Gość Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: 94.254.227.* 25.09.10, 23:30
      "W imię pobudek ideologicznych" to po jakiemu? Bo po polsku jest "z pobudek". Ale kto by się tam na gazeta.pl przejmował polszczyzną, korektę pewno już dawno zwolniono albo nigdy jej nie było.
    • Gość: grrr Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.chello.pl 25.09.10, 23:45
      i 45 guzików na konsoli, ech ....
    • Gość: HC Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.torun.mm.pl 26.09.10, 00:09
      Z przodu Civic, z tyłu Alfa. Nic nowego - odgrzany kotlet.
    • Gość: Dupek Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.home.aster.pl 26.09.10, 09:45
      Podobna do megany
    • Gość: gosc Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: 80.48.180.* 26.09.10, 12:36
      Renault troche strzelilo oplowi w stopę - wzieli poprzednią astre GTC i zrobili ją po swojemu, zgodnie z aktualnymi trendami. W ten sposób obecna astra GTC nie robi już takiego wrażenia, choć to wg mnie piekny samochodzik. Mimo tego i tak wybiorę zapewne megane coupe - odstrasza mnie masakra guzikologiczna na desce rozdzielczej.
      Wiem, że są ludzie, których podnieca duża ilość guzików. Ja do nich nie należę, dla mnie nieco ascetyczny kokpit megane to obok golfa wzor w klasie.
    • berwis1 Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept 26.09.10, 12:41
      zupelnie jakbym patrzyl na peuegota
    • Gość: butthead Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: 194.169.228.* 26.09.10, 16:42
      kiedy bedzie kombi?
    • Gość: Andre Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: 80.54.47.* 26.09.10, 19:46
      Nie ma to jak debilne komentarze w stylu:
      "Z przodu Civic, z tyłu Alfa. Nic nowego - odgrzany kotlet."
      "Podobna do megany"
      "zupelnie jakbym patrzyl na peuegota"
      I zawsze każdy w tym samym tonie prawdy objawionej...
    • remo29 Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept 26.09.10, 21:00
      O niebo lepsza od poprzedniej Astry... Nareszcie Opel robi ładne samochody, a nie ciosane toporem czołgi a la niemiecki Tiger.
      --
      parada karzełków
    • Gość: only_me Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 00:00
      Nie mogę się doczekać dnia, gdy Opel zerwie z naśladownictwem i zacznie robić oryginalne samochody.
    • Gość: nagie Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.inowroclaw.mm.pl 27.09.10, 00:16
      Z przodu Civic? Dobre sobie.

zobacz.glt.pl
    • Gość: Pietro Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: 81.219.189.* 27.09.10, 07:52
      Focus ST i Megane RS pokazały że da się wsadzić w przednionapędowe auto mocny, około 300-konny silnik. Jasne, że wolałbym napęd na tył, albo jeszcze lepiej- na cztery koła, ale to tylko hot-hatch pochodzący od main-stream'owego producenta- czego się spodziewacie??
    • Gość: Aj Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.torun.mm.pl 27.09.10, 08:19
      Wsadzić można i 450KM, tylko jeździć się tym nie da.
    • Gość: prawdziwy.stefan Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.ip.netia.com.pl 27.09.10, 08:47
      @jacek "Focus niewiele udowodnił, bo zawieszenie nie zwiększa współczynnika tarcia opony o nawierzchnię." A od kiedy szerokość opony ma?
      Współczynnik tarcia nie jest uzależniona od szerokości opony tylko materiał opony.
      Współczynnik to jest tylko parametr potrzebny do liczenia oporu - czyli siły jaką może opona przenosić zanim wpadnie w poślizg. I we wzorze nie istnieje parametr "szerokość opony", ani powierzchnia tylko siła nacisku.
    • navarin Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept 27.09.10, 09:26
      jezdze oplem astrą III opc i uwazam ze Astra III GTC juz byla śliczna a co dopiero to cudo. Wg mnie najladniejsze auto w swojej klasie. tak jak Insignia OPC.
      ciekawy jestem wygladu Astry IV OPC... jeszcze bardziej agresywna ? a jaki silnik ?
    • Gość: beskrytycznie Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.147.119.72.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.09.10, 10:04
      ŁADNY RENO MEGANE III COUPE Z TYŁU
    • Gość: nie.stefan Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.mol.com.pl 27.09.10, 10:32
      @prawdziwy.stefan: bzdury panie. wiadomo, że im szersza opona tym większa powierzchnia przylegania, czyli tarcia. I czego byś nie zrobił to im szersza, tym więcej momentu przenosi :)
    • Gość: zaher Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 10:38
      Focus RS to niestety sciema :) brak mu ok 25KM www.rri.se/popup/performancegraphs.php?ChartsID=916

dlatego objezdza go Golf R, bo ma 270KM i 4Motion a z DSG to juz knockdown :)
    • Gość: kubica Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 13:38
      wygląda jak peżot 206
    • Gość: Jacek z Bałkan Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 14:15
      Nie spodziewałem się, że kiedykolwiek napiszę to o jakimkolwiek Oplu - ładny! Obawiam się, że szybko się "opatrzy" i znudzi.
    • Gość: nie.nie.stefan Re: Galeria | Opel GTC Paris Concept IP: *.siedlce.domtel.com.pl 27.09.10, 14:23
      @nie.stefan prawdziwy.stefan ma rację - szersza opona da większą "siłę tarcia" przy tym samym współczynniku tarcia, współczynnik tarcia się nie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka