Dodaj do ulubionych

Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza STi ?

08.10.10, 13:46
Witajcie,
Zastanawiam się nad prezentem gwiazdkowym dla męża i chciałam spytać was drodzi panowie co byście woleli. Myślałam o zakupie vouchera na 40 min. jazdę Mitsubishi Lancer Evo IX (400KM) - jazda po torze zamkniętą dla ruchu trasą na terenie byłej bazy wojskowej. Nasza pętla usiana jest wieloma elementami, takimi jak szykany, nawroty, jazda pomiędzy gęstymi krzakami aż wreszcie jazda bardzo szybkimi łukami, chyba 5 okrązeń lub jazda Subaru Impreza STi (340KM) - elemety trasy bz. Czy fajnie było by otrzymać w prezencie takie przeżycia (młody facet :) ) A może zadowoleni bylibyście z czegoś innego? Mile widziane propozycje,
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany Ale on kieruje czy jest wieziony? 08.10.10, 13:53
      bo jak on kieruje to pewnie sie ucieszy chociaz lepsze by bylo jakies Bugatti czy Lambo zamiast tych chinskich zabawek

ale jak ma byc wieziony na prawym fotelu to szczerze ja bym sam nie dal zlotowki zeby mnie ktos przewiozl nawet wejrychejronem.
      • fireheaven Re: Ale on kieruje czy jest wieziony? 08.10.10, 13:59
        Oczywiście kieruje autem.
        • novationen Re: Ale on kieruje czy jest wieziony? 08.10.10, 14:05
          :) lancer :)

Kurde, w pierwszej chwili pomyslałem, że chcesz takie auto w prezencie kupić... - już pisałem podanie o adopcję :D
          • uny Re: Ale on kieruje czy jest wieziony? 08.10.10, 14:10
            z bólem to mówie ale brałbym Lancer-a.
            gdyby mnie moja ślubna robiła takie prezenty... hmmmm... ale ja nie mam ślubnej!!!
            ile kosztuje taka imprezka ;) w sensie prezent?
            • szymizalogowany Re: Ale on kieruje czy jest wieziony? 08.10.10, 14:24
              najpierw bym go spytal czy chce takie cos chyba ze to ma byc niespodzianka

a noz mial okazje sie przejechac juz, ja kiedys bym chchail a teraz mialem juz dwano okazje jechac subaru sti - takim z zabimi oczami ostatnim co jeszcze jako tako wygladal - to byl chyba standard czyli nie wiem ile to sti ma koni 280 KM chyba

w srodku tragedia (corolla), w fotel tez nie za bardzo wciska znaczy jest szybki ale nie jakos wyjatkowo szybki, hamulce fajne, jedyne co mi sie podobalo to oslona wlotu powietrza do intercoolera zaslaniajaca 1/4 z dolu szyby hehe

moze to dlatego ze ja po asfalcie bo nie moj a to pewnie trzeba wyjechac nim na szutr (?)
    • conveyor Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 08.10.10, 14:14
      A jakim samochodem do tej pory jezdzil? Interesuje sie sportowa jazda czy tylko czyta gazetki i pisze na forum auto-moto?
      • fireheaven Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 08.10.10, 14:53
        Widzę, że podobnie piszecie, bo właśnie myślę coraz bardziej o Lancerze.
        Taka jazda byłaby świątecznym prezentem niespodzianką. Koszt duży bo ok 360zł ale jakie przeżycia :)
        Conveyor - jeździmy na codzień oplem, on zaś jeździł kilkonastoma różnymi samochodami - z pracy, znajomych itp. Jeździ bardzo dobrze, lubi szybciej i prężniej się przejechać albo zimą jadąc na ręcznym przyprawić mnie o mdłości :) Podczytuje gazetki, zagląda do netu ,ogląda programy motoryzacyjnne (kiedy ma czas hihi) Uważam, że byłby szczęśliwy, a czy wam spodobałby się taki prezent?
        • fireheaven Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 08.10.10, 14:55
          novationen - adopcję piszesz :) No cóż więc spotkał Cię zawód :( A nawet jeśli ... mamy już dwójeczkę swoich więc sorry :)
          • novationen Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 13.10.10, 12:27
            fireheaven napisała:

> novationen - adopcję piszesz :) No cóż więc spotkał Cię zawód :( A nawet jeśli
            > ... mamy już dwójeczkę swoich więc sorry :)

ale ja już taki odchowany i po studiach, więc wiele inwestować nie trzeba :D
        • szymizalogowany Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 08.10.10, 14:57
          > zimą jadąc na ręcznym przyprawić mnie o mdłości :) Podczyt
          > uje gazetki, zagląda do netu

no...zaniedbujesz go wyraźnie skoro do tego dochodzi

a co do jazd to chyba ja też głosuje na Lancera (bo Subaru już jechałem)
          • fireheaven Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 08.10.10, 17:49
            Dlaczego zaniedbuję??? Wiesz , nie jeden chciałby być tak "zaniedbywany" jak mój mąż :)
            Co do tego, że zasmakuje - mi to zupełnie nie przeszkadza, umie znaleść we wszystkim umiar i jeśli byłoby to jego hobby to ja jestem za, z cichą nadzieją, że całej wypłaty na to nie przepuści.
            A tak ogólnie co was by uszczęśliwiło, jakiś prezent, który długo będziecie wspominać, oczywiście wiem, że jest to sprawa indywidualna ale może jakąś jeszcze podpowiedz znajdę. Pozdr.
            • conveyor Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 08.10.10, 19:12
              Ja sie kiedys nad tym zastanawialem, i stwierdzilem ze pomysl jest do dupy. Te kilkanascie minut jazdy to za malo zeby wyczuc samochod, zwlaszcza jesli nie mialo sie wczesniej do czynienia z szybkimi maszynami. Wole w spokoju przesiadac sie na coraz mocniejsze, a przede wszystkim wlasne auta.
              Ale ogolnie pomysl nie jest zly.
        • conveyor Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 08.10.10, 19:14
          Doczytalem ze koszt 360 PLN, to cos podejrzanie tanio. Co to jest za firma?
    • jackk3 Evo 08.10.10, 16:54
      Chociaz sam jezdze Subaru to na torze Evo ciut lepszy. poza tym jest kolosalna roznica miedzy 400 a 340! 400KM Evo to juz jest 'potwor'. Bedzie mial opad szczeny po Oplu. Pamietaj o jednym jak chlop zasmakuje w takich autach.....
      Pzdr
      • fireheaven Re: Evo 12.10.10, 22:11
        Hej, mam do was jeszcze pytanko o Cb radio?
        Jakie wybrać i no co zwrócić uwagę przy zakupie?
        • rraaddeekk Re: Evo 12.10.10, 22:52
          Za taką kasę wolałbym rakietę do tenisa lub squash'a.
          Mogabyś napisać dedykację markerem ;-)
          Takie "hand made" zdobienie indywidualne.
          Najważniejsze, że zostanie trwała pamiątka.
          • fireheaven Re: Evo 13.10.10, 08:18
            rraaddeekk - dzięki za pomysł, ale jedyny sport ( poza domem :) ) jaki uprawia mój mąż jest jazda na rowerze, więc za dużego wyboru nie mam.
            Wiem jednak, że chciałby cb radio więc stąd moje pytanie jakie wybrać, może ktoś jeszcze się wypowie? A może jeszcze jakiś pomysł?
            • rraaddeekk Re: Evo 13.10.10, 23:19
              CB najważniejsze, aby miało automatyczną redukcję szumów.
              Nawet najtańszy model marki President to ma, więc Presidenta bierz w ciemno.
              Do tego tej samej marki krótka antena (wygodna na parkingach podziemnych i w garażu) np. Georgia lub Floryda.
              Do nasłuchiwania czy jest miśki z suszarką się czają wystarczy zasięg do 5 km.
              "Fachowcy" doradzą minimum 1 metrowego bata z zasiegiem kilkunastu km, ale do rozmów na duże odległości są telefony ;-)
              Długa antena utrudnia życie, ani to schować ani z tym jeździć bo się zawadza o dachy i wjazdy.
              • novationen Re: Evo 14.10.10, 07:08
                racja!!!

a poza tym, to taki prawie dwumetrowy bat na dachu bezsprzecznie kojarzy się z wieśniakami.

Podkreślam - NIE MIESZKAŃCAMI WSI (do których nic nie mam :)), ale z wieśniakami co się obrzucają bluzgami na drodze.
                • rraaddeekk Re: Evo 14.10.10, 08:51
                  Także nie mam nic do ludzi ze wsi, ale coś w tym jest.
                  I nawet wiem co.
                  Na wsi nie ma firm i sklepów z parkingami wielopoziomowymi lub podziemnymi, więc tam długi bat nikomu nie przeszkadza.
                  Samochody parkuje się często w wysokim garażu lub stodole (takim, aby zmieścił się traktor lub kombajn).
            • jestklawo Re: Evo 14.10.10, 08:06
              fireheaven napisała:

> A może zadowoleni bylibyście z czegoś innego? Mile widziane propozycje,

to zależy jakie masz zdolności językowe ;)
              • fireheaven Re: Evo 15.10.10, 00:12
                Myślę, że wystarczające :)
                Tak patrzyłam na allegro i w sklepie, gdzie także polecali cb firmy president i żeby antena była z takim dodatkowym jakby zasilaczem i na małym odcinku skręcona - potwierdzacie panowie?
                • rraaddeekk Re: Evo 15.10.10, 09:18
                  Antena z zasilaczem?
                  Nie.
                  Jeśli chodzi o zasilanie, to CB radia zwykle nie mają wtyku do gniazda zapalniczki.
                  To nalezy kupić osobno (koszt dosłownie kilka PLN - max 10 PLN) i zamontowac na kablu zasilającym radio.
                  Antena ma tylko kabel antenowy, który wpina się do CB radia i to wszystko.
                  Skręcona?
                  Skręcona (z krótkich modeli) to jest tylko Georgia.
                  Jest któtsza od Floridy, ale droższa.
                  Używam właśnie anteny Georgia, bo jest najkrótszą markową anteną dostępną na rynku.
                  Jest OK.
    • fireheaven Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 15.10.10, 00:30
      Czy polecacie któreś z nich:
      allegro.pl/cb-radio-tommy-president-antena-midland-3gratisy-i1261117398.html a może to lepsze:
      allegro.pl/cb-radio-tommy-president-antena-hustler-ic100-3gr-i1261117762.html
      i takie głupie pytanie czy coś do tych zestawów jest jeszcze potrzebne? - i czy nie potrzebne będzie strojenie?
      • rraaddeekk Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 15.10.10, 09:25
        Bardzo kiepskie/tanie i za długie anteny w tych zestawach.
        Nie kupuj na allegro, bo i tak musisz jechać do "fachowca" dostroić.
        Jak kupisz u fachowca, to dostrojenie masz gratis.
        Uważaj na podróby anten - to teraz plaga.
      • rraaddeekk Re: Prezent - Mitsubishi Lancer / Subaru Impreza 15.10.10, 09:43
        Tak, dostrojenie jest konieczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka