medrzec4321 20.10.10, 12:58 Czaję się na wersję 1,6 benzyna 75 kW/102KM chociaż powiem szczerze rozważam jeszcze inne opcje. Co o tym myślicie? Ma ktoś już może jakieś doświadczenia z Caddy’m? Link Zgłoś Obserwuj wątek
le_petit_prince Re: Nowy Caddy Maxi Life - ktoś poleca? 20.10.10, 13:16 Osobiscie nie, ale podoba mi sie caddy juz od jakiegos czasu. Patrze sobie wlasnie na jego fotki na stronie vw i gdybym potrzebowal czegos w tej klasie to bym sie na niego zdecydowal. Jezdziles nim juz? Bo slyszalem, ze ta benzyna dosc specyficzna jest... Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: Nowy Caddy Maxi Life - ktoś poleca? 20.10.10, 19:05 mam benzynę 1.4 80KM, 23 tys przebiegu. Link Zgłoś
carfan Re: Nowy Caddy Maxi Life - ktoś poleca? 20.10.10, 19:46 Pewnie nie będzie zbyt wielu opinii na tą chwilę. Nie tak dawno wszedł do sprzedaży. Takie testy pewnie zrobią na niejednym wrażenie www.flota.v10.pl/VW,Caddy,Maxi,4MOTION,Transeurasia,w,8,dni,36489.html Link Zgłoś
medrzec4321 Re: Nowy Caddy Maxi Life - ktoś poleca? 21.10.10, 22:18 No byłem byłem na jeździe próbnej i chyba się zdecyduję na niego, bo z tego co słyszałem to w VW zasada jest na niego teraz jakaś promocja. Link Zgłoś
le_petit_prince Re: Nowy Caddy Maxi Life - ktoś poleca? 25.10.10, 23:01 No skoro tak to bierz i sie nie zastanawiaj. Jak dotad slyszalem same pozytywy o Zasadzie wiec mysle ze to bedzei dobra inwestycja. Link Zgłoś
eg.olsen Re: Nowy Caddy Maxi Life - ktoś poleca? 22.10.10, 12:01 Caddy sprzed 4 lat. Slaba jakosc wykonania drobiazgow: zacinajace sie drzwi, odpadajace uszczelki itp. Samochod generalnie jezdzi bez wiekszych problemow silnik/skrzynia/zawieszenie - ale ze znalezieniem sensownego serwisu - tzn takiego ktory uwaza ze usterki trzeba usuwac, a nie ze ten typ tak ma/to przeciez nie przeszkadza itp. - sa duze problemy. Link Zgłoś
trypel Re: Nowy Caddy Maxi Life - ktoś poleca? 26.10.10, 17:42 mamy w firmie caddy life (krótki) 1.9 tdi 102 KM chyba z roku 2008. I zawsze przed feriami albo wakacjami jest wojna o terminy kto i kiedy może go wziąć. Idealne auto urlopowe. Miejsce na wszystko i na 4 osoby. Wystarczająco szybki (170 max i ok 140 do utrzymania na autostradzie), brakuje nieco mocy przy wyprzedzaniu (przydałby sie jakis chip) ale nadrabia to spalaniem (w tym roku na 4500 km 3 osoby i full bagazu z włączoną klimą wyszło koło 6 l), bardzo duża przestrzen w srodku, zwłaszcza na tylnej płaskiej kanapie. Bagaznik to poezja :) zawieszenie było zaskoczeniem bo mimo resorów z tyłu nie jest za twarde i nawet bez obciązenia dobrze sie jezdzi. Po 80 tys zero stuków w podwoziu, silnik idealny, Wady: plastki w srodku rysują sie niemiłosiernie i zaczynają paskudnie wyglądać, radio nie czyta mp3 (taka wersja), klima nie daje rady powyżej 30 stopni (podejrzewam że moduł klimy z golfa czy innego polo nie radzi sobie z taką pojemnoscią wnętrza i dużą powierzchnią dachu. Przy 35 stopniach klima działajaca na ful a w srodku dalej koło 25 stopni. Fotele przednie mają za krótkie siedziska. Nie wiem czy ESP jest w standardzie ale sie przydaje, wystarczy walnąc do bagażnika ze 300 kg i na kazdym miejskim rondzie mruga mi lampka :) Link Zgłoś