Dodaj do ulubionych

jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ?

10.12.10, 14:46
Nie piszcie o jakimś np. ferarri, bo pewnie nie będzie was stać na utrzymanie tego auta.
Proszę więc o realne podejście.
Obserwuj wątek
    • pulaviak Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 14:50
      mercedes Gullwig
    • wujaszek_joe Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 14:52
      BMW E46 Compact z jakimś lepszym silnikiem. Musi być wspaniałe auto do miasta, z tylnym napędem. A kosztują ledwie kilkanaście tysięcy zł.
      Z wyglądu pokraczne jakieś ale z tym idzie żyć.
    • marekggg takie na F 10.12.10, 14:55
      czyli firmowe....
      • zenon77 Re: takie na F 10.12.10, 15:02
        Takie właśnie dostanę pod choinkę od mojego kochanego szefa. Insignia 160KM wersja Cosmo ze spora ilością dodatków.
        I wiem, że to nieładnie się chwalić;-)
      • wsk175 Re: takie na F 10.12.10, 18:11
        czyli firmowe....
        Najlepsze na świecie - firmowe, osobowe, bez oznaczeń firmy,obowiązkowo z kartą flotową do bezgotówkowego tankowania.
        Zero stresów i "niepotrzebnych" wydatków...
        • cartman71 Re: takie na F 16.12.10, 21:10
          Czyli takie którego nigdy nie będziesz miał ;-)
      • carfan Re: takie na F 10.12.10, 21:54
        tak. takie już mam, ale żeby odreagować jazdę blaszakiem to powiedzmy takie Scirocco w TSI, niebieskie.
    • kontik_71 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 15:33
      gdybym mial dostac taki prezent to wybralbym taki holenderski trojkolowiec, pochylajacy sie na zakretach.. za cholere nie moge sobie przypomniec jak sie nazywal :/
      • my.kania1108 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 20:48
        Chodzi o Carvera?Czy jakoś tak.
        No dobra a kto jest św.Mikołajem?:-)
        To ja poproszę E38 (3,5L)
      • crannmer Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 21:17
        kontik_71 napisał:
        > taki holenderski trojkolowiec, pochylajacy sie na zakretach

A nie lepiej taki holenderski czterokolwiec, co sie praktycznie wcale nie pochyla na zakretach?
        Np. Donkervoort :-)
        • kontik_71 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 22:28
          Ale wlasnie to pochylanie sie jest fajne :)
        • tomek854 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 21:46
          Wyglada jak catherham...
    • smierdzimizjapy Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 16:14
      cos z tych:
      RX-8
      Cooper Works S
      Z4
      350Z
      9-3 T Cabrio
      tylko nie wiem jak wytlumaczyc starej po co mi takie wozidlo
    • jackk3 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 19:35
      subaru.co.uk/vehicles/cosworth/
      Tylko trzeba sie spieszyc bo tylko 75 wyprodukuja.
      • elfkabezhaltera Poproszę jeszcze raz to samo ... 10.12.10, 19:53
        Zastanowiłem się nad zadanym pytaniem i doszedłem do wniosku, że mam, takie auto jakie mi odpowiada. Kia Cyd SW z a/t.
        I moja wyobraźnia krąży wokół zbliżonych samochodów klasy C. Koniecznie sedan/liftback ew. kombi - Octawia, i30SW, MCV, Lacetti ...
        • bezzebnypirat Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 16.12.10, 15:46
          Czy zakupy codzienne robisz w Biedronce/Aldi, ubrania kupujesz na bazarze, sprzet elektroniczny masz Mediona? Pytam powaznie, bo ciekawi mnie czy klienci dyskontow spozywczych i samochodowych to Ci sami ludzie.
          • tocqueville Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 16.12.10, 16:42
            ja robię zakupy w Tesco/Lidlu, telewizor mam "no name" (jakieś SL), odtwarzacz - jakaś manta za 100 zł, a ciuchy w jakichś tanich sieciówkach - a co?
            • bezzebnypirat Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 16.12.10, 16:50
              I jezdzisz Skoda/Dacia/Kia czy czyms podobnym?
              • tocqueville Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 16.12.10, 17:18
          • hoovercraft Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 16.12.10, 20:02
            Sprzęt Mediona to niesamowity badziew, ale część (podkreślam: część) jedzenia z Biedronki jest dokładnie taka sama jak z markowych sklepów, a dużo tańsza, więc w biedronce kupuję, bo jest jedynym sklepem w moim "zasięgu pieszym".
            Co do aut - Cee'd czy Octavia niczym nie różnią się do Golfów, Megane, 308 czy Aurisów. Takie samo średnie auto, jak każde inne. W dzisiejszych czasach właściwie tylko Chevrolet to coś wyraźnie gorszego (nie licząc oczywiście samobójczych wynalazków typu Tata czy jakieś chińczyki, bo to nie są dla mnie w ogóle samochody).
            Sam jeżdżę dużym używanym francuzem, ale jakbym miał kupować w salonie nowy kompakt, wziąłbym Bravo albo Octavię, ze względu na fajną stylistykę (nie czepiać się! jestem nudnym człowiekiem i mi się podoba :D) i korzystny stosunek jakość/cena.
            Pod choinkę chciałbym nowego Saaba 9-5. Żeby mikołaj załatwił mi wersję której nie ma w katalogu - mocnego diesla z 4x4.
          • elfkabezhaltera Dyskonta spożycze i samochodowe 16.12.10, 20:37
            bezzebnypirat napisał:

> Czy zakupy codzienne robisz w Biedronce/Aldi, ubrania kupujesz na bazarze, sprz
            > et elektroniczny masz Mediona? Pytam powaznie, bo ciekawi mnie czy klienci dysk
            > ontow spozywczych i samochodowych to Ci sami ludzie.

Hmm, jestem inny niż ci wszyscy inni chłopcy :)
            Zakupy codziene robię w okolicznych sklepikach - drożej, ale milej i wygodniej. Czasem w Kerfur Ekspresie, bo najbliżej (70metrów od domu).
            Większe zakupy robię w Makro.
            Ubrania kupuję w sklepie dla grubasów.
            Sprzętu elektornicznego nie mam.

:)
        • disintegrator81 Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 16.12.10, 19:26
          To NIE SA samochody segmentu C. Co najwyżej biedni kuzyni segmentu B. Trochę realizmu...
          • tocqueville Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 16.12.10, 19:33
            możesz zaklinać rzeczywistość ALE TO JEST KLASA C
            • hoovercraft Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 16.12.10, 20:07
              Wg niektórych Octavia to nawet C/D, bo jakby liczyć rozmiar od zderzaka do zderzaka to zdecydowanie wpada w klasę D.
              Niemniej jednak, na prawdę jest przedstawicielem klasy C, bo ma rozstaw osi rodem z klasy C, a ta właśnie wielkość świadczy o przestronności, komforcie itd. Ogólne wymiary biorą się z doklejenia, skądinąd dla wielu osób przydatnego, ogromniastego bagażnika.
            • disintegrator81 Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 24.12.10, 13:36
              Jeśli Twoim zdaniem i30, Lacetii i inne wynalazki to klasa C, to gratuluję poczucia humoru.

Przecież to ma płytę podłogową jak zwykły kompakt... idąc tym tropem, to niedługo Lancia będzie w segmencie premium...
              • disintegrator81 Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 27.12.10, 09:18
                Miało być Dacia. Przecież Logan kombi rozmiarem dorównuje autom z wyższego segmentu, co nie oznacza, że należy ten model tak traktować.

Nie liczy się odległość od zderzaka do zderzaka, ale płyta podłogowa oraz zastosowana technologia.

Bo wybaczcie, ale koreański kompakt z silnikiem 1.6, powyciągany we wszystkie strony, to z segmentem C ma tyle wspólnego, co PF 126p z Porsche. Niby silnik z tyłu, powietrzem chłodzony, napęd na tył, ale jednak nie do końca to samo...

Marketingowcy i sprzedawcy w różowych krawatach wciskają kit, żeby klient się poczuł lepiej, a sprytny Jasiu od razu czuje się dowartościowany, że ma takie zajebiaszcze auto...

Sory, ale beze mnie te zabawy.
                • elfkabezhaltera Czy B, czy C 27.12.10, 10:00
                  Jeśli firma ma:
                  Spark = A, Aveo = B, to czymże jest Lacetti/Cruze?
                  Picanto = A, Venga = B, to czymże jest Cyd?

Ale dla mnie to i tak nie ma znaczenia. Ja i tak kupuję cztery koła, silnik oraz budę.
                  Na twój użytek mogę mówić, że mam auto segmentu B.
                • tocqueville Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 27.12.10, 10:41
                  Ceed jest powszechnie uznawany za auto klasy C (tzw. małe auta rodzinne)- nie podoba się powszechnie przyjęta klasyfikacja to pozostaje ci uderzanie głową w ścianę i krzyczenie: "to nieprawda!"
                  np. tutaj
              • tocqueville Re: Poproszę jeszcze raz to samo ... 27.12.10, 10:45
                Przecież to ma płytę podłogową jak zwykły kompakt

Bo auta KLASY C są właśnie potocznie określane mianem kompaktów
                ty chyba nie znasz podstawowej terminologii
                i30, ceed, focus, astra, golf, bravo to kompaktowe auta klasy C, tak są pozycjonowane na rynku
    • mariusz-ef Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 20:33
      Poproszę o Mercedesa G (nie musi być G 55 AMG, choć.... byłby wskazany)
      albo choćby zwykłego ML
      • nioma Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 10.12.10, 22:08
        Mercedes C180 Kompressor

...
        bridelle
    • green_cactus Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 00:32
      tylko jeden ?? buuuuu :)
      no dobra...
      Merol W123 280 CE
      albo W124 300D TE
    • pekapek Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 11:20
      Jak to jakie?
      Takiego paska lub aczwórkę w dyzlu i w full wypasie, od prawdziwego niepalącego dziadka z niemiec, co to tylko w niedzielę do kościoła jeździł, któremu zdarzyło się delikatnie obetrzeć lakier na zderzaku i w związku z tym postanowił go sprzedać, oczywiście za 1/2 ceny rynkowej.
      Oczywistą oczywistością jest, że takie auto to igła, funkiel nówka, nie puka, nie stuka, nic tylko wsiadać i jechać
      Tuż przed sprzedażą dziadek ów wymienił rozrząd, filtry, oleje, klocki hamulcowe, wypucował go jak psu wiadomoco na wielkanoc, dołożył opony zimowe z dodatkowymi felgami, no i wyprał tapicerkę, a na koniec jeszcze spuścił z ceny.
      :)
      • josner Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 21:30
        Kolego ale mowa jest o autach nowych.

Co do mnie to pod choinką chciałbym zobaczyć KIA Sportage 2.0 crdi 4x4 (może też być benzyna - nie będę marudził :). I jakoś przełknąłbym te pomarańczowe podświetlenie zegarów.
      • bill.cosby Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 12.12.10, 00:20
        Ale szyby w prądzie czy w korbce mają być?
        • wujaszek_joe Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 12.12.10, 11:49
          w prądzie. A całość w dieslu
    • tiges_wiz Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 12:37
      Ford Sierra RS Cosworth RWD stage 3
      od biedy moze byc AWD ;)
    • jusytka Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 13:13
      Wprawdzie ze swojego Clio jestem bardzo zadowolona, ale gdybym musiała go zmienić to na dzień dzisiejszy rozważałabym nową Megankę lub Nissana Qashqai.
      • olek_01 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 16.12.10, 20:23
        Hunday i 20 :-)
    • qqbek Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 16:45
      M5 E39
      • czarny.dr Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 17:47
        mitsubishi outlander, benzyna 2.4
        tylko czy go utrzymie jak pali jak nyska a ja zarabiam 1500 zl
      • bmwracer Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 12.12.10, 23:55
        Come on qqbek.... nie odejmujac nic E39, pierwsze z normalnej lini produkcyjnej i z cala masa problemow..
        Przejedz sie E60 zobaczysz czy bedziesz chcial e39.... hehehe Tez myslem podobnie dopoki sie nie przejechalem E60.....Wprawdzie wyglad E60 jest taki sobie ale skoro wieksza czesc czasu spedza sie w srodku a tam adrenalina az kapie...

• qqbek Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 14.12.10, 18:02
          bmwracer napisał:

> Come on qqbek.... nie odejmujac nic E39, pierwsze z normalnej lini produkcyj
          > nej i z cala masa problemow..
          > Przejedz sie E60 zobaczysz czy bedziesz chcial e39.... hehehe Tez myslem podo
          > bnie dopoki sie nie przejechalem E60.....Wprawdzie wyglad E60 jest taki sobie a
          > le skoro wieksza czesc czasu spedza sie w srodku a tam adrenalina az kapie...

Jeździłem chwilkę służbowym 525i M61... jakoś nie tak, adrenalina gdzieś się chowa za tymi gadżetami wszystkimi. Miałem okazję przejechać się też M5 E39 i było "wawawu... to misie lubią najbardziej".
          Może M5 E60 bardziej by mi przypadło do gustu, ale niestety nie miałem (jeszcze) sposobności się czymś takim przejechać.
    • uny Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 19:03
      BMW 320d lub 320i e90 -i dziękuje bardzo. adres podam na pirv ;)
      • michaelm3 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 19:11
        No to jest nas dwoch;), przymierzam sie do tego od jakiegos czasu choc po glowie lazi caly czas 335i e92, ale jeszcze za drogie cholerstwo jest.
        • uny Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 12.12.10, 11:02
          no właśnie. za drogie. bez kredytu sie nie da. no chyba że Mikołaj Święty by jakoś tak przychylniej okiem rzucił na temat.
          a z drugiej strony trzeba marzenia realizować bo kto wie czy będzie jeszcze kiedyś okazja?
      • bmwracer Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 12.12.10, 23:57
        A dlaczego nie 335i?
    • zeberdee24 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 20:22
      Chciałbym żeby mi mój golf urósł do kombi i dostał dwulitrowego diesla z DSG, jak kupowałem to sobie myślałem 'na ch. mi bagażnik, w aucie wożę laptopa i trochę papierów', teraz widzę że bagażnik się bardzo przydaje, a automat to jest idealny wynalazek do mojego wyluzowanego stylu jazdy.
    • tomek854 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 11.12.10, 21:48
      Realnie to bym chciał MB Sprintera/VW Craftera, bo mój własny samochód mi odpowiada, za to firmowe dzielenie z innymi jest upierdliwe. A tak bym miał własnego, może z jakimś fajniejszym wyposażeniem niż takie golasy.

A nierealnie to Unicata poproszę ;-)
    • a_weasley VW Caravelle Syncro 12.12.10, 10:08
      co do silnika to nie jestem wybredny.
      A nierealnie Landrover 110 3.5.
      • bpos bbc325i 12.12.10, 11:55
        bmw
        benzyna
        coupe
        325
        i.
        Kolor obojętny :)
    • bmwracer Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 12.12.10, 23:49
      Takie kotego z jakichs tm powodow sam nie kupie na razie ale fajnie byloby dostac
      Np: Porsche 911 - GT2 - RS
    • yoo_anna Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 13.12.10, 06:42
      k zapytałam o to męża to powiedział mi, że wurca, no to ja na to, że mikołaj spełnia marzenia grzecznych chłopców. No i kupiłam mi symulator gier play-max z carbonowym fotelem i grę WRC -
      allegro.pl/symulator-do-gier-play-max-ps3-fotel-do-gier-g27-i1346613015.html

heh play-max carbon prawie jak wurc

i wszystko byłoby fanie, tylko jeszcze muszę dokupić kierownicę, podpytywałam się delikatnie, ale chyba zwęszył o co chodzi, bo zazwyczaj mnie to nie interesuje i nie chcę spalić tematu. Może doradzi mi ktoś fajną niedrogą kierownicę?
      Tylko nie logitech g27, bo taką mi doradzili ci z media marktu, ale po prostu jestem już spłukana :D :D :D
      To się chłopak zdziwi :P
    • kukurydza4 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 13.12.10, 18:32
      realne, hę...myśle, że spokojnie mógłby to być passat B7, bardzo optymalne autko. na fotce wyszedł prawie jak gwiazda dużego formatu. Zatem Mikołaju... www.facebook.com/photo.php?fbid=169835973055652&set=a.169835933055656.34221.129198640452719
    • k2i Rav4 lub w ostateczności Qashqaja 14.12.10, 20:30
    • hutchence Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 14.12.10, 23:02
      300C SRT8. Już nie będę mikołaja naciągał na Bentleya.
      • billy.the.kid Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 15.12.10, 10:10
        126p-cabriolet.
      • k2i Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 15.12.10, 20:53
        300C przecież to plastikowy samochód jest, nie wiem ale wykończenie pozostawia wiele do życzenia:)
        • hutchence Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 15.12.10, 21:40
          Hmmm? No i co z tego. Ale wygląda zabójczo i ma HEMI pod maską. Zresztą SRT8 już taki plastikowy nie jest.
    • kofoga Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 15.12.10, 10:53
      Audi A8 L W12 i tyle :)
    • milos75 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 15.12.10, 17:01
      Toyota Land Cruiser, nie musi być V8, wystarczy zwykła 5-drzwiowa z dieslem :)
      • aka10 Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 15.12.10, 20:30
        Aktualnie Alfa Romeo Giulietta...
    • carfan Re: jakie auto chcielibyście dostać pod choinkę ? 15.12.10, 20:36
      Czyżby było to nawiązanie do Wymarzone samochody Polaków
      autokult.pl/2010/12/15/wymarzone-samochody-polakow
      Według producenta – odpowiedzi ogólne:
      1. Volkswagen (14%)
      2. Toyota, Opel (10%)
      3. Skoda (8%)
      4. Mercedes (7%)
      5. Porsche (4%)
      6. Volvo, Honda (3%)