Gość: hocest IP: *.bbnplanet.com 11.04.01, 15:49 Ktoś z Państwa ma doświadczenia z tym nowym vanem? Może jakieś ostrzeżenia, uwagi, refleksje ??? z uwagą przeczytam. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: georg Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 19.04.01, 17:26 Fajne autko tyle, ze drogie. chętnie pozytam również jakieś komentarze ale z tego co wiem to najbezpieczniejszy Van a to bardzo ważne. poza tym ponoć silniczki są nie powiem bardzo dobre w szczególności diesle 2.2 no i 2.7 . wszystko najnowocześniejsze i cholernie dynamiczne. scenic niech się chowa pod stół hi hi szkoda że diesli nie będzie w Polsce Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.artcom.pl 20.04.01, 17:58 Gość portalu: georg napisał(a): 2.7? na pewno?Może w Stanach? Może i fajne ale szkoda,że myle je z Daewoo Tacum`ą he!he!:))) Wcale nie takie drogie-78 koła za full wypas (wszystkie szyby.klim.el.,) Ponadto jak na 1.8 do setki w 13 sek i 170 km/h max.to kurewski muł :))) > Fajne autko tyle, ze drogie. > > chętnie pozytam również jakieś komentarze ale z tego > co wiem to najbezpieczniejszy Van a to bardzo ważne. > poza tym ponoć silniczki są nie powiem bardzo dobre w > szczególności diesle 2.2 no i 2.7 . wszystko > najnowocześniejsze i cholernie dynamiczne. > > scenic niech się chowa pod stół hi hi > > szkoda że diesli nie będzie w Polsce Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 26.04.01, 16:28 no no Panowie, dodam coś od siebie żałuję że w Polsze nie będzie wersji w dieslu 2.2 dti bo to jest najnowocześniejszy, japoński diesel (nie wiem czy nie lepszy od tego common rail w zachodnich markach) jeździłem w Niemczech przez tydzień tym cudem i muszę przyznać że na autostradach to wyprzedzały mnie wyłącznie sportowe wersje. jak zadzwonił mechanik, że moje auto jest już gotowe to bardzo zwlekałem z oddaniem Tino, który był autem zastępczym. silnik totalnie dynamiczny i palił mi na autostradzie (nie oszczędzałem go zanadto) 6.5 litra!!!!!!!!!!!! może Polski Nissan zdecyduj się na tą jednostkę. pzdr. Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 02.05.01, 12:22 Stary bierz w ciemno !!!! a już diesel to tylko obejrzyj czy nie porysowany lakier bo silnik nie do zajeżdżenia. rób tylko przeglądy i lej dobry olej (nie kupuj na wątpliwych stacjach). może spotkamy się na drodze. ja niestety nie chciałem czekać i "wszedłem" w Scenica i trochę żałuję bo Tino jest jakby obszerniejszy a już na pewno silnik trwalszy niż mój francuz. pzdr Link Zgłoś
Gość: Anita Nissan Almera Tino - rewelacja !!!!! IP: *.bbnplanet.com 04.05.01, 09:42 Jejku jechałam tym samochodem na jeździe próbnej i teraz męczę męża żebyśmy zamienili naszą 4 letnią Omegę na to cudo. Jeżdżę już 7 lat i zawsze dużymi autami - Mondeo Kombi, Omega i obawiałam się trochę że vany to takie cięzarówki co potwierdziły jazdy próbne Scenikiem i Mitsubishi Spacestar. Tylko w Tino czułam się naprawdę dobrze głównie dlatego, ze siedzi się w tym aucie jak w normalnym samoochodzie osobowym a nie jak w ciężarówce. Samochód jest zachwycający nawet dla kobiety wierzcie mi.Dla mnie jako kobiety najważniejsze jest to, że jest bezpieczny (4 poduszki + ABS) jest w standardzie klimatyzacja i dodatkowo samochód ma mnóstwo schowków na takie tam duperele-nie śmiejcie się ale dla kobiet to ważne. W salonie poinformowali mnie, że 12 i 13 maja będą tzw. Drzwi Otwarte Nissana Almera Tino. Mam nadzieję, że do tego czasu moja druga połówka przekona się do tego cudeńka. Pozdrawiam wszystkich miłośników Tino !!!!!! Link Zgłoś
Gość: Max Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 09.05.01, 11:18 zasuwaj my friend na drzwi otwarte 12 i 13 maja a dowiesz się wszystkiego o tym autku. zdaje się, że w Polsce nie będą sprzedawane diesle bo to już jest pojemność silnika ponad 2 litry i duża akcyza + - jakieś 11 % wiecej niż poniżej 2 literków. Mało kto kupił by wtedy to auto za 100 tysięcy złotych. Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 15.05.01, 13:13 dla mnie bomba scenic nie ma tu co szukać. wewnatrz jest najlepszy w klasie vanów a testy zderzeniowe mówią same za siebie. Link Zgłoś
Gość: Leader Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 16.05.01, 16:59 fajna bryka nie ma co . i rower i deska serfingowa wejdą bez problemu. Link Zgłoś
Gość: moni Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 17.05.01, 16:57 widziałam dzis ten samochód w salonie na al. Solidarności-ładne ale duże. wolę pięcio drzwiową Almerkę, będzie za dwa tygodnie. nie mogę się doczekać. Link Zgłoś
Gość: viva moni !!! IP: *.bbnplanet.com 23.05.01, 11:26 duże w tym wypadku oznacza dobre. możesz to sobie kojarzyć jak chcesz ale Tino naprawdę mnie zachwyca. mamy w domu 2 letniego Scenica i teraz jak patrzę na Tino to trochę jestem zazdrosna. Link Zgłoś
Gość: hocest Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 24.05.01, 10:09 dzieki bardzo wszystkim za opinie. czekam już na to autko-mam nadzieję że dealer się wykokosi w terminie bo biada. dużo sie obecnie pisz o tym autku-będzie też na Poznań Motor Show i uznają go wszyscy za najbezpieczniejszy samochód w swojej klasie EuroNCAP jedynie co może razić to wygląd drążka zmiany biegów bo nie jest zbyt estetyczny ale ważne że działa wspaniale szczególnie na pierwszych 2 przełożeniach. pozdrawiam wszystkich i obiecuję napisać o wrazeniach z użytkowania. Link Zgłoś
Gość: Sven Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.mm.com.pl 24.05.01, 12:34 W magazynie "Auto dzis i jutro" 6/2001 jest test Almery Tino. Link Zgłoś
Gość: hocest Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 25.05.01, 12:56 bardzo dzięki za info. było nie było jest tylko test Tino z silnikiem benzynowym ale poza tym dużo użytecznych info o samym autku. gdyby jednak któś był mi w stanie wskazać jakieś źródło informacji o silniku diesla 2.2 którego w Polsce nie sprzedają byłbym b. wdzięczny. mam trochę wiadomości w obcych językam jednak techniczny niemiecki nie jest moją mocną atroną. z niemieckich folderów i gazet rozumiem jedynie międzynarodowe symbole, cyfry no i oczywista wykresy np. pracy i dynamiki i elastyczności silnika diesla-aż miło popatrzeć na taki wykres. pzdr Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 30.05.01, 16:01 ten samochód jest dobrawdy śliczny. po pracy wczoraj pojecchałam do salonu go obejrzeć (widziałam reklamy w telewizji) i jest cudny. może po wakacjach ..... Link Zgłoś
Gość: hocest Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.bbnplanet.com 06.06.01, 10:12 a z salonów w Warszawie zniknęły wszytkie Tino-czy któs wie dlaczego? chciałem sobie pooglądać ale Pan mi powiedział, że na razie moge popatrzeć na foldery (całe 4 strony, rozkładane wprawdzie ale i tak skromnie) i na kolory karoseri na blaszkach i złożyć zamówienie bo i tak zmieniać mogę tylko kolor karoserii - sprzedają w jednej opcji-full wpasiona wersja. kurna ale ja wydaję 80 tysiączków i mimo wszystko chciałbym przymierzyć się do autka. powalajaca jest uprzejmośc i nowoczesne techniki sprzedaży. Link Zgłoś
Gość: robert Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.citicorp.com 06.06.01, 13:36 nie masz lepszej alternatywy niż wydawać tyle kasy na tak pokraczny samochód? Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Nissan Almera Tino !!! IP: 195.205.186.* 06.06.01, 14:39 Gość portalu: hocest napisał(a): > a z salonów w Warszawie zniknęły wszytkie Tino-czy któs wie dlaczego? serio ??? a czy to nie Ty sprzedajesz Nissany ? :)))) pozdro > > chciałem sobie pooglądać ale Pan mi powiedział, że na razie moge popatrzeć na > foldery (całe 4 strony, rozkładane wprawdzie ale i tak skromnie) i na kolory > karoseri na blaszkach i złożyć zamówienie bo i tak zmieniać mogę tylko kolor > karoserii - sprzedają w jednej opcji-full wpasiona wersja. > > kurna ale ja wydaję 80 tysiączków i mimo wszystko chciałbym przymierzyć się do > autka. > powalajaca jest uprzejmośc i nowoczesne techniki sprzedaży. Link Zgłoś
Gość: Igor Re: już go mam !!!! IP: 194.181.188.* 05.07.01, 16:33 A ja kupilem Almere sedana 1.8 i to dopiero jest bomba !!!!. Obszerny w srodku wygodny na tylnej kanapie syn ma 178cm wzrostu i na tyle nad glowa ma duzo miejsca /troche brak podlokietnika / b.dobra widocznosc z miejsca kierowcy dookola ,kierowca siedzi wygodnie tylek wsuwa sie sam do wygodnej pozycji po ustawieniu kierownicy i oparcia siedzisz super.W kufrze mozna duzo zmiescic , w razie deski do prasowania mozna polozyc dzielone oparcie, samochodzik ma przyspieszenie raczej dobre, tak na razie ile pali? to nie wiem ,mysle ze po 1000km mozna bedzie cos wiecej na ten temat.Pozdrawiam Igor Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: już go mam !!!! IP: *.iie.org.mx 12.07.01, 10:44 Nie rozważałeś Primery za zbliżone pieniądze a jeszcze obszerniejszej? Z ceną Almery chyba trochę przesadzili. Link Zgłoś
Gość: hocest Nissan Almera Tino-najbezpieczniejsza w swojej klasie !!! IP: *.bbnplanet.com 12.07.01, 09:21 po raz kolejny Gazeta Wyborcza przypomina o testach bezpieczeństwa Euro NCAP aut poszczególnych klas. wspaniale wypadają w tych testach auta japońskie - Nissan i Honda oraz dziecko koncernu Nissan-Renault - Laguna. nie ukrywam, że kupując Tino kierowałem się tymi właśnie testami. Tino jest najlepszy w swojej klasie a po piętach depcze mu Scenic pozdrawiam wszystkich szczęśliwych kierowców Tino i Scenica. ja osobiście mam "hopla" na punkcie Tino i Nissana w ogóle. Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Nissan Almera Tino-najbezpieczniejsza w swojej klasie !!! IP: *.icpnet.pl 12.07.01, 20:56 Miłej jazdy hocest i ... abyś nigdy nie musiał dokumentować tych * * * * zdobytych w crash-testach . Link Zgłoś
Gość: hocest Re: Nissan Almera Tino-najbezpieczniejsza w swojej klasie !!! IP: *.bbnplanet.com 13.07.01, 09:37 b. dziękuję f. !!! zawsze jednak trzeba też pamiętać o innych współtowarzyszach dróg i o tym co w przypadku konfrontacji z nimi re: wczorajsza tragedia na Toruńskiej w wawce- koszmar. by szybko jeździć-a do tego mojego Tino nie trza namawiać-trzeba mieć wyobraźnie !! oby nikomu jej nigdy nie zabrakło. Link Zgłoś
Gość: hocest powoliłem sobie .... IP: *.bbnplanet.com 10.08.01, 15:56 wyciągnąć ten post z archiwum bo być może jest ktos ktoś jeździ już Tino i może wymienic się ze mną doświadczeniami. Link Zgłoś
rrj Re: powoliłem sobie .... 14.08.01, 12:35 Hmm, Prawdę mówiąc nie podzielam waszych zachwytów nad Tino. Miałem na niego ochotę ale: 1) Mały, ciasny fotel, zdecydowanie za krótki, brak podpórki pod łokieć 2) Tylko ręczna klima a jej pokrętła dość paskudne - gorsze niż w zwykłej Almerze 3) Niedostępny w Polsce z silnikiem diesla 4) Za mało miejsca z przodu, za blisko szyba przednia jak na miniwan 5) Malutki i kiepski schowek z przodu 6) Niektóre schowki dość tandetne Potem przypadkiem wszedłem co salonu Citroena i wyjechałem Xsarą Picasso HDI. Tino kosztuje o ok. 12 tys. zł drożej niz Picasso z podobnym silnikiem 1.816V. A poza tym co wymieniłem powyżej Tino i Picasso są bardzo podobne (tylnie fotele, bagażnik). Mamy już dwa Piccassa w firmie od 1,5 roku i nie ma powodów aby narzekać. rrj Gość portalu: hocest napisał(a): > wyciągnąć ten post z archiwum bo być może jest ktos ktoś jeździ już Tino i może > > wymienic się ze mną doświadczeniami. Link Zgłoś
Gość: Wojciech Re: Nissan Almera Tino !!! IP: *.kvarner.net 14.08.01, 12:56 Ja rowniez nie podzielam az takich zachwytow. Nie jezdzilem, ale przymierzalem sie do auta na targach w Berlinie. Z tylu bylo po prostu ciasno, szczegolnie jesli chodzi o miejsce na nogi. Link Zgłoś