jureek Re: samochód 12.04.11, 18:48 apodemus napisał: > To: tiny.pl/hd2cn > Nie masz własnej opinii? Podzielasz wszystkie te tam przedstawione? Jura Link Zgłoś
apodemus Re: samochód 12.04.11, 19:40 Hmmm... w sumie... może rzeczywiście się wygłupiłem. Przepraszam :) Link Zgłoś
jureek Re: samochód 12.04.11, 19:58 apodemus napisał: > Hmmm... w sumie... może rzeczywiście się wygłupiłem. Przepraszam :) No to i ja przepraszam, za czepialstwo :) Jura Link Zgłoś
swan_ganz Re: samochód 12.04.11, 20:06 > Przepraszam :) > to i ja przepraszam w sumie to rzadki publicznie widok; dwóch facetów wzajemnie głaszczących się po jajkach..:-) Link Zgłoś
mrec Re: samochód 12.04.11, 09:37 Całkiem niezły samochód, jednak posiada on silnik rotacyjny wankla, który podobno jest niezawodny. Części pewnie też nie są tanie i serwis to chyba tylko w ASO. Link Zgłoś
kraqsek80 Re: samochód 12.04.11, 18:34 Posiada silnik rotacyjny. Jest mocny ale paliwożerny. Jeśli się nie mylę to jedyny seryjny samochód z tego typu silnikiem. Jak masz pieniądze na samochód i na ewntulane naprawy to bierz .... Ehhh i te otwierane drzwi jak w starej syrence :) Link Zgłoś
ulubiony19 Re: samochód 12.04.11, 18:35 A co Ci po tym, co kto "sądzi"? RX-8 to bez przesadyzmu bardzo specyficzny wóz, tak pod względem techniki, jak eksploatacji. Niemniej dla ludzi, którzy świadomie wybierają auto tego typu, Mazda okaże się kolosalnie przyjemna. W naszych okolicznościach i zwłaszcza teraz najbardziej boli - nie ma co ubierać w słowa - paliwożerność. W pewnych warunkach to auto nie pali dużo, ono chleje benzynę wiadrami (tak to nazwie świadomy Europejczyk). Of koz muszę zaznaczyć, że pod tym względem dokonał się duży postęp - modele poprzedniej generacji zawsze były bardziej zaborcze. Poza tym gdzieś na forum krąży całkiem opasły i konkretny wątek o RX-8. Poszukaj. Pozdr Link Zgłoś
galtom Czesto bedziesz zmieniac olej! 13.04.11, 07:34 www.ehow.com/list_6304617_engine-oil-requirements-mazda-rx8.html W naszym klimacie wypada, ze co ok. 5 tys km producent zaleca wymiane ewentualnie (jesli nie jezdzisz po miescie, klimat umiarkowany, itd...) co 10-12 tys. Ale biorac pod uwage nasz klimat, delikatnosc auta i ewentualne komplikacje z naprawa, czesciami itd... to ja bym nie oszczedzal na oleju. Link Zgłoś
adrian_ktostam Re: samochód 13.04.11, 15:48 Ciekawe czy w Polsce jest chociaż jeden mechanik potrafiący fachowo serwisować ten silnik, wliczając w to sieć ASO mazdy. Chętni pogrzebać w silniku się znajdą, ale ilu z nich bardziej zaszkodzi niż pomoże, ale oczywiście do niczego się nie przyzna... Link Zgłoś