wmc-33 02.08.11, 12:43 Mercedes wygrał przetarg najniższą ceną? Albo się pomylili, albo jest w tym jakiś haczyk. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jacek Re: Sprintery dla policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 12:51 Teraz czas na Lasy Państwowe - leśniczym trzeba kupić jakieś tanie Cayenny, mogą być bazowe z V6, byle były tanie. Link Zgłoś
Gość: g Re: Sprintery dla policji IP: *.84-49-201.nextgentel.com 02.08.11, 12:54 a propos Transporterów , one są w użytkowaniu od 1994 r !!! Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Sprintery dla policji IP: *.rev.snt.net.pl 02.08.11, 12:57 178000 za jeden. Ktoś się orientuje czy aż tyle kosztuje wyposażenie tego typu radiowozu? Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Sprintery dla policji IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.11, 13:01 Wszyscy dzielą tę kwotę na 600, a to jest podstawowy błąd. Jeden samochód nawet z wyposażeniem nie kosztuje tak dużo jak wyjdzie z tego działania. Radzę przeczytać wszystkie dokumenty na temat tego przetargu i załapiecie dlaczego kwota jest taka a nie inna. Link Zgłoś
Gość: Kamas Re: Sprintery dla policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 13:15 @g Dzięki za informację, bo już się zdziwiłem, że pozbywamy się 10 letnich T4(Swoją drogą wtedy by miały inne "przody"). A w takim kraju jak Polska, byłoby to marnotrawienie pieniędzy. Link Zgłoś
Gość: tommypl Re: Sprintery dla policji IP: *.bialystok.vectranet.pl 02.08.11, 13:23 A ja bym taką kwotę zainwestował w elektryczne rowery dla Policji z koszem (dla podejrzanych). Link Zgłoś
Gość: squirtdrinker Re: Sprintery dla policji IP: 79.139.100.* 02.08.11, 13:23 a żuki i nysy nie startowały w przetargu? Link Zgłoś
Gość: Gabba Re: Sprintery dla policji IP: *.elektrosat.pl 02.08.11, 13:45 To nie był przetarg, tylko aukcja! Startował VW, Iveco i Mercedes, a Mercedes wylicytował najniższą ofertę. Link Zgłoś
Gość: mis Re: Sprintery dla policji IP: *.icpnet.pl 02.08.11, 14:43 transportery wytrzymaly 15 lat. Ciekawe ile sprintery wytrzymają. Widzieliscie starszego niz 3 letni sprintera bez rdzy ? Mi sie jeszcze nie zdarzylo... Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprintery dla policji IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.11, 14:59 jeden z bardziej awaryjnych modeli,polecam-zamiast wypłaty dla miśków lepiej utrzymywać serwis mercedesa Link Zgłoś
Gość: Uważny Re: Sprintery dla policji IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 15:03 Luksusowy autobus dla Komorowskiego, pancerne audi dla rządu, mercedesy dla plicji i już wiemy dlaczego nas tak chwalą Tuska w Europie - teraz tylko czekać greckiego scenariusza w Polsce. Gratulacje i powodzenia - Polacy za wszystko zapłacą - a rząd i tak się wyżywi, jak mawiał Urban. Link Zgłoś
red.beast Re: Sprintery dla policji 02.08.11, 15:08 ile za to kasy w serwisie zostawia..... Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sprintery dla policji IP: *.waldex.net 02.08.11, 15:21 Co najmniej 5 poprosimy do Ostrołęki, ale koniecznie ze skórzanymi siedzeniami: a. "blue taxi" muszą być trzymać klasę i być wygodne. b. jak się odwozi pijanych policjantów, to któryś może zwymiotować, a skórzane siedzenia są łatwiejsze w utrzymaniu, prościej się z nich wyciera pawie... :p lol Link Zgłoś
blue911 Re: Sprintery dla policji 02.08.11, 15:42 Lapowy maja sie dobrze - w PRL'u i za Solidarnosci tym bardziej! Brawo "prawdziwi Polacy" - robta tak dalej ,a potem traktuja nas zagranica jak smieci!!!! Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Sprintery dla policji IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 19:14 dobrze wiedziec. ja nadal mam nawyk, że gdy widzę stojącego na poboczu VW Transportera to zwalniam na wszelki wypadek. teraz muszę przestawic się na Sprintery Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Sprintery dla policji IP: *.gliwice.vectranet.pl 02.08.11, 20:42 Co za czasy, Mercedes tańszy od VW ... Swoją drogą, szkoda, że nie wygrały nowe Transportery, które są składane w Poznaniu i chociaż część tych pieniędzy zostałaby w kraju... Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprintery dla policji IP: *.multimo.pl 02.08.11, 21:49 Policja rozpoczęła właśnie ścisłą współpracę z rdzą. Link Zgłoś
kixx Re: Sprintery dla policji 03.08.11, 04:27 no to moze powinni zmienic barwe samochodow policyjnych.Na rdzaworudy. Link Zgłoś
1mississauga Re: Sprintery dla policji 03.08.11, 06:32 @mis; ma racje, zanim Policja zasiadzie za sterami Sprintera ,to niech zrobia super konserwacje ,bez niej rdza za 3 lata .Mam Dodge i Mercedesa Sprintera (bez konserwacji ) 4 lata jest zle a za 2lata bedzie tragedia. Link Zgłoś
wolny.kan.gur Re: Sprintery dla policji 03.08.11, 07:30 Dobrze że europejski mercedes a nie jakiś chiński sreń-cień. Szkoda że nie polski Lublin (podobno cały czas produkowany jest jakiś następca) :-( Link Zgłoś
Gość: fabian Re: Sprintery dla policji IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 08:37 Czytałem opinie użytkowników o tym samochodzie - nie mają policjanci i Policja ise z czego cieszyć - podatnicy też :( Link Zgłoś
Gość: blizzard Re: Sprintery dla policji IP: 212.14.61.* 03.08.11, 09:31 mogliby zakupić Mustangi V8, co z tego ze duzo pali i nie jest ciężarówką? ten ryk <3 Link Zgłoś
szoferek1 Re: Sprintery dla policji 03.08.11, 09:56 Sprintery dla naszej policji bedą robione z blachy z huty Katowice,a ta nie rdzewieje tak szybko. Link Zgłoś
dvla Re: Sprintery dla policji 03.08.11, 09:57 sprintery po 3 latach gniją na potęgę, nie mówiąc o awaryjnych silnikach CDI Link Zgłoś