Gość: Hmm IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 11:03 Powaznie ktos chce porownywac brzmienie samochodow za pomoca filmow z YT odtwarzanych na milionie roznych glosnikow, w tym takich wbudowanych w laptopa? Link Zgłoś Obserwuj wątek
karo80.0 Re: Akademia dźwięku 13.12.11, 11:41 W przypadku większości wymienionych samochodów mamy do czynienia bardziej z wysilonym wyciem silnika niż z dźwiękem stawiającym włosy na karku. Najbardziej rasowy, chrapliwy warkot ostatnich lat to Jaguar XKR-S. Link Zgłoś
Gość: madry Re: Akademia dźwięku IP: 81.200.225.* 13.12.11, 12:13 Mnie najardziej kreci dzwiek prasy hydraulicznej ktora przerabia V8 na zlom. Tam jest miescje starej motoryzacji. A dzis juz czas przejsc na szum elektryka Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Akademia dźwięku IP: *.189.221.130.skyware.pl 13.12.11, 12:35 Oczywiście Ferrari czy Lambo mają niesamowity dźwięk. Tyle tylko, że to inna loga, niż większość aut widywanych na ulicach. Zdziwiło mnie, że nie wspomniano o fantastycznym dźwięku V8 AMG- moim zdaniem bije on na łeb na szyje zarówno wszystkie M GmbH jak i V8 Audi. Jeden z moich ulubionych dźwięków wylatuje z wydechóch Maserati Quatroporte. Orgia dla uszow, i to jeszcze z 4 drzwiowej limuzyny. Link Zgłoś
Gość: H Re: Akademia dźwięku IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.11, 12:49 @madry I miec zasieg 80km... Link Zgłoś
Gość: fuji Re: Akademia dźwięku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 13:41 Mi najbardziej podoba się dzwięk boksera od subaru wrx lub innych aut z silnikiem przeciwsobnym. Link Zgłoś
Gość: nismo Re: Akademia dźwięku IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.11, 14:12 Dźwięk? Wymienię kilka absolutnie topowych które deklasują całą resztę motoryzacji w tym wszystkie Ferrarki, Lambo itp które brzmią pedalsko... Oto dźwiękowe TOP 1. F1 na odcince 2. Carrera GT 3. Osella Pa 20 4. Judd KV 675 w wyścigach górskich Link Zgłoś
Gość: audioriver Re: Akademia dźwięku IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.11, 14:21 Oto próbki audio przy których cała reszta motoryzacji brzmi jak Syrenki bez tłumika (co najwyżej) 3.4 V8 550 KM 10.000 rpm www.youtube.com/watch?v=m3Aut71nkp0 carrera gt: www.youtube.com/watch?v=mZ5X_7bYENQ osella pa 20: www.youtube.com/watch?v=6TA-xnHZo3c Link Zgłoś
Gość: tom Re: Akademia dźwięku IP: 83.142.123.* 13.12.11, 14:48 nismo: Kurwa, gościu, ale chodzi o auta produkcyjne/seryjne, homologowane do ruchu drogowego, a nie wyczynowe ! Link Zgłoś
Gość: nismo Re: Akademia dźwięku IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.11, 14:59 @tom a mi się wydaje że sednem sprawy jest dźwięk a nie dzielenie włosa na czworo. Prostytutka z fajnym ciałem też według ciebie niehomologowana i musisz tłustą, pomarszczoną swoją starą za ideał fajnego ciałka uważać? Carrera GT w serii zmiata wszystko swoim dźwiękiem. Tylko Lexus LFA jest zbliżony Link Zgłoś
Gość: piter Re: Akademia dźwięku IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.11, 22:25 Mnie najbardziej odpowiada dźwięk Citroena GT. Brzmi jak prawdziwa bestia. www.youtube.com/watch?v=jOfBMRKLCCA Ponoć jest tam silnik od Forda GT40 Link Zgłoś