Dodaj do ulubionych

zamarzający ON

03.02.12, 12:15
z superhiper ON tankowanego na Shellu (konkretnie Gdynia Karwiny) mimo stosowania uszlachetniacza wytrącila mi sie na filtrze parafina i samochód odmówił wspolpracy
z serwisu wiem, ze takich szczęsliwych kierowców jest wiecej, a z info od Shella, ze do tej pory nikt nie zgłaszał reklamacji (oczywiscie paliwo "spelnia normy"), a miejscowy pan meneger bardzo ubolewa nad takim słabym kontaktem z klientami :/ dlatego proszę uważajcie co i gdzie tankujecie i w razie problemów zgłaszajcie (800-080-014, linia ogólnopolska)
Obserwuj wątek
    • nazimno Juz bylo na ten temat. 03.02.12, 12:21

forum.gazeta.pl/forum/w,20,132993742,132998494,Np_w_Norwegii_nie_ma_tego_problemu_.html
      • mamamisi2005 Re: Juz bylo na ten temat. 03.02.12, 12:34
        tak, widziałam ten wątek, jednak zalezy mi na tym, zeby ludzie zgłaszali takie przypadki
        bo przy podejsciu "ich paliwo jest ok i nic nie powinno sie stać, a w ogóle to nikt nic nie zgłaszał" nie mam zadnej gwarancji ze to sie nie powtórzy, czy że w ogóle się tym przejmą
        jechałam z dzieckiem przez wiochy i modliłam się, żeby zajechać gdzies i nie zamarznąć :(
        • nazimno Kiedy ta cholerna prowizorka sie skonczy? 03.02.12, 12:41
          Czy ci prezesi "koncernow" sa w ogole swiadomi tego, co sie dzieje na poziomie dystrybutora?

Bo bajeczki w prospektach reklamowych sa bardzo piekne.
          Dla naiwnych.

• archonix Re: Kiedy ta cholerna prowizorka sie skonczy? 05.02.12, 14:48
            Są do tego specialne plyny, pare lat temu jak byl taki problem to kupilem i problemu z parafiną nie bylo. Nie ma co ufac stacji
            • mamamisi2005 Re: Kiedy ta cholerna prowizorka sie skonczy? 05.02.12, 17:21
              ja też stosuję taki płyn, pewnie dlatego udało mi się jeździć tak długo, zreszta płyn tez z shella ;)
              wczoraj objechałam kilka stacji i zażyczyłam sobie papierów na to, co mają w dystrybutorach
              wybrałam taką, która oferuje mi ON o temp. zablokowania zimnego filtra ponad 10st. niższej od "mojego" Shella
              róznice w stacjach spore, oczywiscie wszystkie mieszczą się w normie (przynajmniej teoretycznie), tyle ze przy obecnej aurze ledwo spełnianie oznacza kłopoty :(
    • josner Re: zamarzający ON 03.02.12, 14:50
      A Shell ma własnie promocję. Zrób zakupy w Lidlu za min. 50 zeta, a dostaniesz rabat min. 0,15zeta na litrze paliwa tankując min. 20 litrów. Tak naprawdę to jest oszczędność trzech z złotych przy wydatku ok. 120 zł.
      No i teraz się zacząłem zastanawiać, czy nie chcą wypchnąć w ten sposób trefnego paliwa.
    • grzek zamarzający ON 03.02.12, 15:11
      Jak to jest, że przy tankowaniu z tego samego dystrybutora jednemu zamarza a drugiemu nie. Czy tylko to wina oleju napędowego?
      • nazimno udajesz "grzeka"? 03.02.12, 15:22
        Widocznie jednych dystrybutory lubia a innych nie.
        • grzek Re: udajesz "grzeka"? 03.02.12, 15:30
          Nie udaję tylko stwierdzam fakt.
          • nazimno Fakt jest taki, ze wytraca sie parafina. 03.02.12, 16:43
            Gdyby paliwo bylo zgodne z norma i gdyby dystrybutorzy byli uczciwi wobec klientow,
            to TAKICH PRZYPADKOW BY NIE BYLO.

W Norwegii NIKT nie narzeka na olej napedowy.
            Na wschod od Polski tez.

Czyzby u nas bylo "cos w powietrzu"?

• mamamisi2005 polska norma 03.02.12, 16:51
              ponoć polska norma to -20st. (krzepniecie paliwa) a proces wytrącania parafiny zaczyna sie przy -9 :(
              informacja z Shella
            • duze_a_male_d_duze_m Re: Fakt jest taki, ze wytraca sie parafina. 04.02.12, 17:24
              Rynek w PL jest taki, że większość woli kupować całą zimę paliwo do -20stC, tańsze o ok.25gr. (koszt dodatków podnoszących normę do tzw."arktycznej" -30stC, jak zapewne w tej Twojej Norwegii).
              www.orlen.pl/PL/DLABIZNESU/HURTOWECENYPALIW/Strony/default.aspx
            • grzek Re: Fakt jest taki, ze wytraca sie parafina. 06.02.12, 08:47
              Gdyby klienci mieli większą świadomość co leją do baku, to też byłoby dobrze. Jeżeli niektórym potrafi zamarznąć płyn do spryskiwacza mimo, że nie jest poniżej - 20 stopni , to niby dlaczego ma być inaczej z olejem napędowym, gdy kupuje się najtańszy a jeszcze często z rotacji zapasów w magazynach wojskowych.
              W Polsce też można kupić olej napędowy na niskie temperatury:
              tiny.pl/hjs1f
              www.statoil.pl/?pid=209&mid=136
              Nie twierdzę, że wszyscy sprzedawcy są uczciwi ale mam wątpliwości, czy jest jakaś korelacja między mrozem a uczciwością
              • nazimno Nie szukaj "korelacji". Niech lepiej szukaja ... 06.02.12, 12:22
                ...przekretasow.
    • fuiio Re: zamarzający ON 04.02.12, 00:38
      Lej opał to nie będziesz miał problemów z zamarzającym ON. Sąsiad jeździ na czerwonym taksówką ,codziennie odpala i nie musi dolewać dodatków. Auto to stary mercedes c220 cdi bodaj 2001
      • wujaszek_joe Re: zamarzający ON 04.02.12, 09:49
        i nie szkodzi to takiemu cdi?
        • fuiio Re: zamarzający ON 05.02.12, 12:54
          Z tego co mówił zrobił dopiero 120 tys więc jeszcze wszystko przed nim. Choć wielu ludzi wiesza psy na cdi to na razie to wyglada na to ,że prędzej mu spadnie blacha która jest wyjatkową kichą w tym modelu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka