Dodaj do ulubionych

Fiat Freemont AWD - Miszmasz

IP: *.ip.netia.com.pl 12.02.12, 12:02
ceny są na oficjalnej stronie !!!
www.fiat.pl/samochody-osobowe/freemont/konfiguruj
Obserwuj wątek
    • Gość: JCV Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.12, 12:03
      Przemilczę samo auto.
      Amerykanie i Włosi raczej nie słyną z jakościowo dobrych aut, pewnie dlatego FIAT ma tak słabą sprzedaż w Europie mimo tanich aut.
      Powiedzcie mi kto kupi Fiata w cenie VW?(Freemont vs Sharan)?
      pewnie paru forumowiczów się znajdzie ale większość z nich stoi przed wyborem 6 letnie Ulysse czy 10 letni Sharan a chodzi mi o kogoś kto realnie ma do wydania >100tys. zł na samochód.
      • singlecorsa Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:06
        Są tacy ludzie, którzy mogą wypłacić jednorazowo 100tys. i kupić takie auto, a są też tacy, którzy wezmą kredyt. Jeśli tak lubią Fiata, to niech go kupują. W końcu to ich decyzja.
      • narobi Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:08
        Każdy, kto ma juz dłużej istniejącą firmę, może sobie kupić takiego Freemonta. Mówi się, że Polacy są biedni, a co trzeci ma dom i jeździ nowymi autami prosto z salonu. Fiat nie ma najwyższych cen. Może by warto o nim pomyśleć.///
    • liczbynieklamia Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 12.02.12, 12:54
      Moim zdaniem bardzo wszechstronne auto w świetnej cenie. Może robić za 5-osobowe kombi, jak trzeba przewiezie 7 osób. Bez obaw można jechać na narty po śniegu, po leśnej czy polnej drodze, bo ma zwiększony prześwit i napęd na 4 koła. Po drodze czy autostradzie z silnikiem V6 też pojeździ, bo ma 280 koni, do tego skrzynię automatyczną. Z dobrym wyposażeniem (włącznie ze skórzaną tapicerką) kosztuje to 122 tysiące złotych.
    • Gość: wiki Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.12, 13:00
      to będzie pierwszy suv fiata
      • singlecorsa Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:43
        Pierwszy , nie ostatni i tak trzymać. Ciekawe, kiedy pojawią się kolejne modele?
    • Gość: ja Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 13:04
      Ten jest 100 razy lepszy na zime
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XoemfjPPjGo
      • narobi Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:10
        Facet miał pomysł ,przyznaję :) Komin wystający z auta, ale to chyba niezbyt wygodne, jakby miał zabrać ze 4-6 osób. Jakby kupił fiata , też byłoby o.k. ;)))
      • singlecorsa Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:50
        Ha, ha , ha - no nie wątpię ;) Tylko za dużo osób tam rzeczywiście nie wsiądzie. Piecyk zajmuje cały tył. Fiat powinien coś ala to wymyśleć. Kominka w aucie jeszcze nie widziałem. Trzeba opatentować.
    • Gość: (płatność przelewe Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.12, 13:18
      (płatność przelewem, kartą kredytową)
    • Gość: seseseseeses Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 16:14
      po 1.: pisze się Dodge JOURNEY, a nie Jurney
      po 2.: gdzie autor widzi w tym aucie domieszkę sedana?

WSTYD, że czytelnicy muszą poprawiać dziennikarzy.
    • Gość: gosc Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.cooptel.qc.ca 12.02.12, 16:17
      a ja uwielbiam amerykance.
      mam juz trzeciego i nigdy nie narzekalem na ich jakosc. wczesniej jezdzilem niemieckimi i japonskimi i pod wieloma wzgledami (m.in komfort) amerykanskie sa duzo lepsze.
      wybralbym freemonta/journeya niz sharana.
    • Gość: Andrew Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: 213.199.241.* 12.02.12, 17:04
      Ja wybrał bym Freemonta bo wypada bardzo dobrze pod każdym względem. Jest solidny, w tym temacie na pewno nie ustępuje Sharanowi, obserwujący temat wiedzą o co chodzi. Do tego bardzo wysoki komfort podróży w tym samochodzie i ogromna funkcjonalność. A teraz jeszcze z napędem na 4 koła to nie widzę lepszego wyboru.
    • Gość: Rafik Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 18:45
      @JCV: Wybór między silnikiem Fiata a VW? Dla mnie sprawa jest jasna. Silniki Fiata się nie rozlatują po 25 tys. km.
      • narobi Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:24
        Potwierdzam. Przynajmniej 6x w tygodniu siedzę we Fiacie i ani razu coś takiego się mi nie przytrafiło.
        • singlecorsa Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:45
          A ja tyle razy nie siedzę w aucie, no ale ;) Trzeba najpierw spróbowac jak jeździ to AWD. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Myślę pozytywnie.
    • Gość: gosc Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 19:36
      tdi =lipa
    • Gość: addam44 Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 20:07
      120tys za blisko 5metrowe i 300konne 7 osobowe auto a automacie,skorze i 4x4!
      Niemal promocja!!!
      • singlecorsa Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:51
        Żeby takie promocje były na co dzień, to Fiat by królował w PL :) czego mu życzę. Damy radę.

Gość portalu: addam44 napisał(a):

> 120tys za blisko 5metrowe i 300konne 7 osobowe auto a automacie,skorze i 4x4!
        > Niemal promocja!!!
    • 1mississauga Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 12.02.12, 20:53
      3.6L V6 Pentastar to bardzo dobry silnik ,ale zapewne klienci beda wybierac 2L ropniaka .Gdyby nie zwariowane ceny paliw w Europie ,napwno lepsza alternatywa bylby ten pierwszy silnik do napedu tego crossover,a
      • narobi Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:23
        Jak na polskie ceny silnik w Fiacie chyba za dużo nie wymaga? W końcu coś wymyślą w PL, żeby ceny nie były za wysokie.Będzie o.k. za jakiś czas. Oby coś się zmieniło.
    • Gość: kret Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.play-internet.pl 12.02.12, 21:57
      170konny diesel jest 15tys zl drozszy od identycznie wyposazonej 280konnego Pentastara....
      Za polowe tej sumy mozna zalozyc inst.LPG z gornej polki.Mamy wtedy auto 110koni mocniejsze a spalajace plus minus tyle samo zlotowek.:)
      Chyba ze Pentastar ma wtrysk bezposredni...
      • narobi Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:21
        No właśnie. Wtrysk bezpośredni jest w dużej ilości aut. Czasem lepiej jest więcej zapłacić i mieć święty spokój. Wolałbym więcej wydać i mieć pewność, że nie będę musiał za chwilę zmieniać instalacji i co chwilę dopłacać. Fiat na razie się rozkręca. Zobaczymy, co będzie później.
    • obywatel_m Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 12.02.12, 22:35
      Nowe Fiaty się nie psują. Wie o tym cała Europa, oprócz Polski z kompleksem 126p.
    • Gość: ageh Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.internetia.net.pl 13.02.12, 00:32
      z daleka jak ten brzydki dodge

---
      Citroen C-zero www.citroen.pl/citroen-c-zero/
      • singlecorsa Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:46
        brzydka trasa, to rozumiem. AWD ma ciekawy kształt. Zresztą na żywo inaczej wygląda niż na okładkach czy w Internecie. Lepiej na żywo.
    • Gość: fakir67 Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.02.12, 08:51
      w takim razie uważacie ze fiat ma lepsze silniki od VW ? Koń by się uśmiał...
      • narobi Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 14.02.12, 21:27
        Lepsze, nie lepsze, ale są o.k. Nic się z nimi nie dzieje. A w VW miałem już 3 naprawy. nie chcę mieć jeszcze więcej...
    • f5.pl Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 13.02.12, 09:37
      @Gość:fakir67, JTD to najlepsze silniki diesla na rynku i pierwsze z znienawidzonym przez VAG CR po którego i tak musieli potem sięgnąć. Silniki VAG to porażka a zwłaszcza wielka wpadka z 2.0 TDI montowanymi parę lat temu m.in. w Audi A4. Pękająca głowica a jak ją już naprawisz to tylko czekasz jak na wyrok aż się wytrze zębatka na wale i przestanie działać smarowanie silnika. Dla fanatyków grupy VAG polecam lekturę vwszrot.pl/.
    • gostek_gostek Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 13.02.12, 10:32
      też wolał bym to auto niż sharana, ale nie wiem czy z tego wszystkiego nie wolał bym s-maxa. Chociaż ford pewnie dużo droższy.
    • Gość: addam44 Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.play-internet.pl 13.02.12, 10:46
      Silnik Pentastar ponoc poki co wtrysku bezposredniego nie ma .Jeszcze.Bo na etapie projektownia zawczasu zostal przystosowany do jego zastosowania w przyszlosci.Silnik ten to przeboj za oceanem i fabryka musiala zwiekszyc moce produkcyjne.Ma wyjatkowo korzystny przebieg momentu obrotowego bo w zakresie 1800-6400 jest to zawsze conajmniej 320nm co na wolnossacy silnik tej pojemnosci jest osiagnieciem.
    • gostek_gostek Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 13.02.12, 12:30
      Ile pali ten pentastar? tak realnie przy w miarę rozumnej jeździe?
      • Gość: Darek Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.13, 18:13
        przy 90km/h autostrada tempomat 8l; 100km/h 9l; 120km/h -10,5l itd po miescie wychodzi mi 14l bez korków wkorkach róznie nawet i 18l
    • mmeydey Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz 13.02.12, 14:02
      kurcze moj fiat punto evo ma juz ponad 25 tysiecy przebiegu (rok w tej cj chwili ma) i silnik nie padl, co gorsza nic nie padlo, coz za fachowe komentarze niektorych, poczyatjcie o nowych silnikach vw na forach, zwlaszcza tych TSI, rekordziscie wymieniali sinlnik po 14 823 km przebiegu, wiec wole zeby silnik wytrzymal 25 tysiakow
    • Gość: pr Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 14:55
      @mmeydey

25 tysięcy i nic... Poczekaj aż dobije do 60 tysięcy, będzie sprzęgiełko po raz pierwszy. Miałem 2 punciaki i chociaż niezłe, to jednak trwałość mechaniki nie była mocną stroną.
    • Gość: pr Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.12, 14:59
      Kurde, to wozidło z 4x4 i 280 konnym motorem jest faktycznie za 120 klocków. To mniej więcej tyle, co za byle kombi nadające się do jazdy. Cena powala.
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Fiat Freemont AWD - Miszmasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 15:03
      @gostek_gostek - "też wolał bym to auto niż sharana, ale nie wiem czy z tego wszystkiego nie wolał bym s-maxa. Chociaż ford pewnie dużo droższy."

S-Max owszem jest droższy od Freemonta, ale jest też tańszy od Sharana, między 2.0 Turbo benzynami jest to różnica 14tyś. (a mimo tego Sharan nadal nie będzie miał ksenonów! S-Max już tak).
      Mimo to jednak propozycję Fiata trzeba uznać za bardzo interesującą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka