Dodaj do ulubionych

katalizatory

23.03.12, 16:28
czytam i się zastanawiam po co komu stare katalizatory od busa? i czy to tylko w mojej wiosce takie rzeczy się dzieją? a na marginesie to dobre zdjęcie poglądowe dla chcących założyć swój biznes "katalizatorowy".
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: katalizatory 23.03.12, 18:02
      Być może chodzi o "gospodarczy" odzysk metali szlachetnych (bodajże platyny) z katalizatorów. Jednak jest tam tego b. mało i właściwie nie wiem, czy "gospodarczym" sposobem da się to skutecznie odzyskać.
      A może chodzi po prostu o zdobywanie towaru dla lubiących "okazyjne zakupy"...
    • skupkatalizatorow Re: katalizatory 30.01.13, 10:38
      Prowadząc skup katalizatorów możemy wyjawić o co chodzi. Skupy katalizatorów istnieją dlatego, by pozyskiwać materiały zawarte w nich. Są tam metale szlachetne dlatego warto oddawać katalizatory.

rba555 napisał:

> czytam i się zastanawiam po co komu stare katalizatory od busa?
      > i czy to tylko w mojej wiosce takie rzeczy się dzieją? a na marginesie to dobre
      > zdjęcie poglądowe dla chcących założyć swój biznes "katalizatorowy".
      • apodemus Re: katalizatory 30.01.13, 10:49
        skupkatalizatorow napisał(a):

> Prowadząc skup katalizatorów możemy wyjawić o co chodzi.

Eeee... kradzione też kupujecie? Założyciel wątku podlinkował artykuł, dotyczący problemu kradzieży katalizatorów.

> dlatego warto oddawać katalizatory.

Hmmm...
        • skupkatalizatorow Re: katalizatory 30.01.13, 10:54
          Nie. kradzionych nie skupujemy. Współpracujemy generalnie ze złomowiskami, gdzie są one wydobywane ze zezłomowanych aut. Tak zdaję sobie sprawę o artykule, ale autor pytał nie o kradzież, tylko dlaczego kradną. Przyczyną są zawarte metale szlachetne. Nie ma tu nic do gdybania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka