Gość: werty IP: 62.233.164.* 07.07.04, 08:52 Interesują mnie Wasze opinie na temat nowej wersji Primery. Jestem kobietą więc samochód wybrałam na podstawie wyglądu zewnętrznego, natomiast interesują mnie bardziej konkretne informacje. Link Zgłoś Obserwuj wątek
edek40 Re: Nissan PRIMERA 07.07.04, 13:19 Czyli nie razi Cie konsola od Playstation umieszczona omylkowo na srodku deski rozdzielczej? Jestem facetem i wyglad zewnetrzny jest dla mnie mniej wazny niz ergonomia. W czasie jazdy mianowicie lubie sie koncentrowac na jezdzie. Lubie wiec w miare duze i czytelnie opisane piktogramami przyciski. Raz probowalem w seacie ibiza. Naciskalem sobie guziczki (+ i -) i patrzylem na wielki (czerwony!!!!!!!!!!!!)wyswietlacz jak cieplo i przewiewnie sobie zrobilem oraz jaka czestotliwosc ustawilem w radiu i jeszcze na kilka informacji calkiem niepotrzebnych w danym momencie. Samochod byl pozyczony i po trzech dniach przyzwyczajania sie z ulga go oddalem. Znajomy, ktory jest zupelnie zielonym kierowca i jest to jego pierwszy samochod nie widzial nic dziwnego w tym, ze na poczatku nie potrafil szybko odczytac potrzebnych informacji. Ja jednak wychowalem sie na autach z "analogowym" odczytem informacji. Link Zgłoś
Gość: pw Re: Nissan PRIMERA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.04, 13:40 Wypowiem sie co do wersji kombi (bo sam taka ujezdzalem) - silnik 1,6 - uciekac - silnik 1,8 - w tloku ujdzie, ale generalnie padaka - silnik 2,0 - Super, ale cena zaporowa - silnik 1,9 DCi - Super, ale cena nieco kosmiczna Wskazniki na srodku deski - da sie przezyc System obslugi wszystkiego przy uzyciu ekranika i kilku przyciskow - bardziej mi lezal niz ten i-drive w BMW. Generalnie polecam ale albo z dieslem albo 2,0...pozostale silniki sa za slabe jesli chodzi o mase auta. Pozdrawiam Link Zgłoś