Dodaj do ulubionych

Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze"

05.08.13, 16:28
Krótko, zwięźle i na temat. Potrzebuję pilnie sprawić sobie coś co zastąpi mojego wysłużonego Fordzika (odmówił posłuszeństwa na amen). Polecicie coś babeczki? Budżet do 12000 max. Tak po babsku- ma być... ładny :) Choć wiem, że to pojęcie względne :)
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 05.08.13, 16:38
      clio - fajne i tanie
      206 - niedoceniane w Polsce

jakieś mini, mercedes A albo lancia lub alfa może i by zmieściła się w budżecie, ale..... będzie kłopotliwa w utrzymaniu w sprawności

Przy okazji wydawanie pieniędzy:
      Fajny facet miał 3 kandydatki na narzeczoną.
      Poddał je - za namową kolegów z tego Forum - próbie
      Każdej dał 10 000 zł i obserwował na co je wyda...
      Pierwsza - wydała wszystko na siebie
      Druga - wydała wszystko na niego
      Trzecia - zainwestowała na giełdzie, oddała całą kwotę i kupiła wycieczkę dla 2 osób na Dominikanę....
      KTÓRĄ wybrał?

ciao
      jeep
      • jeepwdyzlu i odpowiedź.... 05.08.13, 16:39
        Fajny facet miał 3 kandydatki na narzeczoną.
        Poddał je - za namową kolegów z tego Forum - próbie
        Każdej dał 10 000 zł i obserwował na co je wyda...
        Pierwsza - wydała wszystko na siebie
        Druga - wydała wszystko na niego
        Trzecia - zainwestowała na giełdzie, oddała całą kwotę i kupiła wycieczkę dla 2 osób na Dominikanę....
        KTÓRĄ wybrał?
        --------------------
        Tę z największymi cyckami....

ciao
        jeep
        • ewagrab39 Re: i odpowiedź.... 05.08.13, 21:55
          Doooobreeee... takie... życiowe ;)
      • vogon.jeltz Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 05.08.13, 16:44
        Pierwsza została jego kochanką.
        Druga - żoną.
        A trzecią - zatrudnił.
      • przemekthor Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 05.08.13, 21:09
        206 niedoceniane w Polsce? Bez przesady, dużo tego jeździ, połowa chwali, połowa przeklina.
        Ja po moich doświadczeniach z tym modelem - nie polecam. Trafiłem na takiego drania, który potrafił doprowadzić mnie do płaczu. No, ale miałem tzw. przejściówkę (2002/2003) - wyjątkowo trefna seria.
    • vogon.jeltz Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 05.08.13, 16:45
      Se Toitoikę Jaris kup. Wszystkie babki ją lubią.
    • edekmacedonski Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 05.08.13, 21:12
      Ciężko powiedzieć... Coś oryginalnego dla kobiety za 12 tys. - może VW New Beetle?
      • misiaczek1281 Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 05.08.13, 21:29
        żółte Lupo :)
      • qqbek New Beetle? 06.08.13, 13:53
        edekmacedonski napisał:

> Ciężko powiedzieć... Coś oryginalnego dla kobiety za 12 tys. - może VW New Beet
        > le?

Od strony czysto technicznej - próbowałeś w tym aucie zrobić cokolwiek przy silniku?

Może to i Golf IV z inną karoserią, ale dla mechanika to horror.
    • ewagrab39 Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 05.08.13, 21:54
      Peugeot 206 odpada z założenia... bo tak (tak, tak, wiem... to takie... babskie). Żółte Lupo i New Beatle też :) A co powiecie na Megankę II w dieslu 1.5 lub 1.9?
      • fuiio Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 00:57
        meganka a zwlaszcza w dieslu jest przepiekna. Spelnia wiec zalozenia w 200%. Na dodatek malo pali wiec i pod tym wzgledem to ideal. Pozostaje tylko kupic sobie takie cacko.
        • akodz Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 11:19
          fuiio napisał:

> meganka a zwlaszcza w dieslu jest przepiekna. Spelnia wiec zalozenia w 200%. Na
          > dodatek malo pali wiec i pod tym wzgledem to ideal. Pozostaje tylko kupic sobi
          > e takie cacko.

Meganka II wygląda wg mnie jak kopnięte w zadek żelazko, ale nie będę polemizował, jeśli ten typ urody komuś się podoba. Wiadomo, gusta nie podlegają dyskusji.
          Jeśli nie planujesz robić nią większych przebiegów niż 10 - 12 tysięcy rocznie, daruj sobie wersję z dieslem dCi. Więcej wydasz na naprawy niż zaoszczędzisz na niskim zużyciu paliwa (w przypadku Clio 1,5 dCi mojej małżonki to jakieś 4,2/100 w cyklu mieszanym).
          • ewagrab39 Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 11:57
            Jesteś koleją osobą, która wspomina mi o awaryjności tego dieselka... :( To potwierdzony fakt, czy mit? p.s. Zamierzam autem robić jakieś 15-20 tys rocznie.
            • vogon.jeltz Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 12:36
              Mit czy nie mit, diesle od Renault nie cieszą się najlepszą opinią. To głównie przez silnik 1.9dCi (fakt, inny niż 1.5) Laguna II zyskała przydomek "królowej lawet". Jak diesel to coś od Fiata (niekoniecznie Fiat, silniki JTD były montowane w m.in. Oplach, Suzuki, Saabach ) albo od PSA z serii HDi. Motory z tych linii nie zaliczyły właściwie nigdy żadnej poważnej wpadki czy wady konstrukcyjnej.
              • ewagrab39 Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 13:43
                Czy wobec tego, jeśli uprę się na Megankę II to diesle sobie całkowicie odpuścić i wybrać silnik benzynowy?
                • nazimno wlasnie tak 06.08.13, 13:56
        • vogon.jeltz Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 11:58
          > meganka a zwlaszcza w dieslu jest przepiekna.

A czym się różni pod względem urody meganka "w dieslu" od benzynowej? Literkami dCi na bocznej listwie?
      • qqbek Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 13:58
        ewagrab39 napisała:

> A co powiecie na Megankę II w dieslu 1.5 lub
        > 1.9?

Kupiłbym rakietę sygnalizacyjną do pistoletu startowego, solidnie polał ropą (żeby cała była "w dizlu") i z daleka pożegnał, jednym celnym strzałem.
        To sądzę o Megane II "w dizlu" :)

Znajomy tym trupem zrobił niecałe 200.000km... tzn. jeździł nim akurat wtedy, gdy nie jeździł benzynowym Clio, które dostawał w ASO jako "zastępczy". Kupił sobie potem KIĘ "w benzynie", stwierdził, że "w dizlu" już nic nie kupi.
    • bimota Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 09:52
      JA JESTEM LADNY... :p
      • ewagrab39 Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 09:56
        A mieścisz się w budżecie? Funkcjonalny, ekonomiczny, dynamiczny i bezawaryjny? ;) Jeśli to tego garażowany i "nie bity" to biorę w ciemno :)
        • klemens1 Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 06.08.13, 13:48
          Tylko sprawdź czy tłumik nie przerdzewiał, bo coś DZIWNE SPALINY wypuszcza.
        • bimota Re: Babski problem z cyklu "na co wydać pieniądze 07.08.13, 10:37
          ZALEZY JAKI OKRES EKSPLOATACJI PRZEWIDUJESZ. ALE WATPIE BYS ZNALAZLA KORZYSTNIEJ. :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka