Dodaj do ulubionych

MATIZ-kontrolka CHECK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 07:13
Proszę pomóżcie. Po czterech latach eksploatacji samochodu zaświeciła się
kontrolka check. Mechanik wymienił sondę lambda, pojeżdziłam cztery miesiące
i znowu zapaliła się kontrolka. Wymieniono sondę lambda. Teraz, po miesiącu
zapaliła się kontrolka.. czy to naprawdę sonda lambda? Jestem babą i nie znam
się, a mechanik może mi wcisnąć każdy kit. Błagam, powiedzcie na co zwrócić
jego uwagę. Wymiana mechanika nie wchodzi w grę, gdyż sonda jest na
gwarancji. Pilne.
S.
Obserwuj wątek
    • Gość: TO JA Re: MATIZ-kontrolka CHECK IP: *.lax1-4.28.143.27.lax1.dsl-verizon.net 24.08.04, 07:28
      Musisz zmienic mechanika. Na takiego co ma komputer ktory powie mu skad jest
      wysylany sygnal do tej lampki. I na takiego co instaluje czesci nowe a nie
      uzywane. Czyja to jest gwarancja ze nie mozesz zmienic mechanika? Pozdrowienia.
      • Gość: Sqka Re: MATIZ-kontrolka CHECK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 07:43
        Ma komputer,który za każdym razem wyraźnie twierdzi: lambda zepsuta. Ale nie
        mówi dlaczego zepsuta. jest to autoryzowany serwis dawniej daewoo u Bochenka
        koło Myślenic. Części ładuje nowe, bo patrzę na ręcę gdy komuś za coś płacę. W
        tym jest ból, że jest to duży i profesjonalny serwis. Może znacie coś w
        Krakowie. Plizz. Dzięki.
        • n0ras Re: MATIZ-kontrolka CHECK 24.08.04, 07:52
          Gość portalu: Sqka napisał(a):

Może znacie coś w Krakowie. Plizz. Dzięki.

Z Krakowskich autoryzowanych serwisów znam Akropol na Balickiej. Co prawda nie
          wiem jacy są jeśli chodzi o serwis, ale jeśli chodzi o części zamienne, to
          robią b.dobre wrażenie - znają się na rzeczy i mają dobre ceny. Więc może
          spróbuj??
    • Gość: Me Re: MATIZ-kontrolka CHECK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:03
      Zapytaj na forum MATIZ'a: matiz.autokacik.pl/index2.html
      • Gość: Sqka Re: MATIZ-kontrolka CHECK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:18
        Bardzo Wam dziękuję. Jadę do akropolu, coś muszą poradzić. A o klubie matizowym
        nie miałam pojęcia. Może się przydać. Jeszcze raz dzięki.
        S.
    • Gość: kuzak Re: MATIZ-kontrolka CHECK IP: *.man.polbox.pl 24.08.04, 08:16
      A czy przypadkiem nie masz instalacji gazowej ?
      • Gość: Sqka Re: MATIZ-kontrolka CHECK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:18
        Mam! Co sugerujesz?
      • Gość: Sqka Kuzak, co o tej instalacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:20
        Plizz.. bo się denerwuję.
        • Gość: tomek Re: Kuzak, co o tej instalacji? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.04, 08:46
          też kiedyś tak miałem po zainstalowaniu gazu, że lampka mi świciła (co prawda
          po przekroczeniu okreśłonych obrotów) to była kwestia kompai jego
          zaprogramowania -zmiany parametrów.Reasumujac nie było to uszkodzenie psujące
          auto cy uniemożliwiającejazdę ale pokazujące zmiane pierwotnych
          paramatrów...itd,itd.W serwisie podpięli kompa zresetowali i jest ok
          • Gość: Sqka Re: Kuzak, co o tej instalacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:52
            No właśnie, wydaje mi się że to może być jakiś banał, bo spalanie wychodzi
            spoko, nic niepokojącego nie zauważyłam, tylko ten check. Zobaczymy co powiedzą
            w innym serwisie, bo do Bochenka już nie pojadę. Kierownik serwisu poweidział
            mi dziś, że nie ma ekspertyzy sondy (tej która zepsuła się po czterech
            miesiącach) gdyż.. spaliła się hurtownia. ale dość lania łez na autoserwisy,
            dzięki za sugestie, dziś coś się wyjaśni.
    • Gość: kuzak Re: MATIZ-kontrolka CHECK IP: *.man.polbox.pl 24.08.04, 09:07
      Ja mam podobna sytuacje w Lanosie. Kiedy jade na benzynie lampka sie nie pali,
      kiedy przelaczam na gaz zaczyna sie swiecic. Jak sie dowiadywalem to czeste
      zjawisko w samochodach zasilanych na gaz, mozna to usunac choc czasami
      niektorzy "mechanicy" odcinaja kabelki od tej kontrolki i jest O.K. Mi mowili
      ze moge z tym jezdzic i juz jezdze 4 lata (70 000 przebiegu) i jest O.K
      Wiec sie nie przejmuj !Pozdrawiam
      • Gość: Sqka Re: MATIZ-kontrolka CHECK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:29
        No to kamień z serca. Lepiej mi się zrobiło. I jakoś bardziej ufam Wam niż tym
        mechesom od Bochenka.
        Pozdro
        S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka