Gość: Krzysiek IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 01:39 Jechalem dzis takowym. Kawal porzadnego auta za rozsadne pieniadze. Po znizkach wychodzi jakies 60 tys. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Darek Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: 212.106.189.* 09.04.02, 09:15 Następny zachwycony?!W dealerni czekają na takich[ich mechanicy też] Link Zgłoś
Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM. IP: *.save.pl 09.04.02, 09:40 Też jeździłem takim autem - świetny silnik a całość co najmniej b. dobra. Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.04.02, 09:56 MAm ten silnik a AR 147 - jest wspaniały!!! Ma już prawie 30 tys km i nie miałem z autem żadnych problemów! Co do reszty - pamiętajcie że to niestety FIAT - i obym był złą wróżką! Pozdrawiam bocian Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 10:10 hej nie zapomniales ze alfa 147 to tez fiat ( nawet nie wiesz jak duzo tego pod maska) Link Zgłoś
Gość: artih Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.save.pl 09.04.02, 10:22 vd powiedzieć, że Alfa Romeo to Fiat to tak samo jak powiedzieć, że VW to Bentley, Volvo to Ford a Audi to Skoda czy Seat - nie bądź śmieszny ! Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 10:31 Gość portalu: artih napisał(a): > vd powiedzieć, że Alfa Romeo to Fiat to tak samo jak powiedzieć, że VW to > Bentley, Volvo to Ford a Audi to Skoda czy Seat - nie bądź śmieszny ! podobno jestes rzeczoznawca gieldowym a tu taka wpadka, technicznie te samochody sa baardzo spokrewnione , mysle ze z racji zawodu powinienes to wiedziec, nie mowimy tu o wizerunku marketingowym marki do ktorego ewidentnie uderzyles tylko o tym co jest pod blacha, a tym samym w skodzie jest rownie duzo z audi/vw co w alfie/lancii z fiata Link Zgłoś
Gość: orion Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.04.02, 10:34 Gość portalu: bocian napisał(a): > > MAm ten silnik a AR 147 - jest wspaniały!!! Ma już prawie 30 tys km i nie miałe > m > z autem żadnych problemów! > > Co do reszty - pamiętajcie że to niestety FIAT - i obym był złą wróżką! > Pozdrawiam > bocian Pogadamy jak będziesz miał 130 tyś lub 230. Wtedy okaże się czy to auto i silnik naprawdę jest ok. Można się oczywiście bronić że jak kogoś stać to nie musi autem jeżdzić długo ot 1-2 lata i wymiana na inna nówkę. Owszem ale przez pierwsze dwa lata to nawet Dacia potrafi nieżle jeździć. Ja czekam z zachwytami zawsze na koniec. Moje ma 200 tyś na zegarze i jest go za co chwalić. Ale i tak "z letka" zazdroszczę bo zawsze to miło pojeżdzić nowym autkiem. Pozdrawiam Używany ale nadzwyczajnie sprawny orion ;)) Link Zgłoś
Gość: artih Re: Stilo 5D JTD 115KM vd IP: *.save.pl 09.04.02, 10:44 Zdziwił byś się jednak jak auta te różnią się (także technologicznie). Zastosowanie tych samych silników diesla nikogo nie dziwi (notabene produkcji inżynierów Lancii a nie Fiata - o czym mało kto wie!). Poza tym Alfa ma zupełnie inne - zawieszenie, nadwozie (oczywiste), skrzynię biegów, układ wydechowy, układ kierowniczy. Więc zostaje tylko silnik !!! P.S. Co innego w przypadku Lancii która w Lybrze montuje ten sam układ kierowniczy i wydechowy. Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo 5D JTD 115KM vd IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 10:53 > Poza tym Alfa ma zupełnie inne - zawieszenie, nadwozie (oczywiste), skrzynię > biegów, układ wydechowy, układ kierowniczy. > Więc zostaje tylko silnik !!! > > P.S. Co innego w przypadku Lancii która w Lybrze montuje ten sam układ > kierowniczy i wydechowy. akurat skrzynie biegow sa te same (co w 147) montowane do stilo, poza tym cala elektronika , zamki, elektryka, klimatyzacje(delphi), uklady abs (bosh), konstrukcje foteli, to wszystko w 147/156 a w 146/145 jeszcze wiecej (wszystko co produkuje magnetti marelli zreszta tez wlasnosc fiata) wystarczy spojrzec na budziki ktore w 146 sa takie same jak w bravie (po 99 roku) Link Zgłoś
Gość: vd Re: Stilo 5D JTD 115KM vd IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 10:55 a zapomnialem logo maja takie samo..... okragle :) Link Zgłoś
Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.save.pl 09.04.02, 11:04 Gość portalu: vd napisał(a): > akurat skrzynie biegow sa te same (co w 147) montowane do stilo Sprawdz więc wielkość przełożeń w Alfach benzynowych - skrzynie zupełnie inne !!! W dieslu możesz mieć rację - nie sprawdzałem. > elektronika , zamki, elektryka, klimatyzacje(delphi), A tu spotka Cię zaskoczenie gdyż wyżej wypisane montowane są też w Peugeotach i Citroenach !!! > konstrukcje foteli, to wszystko w 147/156 Także zupełnie inne (nawet na pierwszy rzut oka to widać !!! a w 146/145 jeszcze wiecej (wszystko co produkuje magnetti marelli zreszta tez wlasnosc fiata) To jedyna z czym mogę się zgodzić. > budziki ktore w 146 sa takie same jak w bravie (po 99 roku) To przyjrzyj się dokładniej ... he he . Link Zgłoś
Gość: vd Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 11:32 Gość portalu: artih napisał(a): > Gość portalu: vd napisał(a): > > > akurat skrzynie biegow sa te same (co w 147) montowane do stilo > Sprawdz więc wielkość przełożeń w Alfach benzynowych - skrzynie zupełnie inne ! panie "rzeczoznawco" zestopniowanie przelozen w skrzyni biegow to jedno a jej techniczna konstrukcja to drugie ( innymi slowami ta sama skrzynia biegow jest stosowana w fiatach punto,brava, marea, alfa, tylko posiada inaczej dobrane przelozenia do obrotow silnika) jej > !! > W dieslu możesz mieć rację - nie sprawdzałem. > > > elektronika , zamki, elektryka, klimatyzacje(delphi), > > A tu spotka Cię zaskoczenie gdyż wyżej wypisane montowane są też w Peugeotach i > > Citroenach !!! to nie jest zadne zaskoczenie nie tylko dla mnie ale chyba dla nikogo oprocz Ciebie na tym forum ( zadziwie Cie ale sa montowane jeszcze w fordach i oplach) > > > konstrukcje foteli, to wszystko w 147/156 > > Także zupełnie inne (nawet na pierwszy rzut oka to widać !!! tak widac , kolory tez sa inne i materialy. Ale nie chodzilo mi o tapicerke tylko to co jest gleboko pod nia i sprawia ze w trakcie wypadku masz szanse nie polamac sobie miednicy, > > a w 146/145 jeszcze wiecej (wszystko co produkuje magnetti marelli zreszta tez > wlasnosc fiata) > > To jedyna z czym mogę się zgodzić. > > > > budziki ktore w 146 sa takie same jak w bravie (po 99 roku) > > To przyjrzyj się dokładniej ... he he . moze sam sie przyjrzyj ( patrze na nie codziennie od 3lat w Bravie a w tej chwili na folder alfy 145) i nie chodzi tu o ksztalt dechy, kokpitu, oslony tylko o budziki jak nie wiesz co to to zaloz nowy watek. > > pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.save.pl 09.04.02, 11:42 Widzę, że ktoś tu zgrywa mądralę więc pozostawię ostatnią wypowiedź bez odpowiedzi. Proponuję zrobienie kariery w koncernie Fiata (każdemu kto ma Bravę i foldr 145) np. przy konstruowaniu foteli lub dobieraniu przełożeń w skrzyni biegów. Pozdrawiam. Link Zgłoś
kardos Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. 09.04.02, 11:51 tak jak wy to sie nie znam ale czytalem w jakims artykule ze alfa romeo ma zupelnie inaczej konstruowane skrzynki biegow /kardos Link Zgłoś
Gość: vd Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 12:00 do rzeczoznawcy z Bydgoszczy na pierwszy rzut oka: czy ty w ogole rozumiesz co piszesz czy piszesz co wydaje ci sie ze rozumiesz ? jak do tej pory to odnioslem wrazenie ze to ty zgrywasz madrale tytulujac swoje wypowiedzi napuszonym > jestem rzeczoznawca gieldowym z Bydgoszczy a potem wypisujac obiegowe, sloganowe opinie, a jak okazuje sie ze tak naprawde to twoja wiedza nie wykracza poza to co mozna zobaczyc zagladajac przez boczna szybe do samochodu, to zaczynasz obrazac innych. (patrz watek używane: Focus, Megane, Almera, Toyota ) oj nieladnie prosze pana rzeczoznawcy , chyba czas zmienic zawod. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 13:28 Moze on sie wlasnie nadaje na rzeczoznawce. Tysiace wrakow na naszych drogach to przeciez ich tez po czesci zasluga. Link Zgłoś
Gość: vd Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 13:36 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Moze on sie wlasnie nadaje na rzeczoznawce. Tysiace wrakow na naszych drogach > to przeciez ich tez po czesci zasluga. jest cos w tym :) Link Zgłoś
Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM . IP: *.save.pl 09.04.02, 14:45 Jestem na tym forum parę dni ale widzę, że już zdążyłem urazić niektórych "wszechwiedzących" np. vd swoimi wypowiedziami. To właśnie wasze wiadomości nie wykraczają poza to, co możecie przeczytać w "Auto Świat" itp. No ale cóż, mi to nie przeszkadza a swoje obiegowe opinie możecie głosić dalej. "Szrociarze" zaś to nie mój wymysł tylko was - kupujących każdego sprowadzonego g... VW jakiego tylko przywiozą i wyklepią !!! Link Zgłoś
Gość: vd Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM . IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 15:10 Szanowny Panie rzeczoznawco z Bydgoszczy za duzo sobie zaslug przypisujesz, nie uraziles mnie swoimi wypowiedziami tylko szczerze ubawiles za co Ci tym samym dziekuje sugeruje rowniez zakup ktoregos z aut o ktorych posiadasz tak "obszerna" wiedze teoretyczna, bedziesz mogl nie tylko zaoszczedzic na biletach autobusowych ale rowniez konstruktywnie podyskutowac na tym forum. Jednoczesnie jako >wszechwiedzacy< sluze kilkoma cennymi informacjami na temat Alfy 147 JTS ktora wkrotce po polskiej premierze bede mial niewatpliwa przyjemnosc przetestowac. pozdrawiam Twoj Alfa (i Omega) Wszechwiedzacy VD Link Zgłoś
Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM . IP: *.save.pl 09.04.02, 15:59 Ja takż będę miał tę przyjemność ... alfo-omego vd. Link Zgłoś
Gość: Aniol Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM . IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 16:17 Gość portalu: artih napisał(a): > Ja takż będę miał tę przyjemność ... alfo-omego vd. ...zobaczyc w katalogu Link Zgłoś
Gość: barry Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 21:50 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Jechalem dzis takowym. Kawal porzadnego auta za rozsadne pieniadze. Po znizkach > > wychodzi jakies 60 tys. o jakich zniżkach mówisz? Link Zgłoś
Gość: malko Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 11:20 10-13 % dostaje każdy kto wejdzie do salonu z ulicy i nie wygląda na jelenia. W Fiacie tak było zawsze... Link Zgłoś
Gość: barry Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 19:56 Gość portalu: malko napisał(a): > 10-13 % dostaje każdy kto wejdzie do salonu z ulicy i nie wygląda na jelenia. W > > Fiacie tak było zawsze... Tak, ale żeby z 69600 zejść na ok. 60 tys?! W jakim salonie? Link Zgłoś