Dodaj do ulubionych

Stilo 5D JTD 115KM

IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 01:39
Jechalem dzis takowym. Kawal porzadnego auta za rozsadne pieniadze. Po znizkach
wychodzi jakies 60 tys.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: 212.106.189.* 09.04.02, 09:15
      Następny zachwycony?!W dealerni czekają na takich[ich mechanicy też]
      • Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM. IP: *.save.pl 09.04.02, 09:40
        Też jeździłem takim autem - świetny silnik a całość co najmniej b. dobra.
    • Gość: bocian Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.04.02, 09:56

MAm ten silnik a AR 147 - jest wspaniały!!! Ma już prawie 30 tys km i nie miałem
      z autem żadnych problemów!

Co do reszty - pamiętajcie że to niestety FIAT - i obym był złą wróżką!
      Pozdrawiam
      bocian
      • Gość: vd Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 10:10
        hej nie zapomniales ze alfa 147 to tez fiat ( nawet nie wiesz jak duzo tego pod
        maska)
        • Gość: artih Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.save.pl 09.04.02, 10:22
          vd powiedzieć, że Alfa Romeo to Fiat to tak samo jak powiedzieć, że VW to
          Bentley, Volvo to Ford a Audi to Skoda czy Seat - nie bądź śmieszny !
          • Gość: vd Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 10:31
            Gość portalu: artih napisał(a):

> vd powiedzieć, że Alfa Romeo to Fiat to tak samo jak powiedzieć, że VW to
            > Bentley, Volvo to Ford a Audi to Skoda czy Seat - nie bądź śmieszny !

podobno jestes rzeczoznawca gieldowym a tu taka wpadka,
            technicznie te samochody sa baardzo spokrewnione , mysle ze z racji zawodu
            powinienes to wiedziec, nie mowimy tu o wizerunku marketingowym marki do ktorego
            ewidentnie uderzyles tylko o tym co jest pod blacha, a tym samym w skodzie jest
            rownie duzo z audi/vw co w alfie/lancii z fiata
      • Gość: orion Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.04.02, 10:34
        Gość portalu: bocian napisał(a):

>
        > MAm ten silnik a AR 147 - jest wspaniały!!! Ma już prawie 30 tys km i nie miałe
        > m
        > z autem żadnych problemów!
        >
        > Co do reszty - pamiętajcie że to niestety FIAT - i obym był złą wróżką!
        > Pozdrawiam
        > bocian

Pogadamy jak będziesz miał 130 tyś lub 230. Wtedy okaże się czy to auto i silnik
        naprawdę jest ok. Można się oczywiście bronić że jak kogoś stać to nie musi autem
        jeżdzić długo ot 1-2 lata i wymiana na inna nówkę. Owszem ale przez pierwsze dwa
        lata to nawet Dacia potrafi nieżle jeździć. Ja czekam z zachwytami zawsze na
        koniec.
        Moje ma 200 tyś na zegarze i jest go za co chwalić. Ale i tak "z letka"
        zazdroszczę bo zawsze to miło pojeżdzić nowym autkiem.
        Pozdrawiam
        Używany ale nadzwyczajnie sprawny orion ;))

• Gość: artih Re: Stilo 5D JTD 115KM vd IP: *.save.pl 09.04.02, 10:44
          Zdziwił byś się jednak jak auta te różnią się (także technologicznie).
          Zastosowanie tych samych silników diesla nikogo nie dziwi (notabene produkcji
          inżynierów Lancii a nie Fiata - o czym mało kto wie!).

Poza tym Alfa ma zupełnie inne - zawieszenie, nadwozie (oczywiste), skrzynię
          biegów, układ wydechowy, układ kierowniczy.
          Więc zostaje tylko silnik !!!

P.S. Co innego w przypadku Lancii która w Lybrze montuje ten sam układ
          kierowniczy i wydechowy.
          • Gość: vd Re: Stilo 5D JTD 115KM vd IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 10:53

> Poza tym Alfa ma zupełnie inne - zawieszenie, nadwozie (oczywiste), skrzynię
            > biegów, układ wydechowy, układ kierowniczy.
            > Więc zostaje tylko silnik !!!
            >
            > P.S. Co innego w przypadku Lancii która w Lybrze montuje ten sam układ
            > kierowniczy i wydechowy.

akurat skrzynie biegow sa te same (co w 147) montowane do stilo, poza tym cala
            elektronika , zamki, elektryka, klimatyzacje(delphi), uklady abs (bosh),
            konstrukcje foteli, to wszystko w 147/156 a w 146/145 jeszcze wiecej (wszystko
            co produkuje magnetti marelli zreszta tez wlasnosc fiata) wystarczy spojrzec na
            budziki ktore w 146 sa takie same jak w bravie (po 99 roku)
            • Gość: vd Re: Stilo 5D JTD 115KM vd IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 10:55
              a zapomnialem logo maja takie samo..... okragle :)
            • Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.save.pl 09.04.02, 11:04
              Gość portalu: vd napisał(a):

> akurat skrzynie biegow sa te same (co w 147) montowane do stilo

Sprawdz więc wielkość przełożeń w Alfach benzynowych - skrzynie zupełnie inne !!!
              W dieslu możesz mieć rację - nie sprawdzałem.

> elektronika , zamki, elektryka, klimatyzacje(delphi),

A tu spotka Cię zaskoczenie gdyż wyżej wypisane montowane są też w Peugeotach i
              Citroenach !!!

> konstrukcje foteli, to wszystko w 147/156

Także zupełnie inne (nawet na pierwszy rzut oka to widać !!!

a w 146/145 jeszcze wiecej (wszystko co produkuje magnetti marelli zreszta tez
              wlasnosc fiata)

To jedyna z czym mogę się zgodzić.

> budziki ktore w 146 sa takie same jak w bravie (po 99 roku)

To przyjrzyj się dokładniej ... he he .

• Gość: vd Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 11:32

> Gość portalu: vd napisał(a):
                >
                > > akurat skrzynie biegow sa te same (co w 147) montowane do stilo

> Sprawdz więc wielkość przełożeń w Alfach benzynowych - skrzynie zupełnie inne !
                panie "rzeczoznawco" zestopniowanie przelozen w skrzyni biegow to jedno a jej
                techniczna konstrukcja to drugie ( innymi slowami ta sama skrzynia biegow jest
                stosowana w fiatach punto,brava, marea, alfa, tylko posiada inaczej dobrane
                przelozenia do obrotow silnika)
                jej
                > !!
                > W dieslu możesz mieć rację - nie sprawdzałem.
                >
                > > elektronika , zamki, elektryka, klimatyzacje(delphi),
                >
                > A tu spotka Cię zaskoczenie gdyż wyżej wypisane montowane są też w Peugeotach i
                >
                > Citroenach !!!
                to nie jest zadne zaskoczenie nie tylko dla mnie ale chyba dla nikogo oprocz
                Ciebie na tym forum ( zadziwie Cie ale sa montowane jeszcze w fordach i oplach)
                >
                > > konstrukcje foteli, to wszystko w 147/156
                >
                > Także zupełnie inne (nawet na pierwszy rzut oka to widać !!!
                tak widac , kolory tez sa inne i materialy. Ale nie chodzilo mi o tapicerke tylko
                to co jest gleboko pod nia i sprawia ze w trakcie wypadku masz szanse nie polamac
                sobie miednicy,
                >
                > a w 146/145 jeszcze wiecej (wszystko co produkuje magnetti marelli zreszta tez
                > wlasnosc fiata)
                >
                > To jedyna z czym mogę się zgodzić.
                >
                >
                > > budziki ktore w 146 sa takie same jak w bravie (po 99 roku)
                >
                > To przyjrzyj się dokładniej ... he he .

moze sam sie przyjrzyj ( patrze na nie codziennie od 3lat w Bravie a w tej chwili
                na folder alfy 145) i nie chodzi tu o ksztalt dechy, kokpitu, oslony tylko o
                budziki jak nie wiesz co to to zaloz nowy watek.
                >
                > pozdrawiam

• Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.save.pl 09.04.02, 11:42
                  Widzę, że ktoś tu zgrywa mądralę więc pozostawię ostatnią wypowiedź bez
                  odpowiedzi.

Proponuję zrobienie kariery w koncernie Fiata (każdemu kto ma Bravę i foldr
                  145) np. przy konstruowaniu foteli lub dobieraniu przełożeń w skrzyni biegów.

Pozdrawiam.
                  • kardos Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. 09.04.02, 11:51
                    tak jak wy to sie
                    nie znam ale czytalem
                    w jakims artykule
                    ze alfa romeo ma zupelnie
                    inaczej konstruowane
                    skrzynki biegow /kardos
                  • Gość: vd Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 12:00
                    do rzeczoznawcy z Bydgoszczy na pierwszy rzut oka:
                    czy ty w ogole rozumiesz co piszesz czy piszesz co wydaje ci sie ze rozumiesz ?

jak do tej pory to odnioslem wrazenie ze to ty zgrywasz madrale tytulujac swoje
                    wypowiedzi napuszonym
                    > jestem rzeczoznawca gieldowym z Bydgoszczy
                    a potem wypisujac obiegowe, sloganowe opinie, a jak okazuje sie ze tak naprawde
                    to twoja wiedza nie wykracza poza to co mozna zobaczyc zagladajac przez boczna
                    szybe do samochodu, to zaczynasz obrazac innych. (patrz watek używane: Focus,
                    Megane, Almera, Toyota ) oj nieladnie prosze pana rzeczoznawcy , chyba czas
                    zmienic zawod.
                    • Gość: Krzysiek Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 13:28
                      Moze on sie wlasnie nadaje na rzeczoznawce. Tysiace wrakow na naszych drogach
                      to przeciez ich tez po czesci zasluga.
                      • Gość: vd Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM - do vd. IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 13:36
                        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Moze on sie wlasnie nadaje na rzeczoznawce. Tysiace wrakow na naszych drogach
                        > to przeciez ich tez po czesci zasluga.

jest cos w tym :)

• Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM . IP: *.save.pl 09.04.02, 14:45
                          Jestem na tym forum parę dni ale widzę, że już zdążyłem urazić
                          niektórych "wszechwiedzących" np. vd swoimi wypowiedziami.

To właśnie wasze wiadomości nie wykraczają poza to, co możecie przeczytać
                          w "Auto Świat" itp.

No ale cóż, mi to nie przeszkadza a swoje obiegowe opinie możecie głosić dalej.
                          "Szrociarze" zaś to nie mój wymysł tylko was - kupujących każdego sprowadzonego
                          g... VW jakiego tylko przywiozą i wyklepią !!!

• Gość: vd Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM . IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 15:10
                            Szanowny Panie rzeczoznawco z Bydgoszczy za duzo sobie zaslug przypisujesz, nie
                            uraziles mnie swoimi wypowiedziami tylko szczerze ubawiles za co Ci tym samym
                            dziekuje
                            sugeruje rowniez zakup ktoregos z aut o ktorych posiadasz tak "obszerna" wiedze
                            teoretyczna, bedziesz mogl nie tylko zaoszczedzic na biletach autobusowych ale
                            rowniez konstruktywnie podyskutowac na tym forum.
                            Jednoczesnie jako >wszechwiedzacy< sluze kilkoma cennymi informacjami na temat
                            Alfy 147 JTS ktora wkrotce po polskiej premierze bede mial niewatpliwa
                            przyjemnosc przetestowac.
                            pozdrawiam
                            Twoj Alfa (i Omega) Wszechwiedzacy VD
                            • Gość: artih Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM . IP: *.save.pl 09.04.02, 15:59
                              Ja takż będę miał tę przyjemność ... alfo-omego vd.
                              • Gość: Aniol Re: Fiat Stilo 5d 1.9 JTD 115KM . IP: *.krakow.topware.pl 09.04.02, 16:17

> Ja takż będę miał tę przyjemność ... alfo-omego vd.

...zobaczyc w katalogu

• Gość: robert Po co się użeracie? IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 09.04.02, 17:09
    • Gość: barry Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 21:50
      Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Jechalem dzis takowym. Kawal porzadnego auta za rozsadne pieniadze. Po znizkach
      >
      > wychodzi jakies 60 tys.

o jakich zniżkach mówisz?
      • Gość: malko Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 11:20
        10-13 % dostaje każdy kto wejdzie do salonu z ulicy i nie wygląda na jelenia. W
        Fiacie tak było zawsze...
        • Gość: barry Re: Stilo 5D JTD 115KM IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 19:56
          Gość portalu: malko napisał(a):

> 10-13 % dostaje każdy kto wejdzie do salonu z ulicy i nie wygląda na jelenia. W
          >
          > Fiacie tak było zawsze...

Tak, ale żeby z 69600 zejść na ok. 60 tys?! W jakim salonie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka