Dodaj do ulubionych

ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi

11.11.15, 09:10
ma ktoś jakieś nowe wiadomości co planuje zrobić z przekrętem ze spalinami vw????? szczególnie interesuje mnie 1,6 tdi???
Obserwuj wątek
    • szymi_mispanda moge sie zalozyc o prawdziwa kase ze... 11.11.15, 09:31
      ...w polsce i kilku innych krajach europy wschodniej okupowanych od 89 przez Dzordza Soroza i jego obrzezana bande VW was cetralnie oleje i nic nie bedzie robil

podczas gdy w usa i na zachodzie bedzie wyminial na nowe inne, placil odszkodowania to wy dostaniecie co najwyzej darmowy katalog i batona hehe

zakladam sie o to - za pare miesiecy mozna odkopac watek i sprawdzic hehe
      • do.ki Re: moge sie zalozyc o prawdziwa kase ze... 11.11.15, 10:22
        Nie trzeba odkopywać. VW już proponuje usatym $1000 odszkodowania, ale tylko $500 keszem, reszta jako bon do wydania na akcesoria i do tego jakiś śmieszny assistance.
      • do.ki przegrałbyś 11.11.15, 10:26
        > ...w polsce i kilku innych krajach europy wschodniej okupowanych od 89 przez Dz
        > ordza Soroza i jego obrzezana bande VW was cetralnie oleje i nic nie bedzie rob
        > il

Przegrałbyś, Szymi. Taka afera to jest interes do zrobienia. Akurat w 1,6 tdi potrzebna jest fizyczna ingerencja w silnik lub osprzęt. Ktoś to musi dostarczyć, wykonać, no i oczywiście skontrolować i wypisać papierek, że teraz już jest świetnie. Podejrzewam, że już spryciarze montują europejski program naprawczy.
        Dla Polski zaś to jest szansa. Można zmniejszyć korki eliminując z ruchu samochody bez poprawek, a przy okazji wszystkie inne urągające normom np przez wycięcie katalizatora. Polacy będą zdrowsi, bo będą więcej spacerować.
        • szymi_mispanda Naiwny Doki... 11.11.15, 10:36
          ...ja pisalem ze owszem w europie zachodniej im wymienia itp. i jeszcze doloza cos w prezencie

ale jestem ku... super pewny ze w calej europie wschodniej w tym w pomrocznej gowno dostana zawiniete w papierek

duze koncerny traktuja tamte tereny mniej wiecej tak jak potegi kolonialne traktowaly indochiny w 18 wieku hehe
          • vogon.jeltz Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 12:53
            > duze koncerny traktuja tamte tereny mniej wiecej tak jak potegi
            > kolonialne traktowaly indochiny w 18 wieku hehe

Świat się kończy, zgadzam się z szymim...
            • mamabasia80 Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 14:44
              czyli myślicie ze smiało mogę wywalić dpf czy jeszcze poczekać???
              • do.ki Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 16:13
                Na co masz czekać? Raczej nie licz na to, że wywalanie dpf kiedyś będzie zgodne z prawem. Proponuję raczej wywalić cały samochód razem z dpf.
              • samspade Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 17:10
                A wieczorem do pieca kawałki opony i plastiku żeby dobrze ciepło dawało. Trzeba było nie kupować samochodu na eksploatację którego cię nie stać.
                • mamabasia80 Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 17:15
                  jutro rano umawiam sie na najszybszy możliwy termin w serisie usuwającym dpf a teraz w ramach jesieni ide zapalić w piecu oczywiście starym gumofilcem
                  • nazimno Masz na mysli swoja lepetyne? 11.11.15, 17:19
                    ...koniecznie to z nia zrob...
                  • samspade Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 17:35
                    Pal licho twoje paseratti tdi. Najgorsze że takie głąby jak ty zatruwają nas paląc w piecu czym popadnie. A potem przekraczane są wszystkie normy. Pewnie wieczorem opróżniasz zawartość szamba do rowu.
              • vogon.jeltz Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 20:31
                Wywal sobie odbyt i zrób stomię. Bez worka.
          • do.ki Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 16:12
            Kto tu jest naiwny? Ja pisałem, że wszyscy zrzucą się na akcję poprawiania samochodów, dlatego wykonawcom akcji zależy na jak największym jej zasięgu. I to się sprzeda przez media. To znaczy, ciemny lud to kupi.
            • dziala_nawalony Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 18:15
              do.ki napisał:

> Kto tu jest naiwny? Ja pisałem, że wszyscy zrzucą się na akcję poprawiania samo
              > chodów, dlatego wykonawcom akcji zależy na jak największym jej zasięgu. I to si
              > ę sprzeda przez media. To znaczy, ciemny lud to kupi.
              >

??,. to powiem ci, ze gdyby to mi sie przydarzylo,ze z glupiej pazernosci wdepnalbym juz w jakiegos paska w tedeiku. to chyba nie pojechalbym na zadne akcje naprawcze, mialbym na wlasne zyczenie pozwolic na rozdupcznie silnika, przez tych magikow volkszturmu od VW AG??
              • mamabasia80 Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 18:44
                W piecu napalone starym gumofilce oczywiście jeszcze usunąć dpf i spokojnie poczekać na wrzaski ekologów (co 2 na forum to ekolog oczywiście) acha jeszcze szambo wypompować jak sąsiad zaśnie ( on pompuje z samego rana)
              • do.ki Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 18:47
                Na akcję naprawczą to bym pojechał. Po to, by uzyskać stempelek. A potem od razu na chiptuning.
                • mamabasia80 Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 19:36
                  tak właśnie planuje robić - ale na tym forum nie da sie zadać logicznego pytanie bo od razu zostaniesz obrzucony błotem i jeszcze cie zwymyslaja bo jezdzisz autem z silnikiem tdi
                  • nazimno Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 19:40
                    Robisz z siebie glupa, usuwajac DPF.
                    I dlatego dostajesz swoje.
                    To, ze to akurat tdi, nie ma znaczenia.

• samspade Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 19:45
                    Dostajesz to na co zasługujesz(usunięcie dpf). Chcesz robić tuning? Wolna wola. Ale zostaw dpf.
                    • mamabasia80 Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 19:55
                      3manie dpf w aucie jest tak samo ekologiczne jak palenie gumofilcem w piecu - wymiana oleju co 5 tys, jazda bez sensu po mieście tylko po to zeby go wypalić kto ma ten wie że dpf to jedna wielka ściema wypowiadają się tylko ci co się na jego temat na necie naczytali. pewnie go nie wywale bo czeka mnie w przyszłym roku wymiana auta na większe ale jestem tego ( usunięcia dpf) wielkim orędownikiem
                      • dziala_nawalony Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 20:27
                        mamabasia80 napisał:

> /.../ pewnie go nie wywale bo czeka mnie w przyszłym r
                        > oku wymiana auta na większe ale jestem tego ( usunięcia dpf) wielkim orędowniki
                        > em

,..no i gitara wolna wola. Znaczy to ze w glebokim powazaniu masz duze prawdopodobienstwo graniczace z pewnoscia, ze twoje wnuki za 20~30 lat nie beda mialy czym oddychac? gratuluje dobrego samopoczucia,..brawo ty!!
                        • mamabasia80 Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 20:45
                          odkopie ten post za 30 lat i bądz pewny że będzie czym odychać - tu chodzi o to że dpf w zadem sposób nie wpływa na zmniejszenia zanieczyszcenia powietrza- spróbuj to zrozumieć- i o nic więcej
                          • nazimno Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 21:28
                            BREDNI nie da sie ani rozumiec ani nie rozumiec.

• samspade Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 21:18
                        Piszesz brednie. Wymiana oleju co 5 tys. Po co?
                        I tak nie mam dpf. Mam fap.
                        I każdemu co wycina filtr czy jest tego orędownikiem kazał bym wdychać rakotwórcze spaliny. I zakzywal wjazdu do centrów.
                        • mamabasia80 Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 21:29
                          jak sie cofa paliwo do komory silnika i zozrzedza olej z ON to nie wymieniasz musisz mieć niezłe bagno w silniku polecam artykuł www.auto-swiat.pl/porady/co-zrobic-gdy-w-silniku-przybywa-oleju/qr3ee
                          • vogon.jeltz Re: Naiwny Doki... 11.11.15, 22:50
                            W samochodach z filtrem FAP paliwo nie rozrzedza oleju, bo FAP działa inaczej niż "suchy" DPF. Nie ma dotrysku paliwa w celu wypalenia sadzy, jest specjalny płyn - dodatek do paliwa, przyspieszający spalanie sadzy. Doucz się, gupia pipo.
                            • mamabasia80 Re: Naiwny Doki... 12.11.15, 07:47
                              głupia pipo ja ci nie ubliżam - to po pierwsze, a po drugie poczytaj w jaki ekologiczny sposób powstaje ten ,,specjalny płyn" w zakładach chemicznych czysta ekologia tak że można go do akwarium dodawać
                              • crannmer Naiwna Mamabasia fantazjuje 15.11.15, 15:42
                                mamabasia80 napisał:
                                > w jaki ekologiczny sposób powstaje ten ,,specjalny płyn" w zakładach chemicznych

Mocznik syntetyzowany jest z dwutlenku wegla w reakcji z amoniakiem, w wyzszej temperaturze i pod cisnieniem. Specjalne zagrozenia ekologiczne nie sa znane.

> czysta ekologia tak że można go do akwarium dodawać

Ano mozna. Do akwarium, na glebe (mocznik jest masowo stosowanym nawozem w rolnictwie) itp. Mocznik wystepuje rowniez jako skladnik w wielu kosmetykach, ktorymi smarujesz sobie buzie i inne czesci ciala.

Mocznik powstaje rowniez w organizmach zywych jako produkt przemiany bialek i zwiazkow azotowych. Nadmiar mocznika wydzielany jest z organizmu z moczem, a czesciowo rowniez z potem.

Rzekome zagrozenie ekologiczne mocznikiem jest wyssane z brudnego palca. Na kartach charakterystyki materialow dla mocznika podany jest zapis:

Substancja nie jest klasyfikowana jako niebezpieczna dla zdrowia ani środowiska zgodnie z przepisami CLP
                                • vogon.jeltz Re: Naiwna Mamabasia fantazjuje 16.11.15, 11:06
                                  > Mocznik syntetyzowany jest z dwutlenku wegla w reakcji z amoniakiem

Ale nie mówimy tu o AdBlue, tylko o EOLYS. Mocznik faktycznie jest zupełnie nieszkodliwy, ale nie wiem jak z wytwarzaniem i używaniem tego dopalacza do FAP.
                      • rafal_rx Re: Naiwny Doki... 15.11.15, 13:33
                        No tak. Jak czytam, to sądzę, że nigdy nie miałeś do czynienia z autem z DPF. A jak miałeś, to zapewne ze szrotem od fałwe. Ale specem już jesteś. Szacun na dzielni i we firmie murowany!
        • allegropajew Re: przegrałbyś 16.11.15, 10:37
          Ja na ten przykład mam na stałe otwarty zawór EGR. Czyszczenie nic nie dało. Sam zaś demontaż/montaż trwał ze dwie godziny, bo zawór ten u mnie jest między silnikiem a kabiną, w dodatku na środku wysokości, więc ani podejść z góry, a z dołu. Jak poczytałem, że zawór wytrzymuje 60 kkm (a auto kupiłem z przebiegiem 100 i od razu to miało), ponadto zawór kosztuje najtaniej 400 zł (zapewne jakaś używka, bo nowy 600 zł), to olałem sprawę.

Mocy nie mam, powyżej 3000 rpm autko w zasadzie się nie rozpędza (szacuję moc na ok. 50 KM zamiast nominalnych 68KM). Wyprzedzanie jak za dawnych dobrych lat
          • vogon.jeltz Re: przegrałbyś 16.11.15, 11:11
            Jakieś Saxo, 106 czy inny AX z TUD?
            • allegropajew Re: przegrałbyś 16.04.16, 21:40
              Nie, Fiesta 1.4 TDCI, nominalnie 68 KM
              Naprawdę nie ma sensu nic z tym robić!!!!\\
              G.
    • grzek Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 11.11.15, 20:24
      W Polsce specjalnie nie liczyłbym na coś. Może jakaś korekta oprogramowania dla chętnych. Żadna agencja rządowa nie jest tym zainteresowana i nie wymusza nic na VW. Nie przypuszczam, żeby nowy rząd coś robił w tym kierunki. A roszczenia klientów indywidualnych VW oleje, może dostaną bon na darmowy przegląd.
      • misiaczek1281 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 18:41
        Ludziska żal mi was.....kupiliście nowe w nadziei ze bedzie idealne a tu taki zonk :) do tego utrata wartosci.....Trzeba bylo kupic stare dobre TDI albo prosta benzynowke i śmigac bez problemu haha:)
        • mamabasia80 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 19:56
          misiu ja sie wcale nie martwie i uwierz mi jestem bardzo zadowolony ze swojego tdi a co do spadku wartosci auta to jakoś tego nie zauważyłem a ceny przegladam na bierząco. poprostu jestem ciekaw co panują zrobic a do tego pozbijac sie z kilku nawiedzonych pseudo ekoterrorystów
          • misiaczek1281 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 20:55
            Nowe TDI za 60 000 zł po 5 latach jest warte ok. 35 koła czyli 25 w plecy a ty tego nawet nie zauważyłeś? gratuluję zarobków...gdybym zarabiał 25 na miesiąc też bym tego nawet nie zauważył :)

a co do ekologów to wcale nie są terrorystami....terroryści to ci z Paryża .... a ekolodzy dbają byśmy mogli świeżutkim powietrzem oddychać....to tak samo ważne jak pić czystą wodę, jak jeść zdrowe jedzonko bez konserwantów....a wiesz na co Polacy umierają najczęściej?

Na choroby układu krążenia i nowotwory....jak myślisz: a z czego to się bierze?
            Tak! z niezdrowego trybu życia.....czyli papieroski, stres, jedzonko pełne konserwantów...
            i z brudnego powietrza....tego z Diesli :) myślałem że to jasne i nikomu nie trzeba tego tłumaczyć jak dziecku :)
            • mamabasia80 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 21:05
              a kto powiedział ze kupiłem nowe tdi a dpf z ochroną srodowiska ma tyle wspólnego co palenie gumofilcem w piecu
              • misiaczek1281 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 21:20
                mamabasia80 napisał:

> a kto powiedział ze kupiłem nowe tdi a dpf z ochroną srodowiska ma tyle wspólne
                > go co palenie gumofilcem w piecu

znaczy DPF nie zatrzymuje sadzy? bez DPF emisja dwutlenku węgla idzie z rury w powietrze nie?
                • mamabasia80 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 21:32
                  tak tylko auto z dpf to czestrze wymiany oleju - coś z nim trzeba robić jakos utylizować a to proces zanieczyszczający środowisko, w trakcie wypalania desz dostaja sie szkodliwe związki w powietrze - nigdzie nie znalazłem badań na temat spalin jakie wydostają sie z rury w trakcie wypalania dpf - syf musi byc straszny wystarczy powąchać można sie udusić gorzej jak w 20 letnim tdi, także w ostatecznym rozrachunku dpf nie ma wpływu na czystość środowiska, a i jeszcze składowanie zuzytych filtrów przecie gdzieś je trzeba trzymać. do tego zobacz proces wymuszonego wypalania ciekawe gdzie uciekająte wszytskie związki zdrowotne
                  • crannmer Mamabasiu, nie chedoz bez sensu 15.11.15, 21:39
                    mamabasia80 napisał:
                    > syf musi byc straszny

I znowu jako zrodlo masz wylacznie wlassny paluch do ssania.
                  • misiaczek1281 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 21:45
                    mamabasia80 napisał:

> tak tylko auto z dpf to czestrze wymiany oleju - coś z nim trzeba robić jakos u
                    > tylizować a to proces zanieczyszczający środowisko, w trakcie wypalania desz do
                    > staja sie szkodliwe związki w powietrze - nigdzie nie znalazłem badań na temat
                    > spalin jakie wydostają sie z rury w trakcie wypalania dpf - syf musi byc strasz
                    > ny wystarczy powąchać można sie udusić gorzej jak w 20 letnim tdi, także w osta
                    > tecznym rozrachunku dpf nie ma wpływu na czystość środowiska, a i jeszcze skład
                    > owanie zuzytych filtrów przecie gdzieś je trzeba trzymać. do tego zobacz proces
                    > wymuszonego wypalania ciekawe gdzie uciekająte wszytskie związki zdrowotne

jakie częstsze wymiany? ja w moim benzynowym aucie wymieniam olej raz w roku co 10 000 km....wymieniasz częściej ?:)
                    Nie wiem jak to jest z tymi filtrami.....może trzeba je co jakiś czas wyczyścić? może wymienić na nowy? a każdym razie najgorsze wyjście to wyciąć filtr i truć bez filtra....poza tym samo wycięcie kosztuje coś koło 1500 zł więc po co niektórzy to robią? nie wiem....jak Ci się filtr nie podoba to kup benzynowy silnik....proste:) a co do tej afery to chyba tylko program nowy wgrają.....filtr zostawią :)
                    • mamabasia80 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 21:51
                      jaki nowy program w 1,6 tdi - nic nie zrobiom babcia merkel juz załatwia obizenie normy euro 5 vw niemcy stoja
                      • caesar_pl Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 15.11.15, 23:40
                        Ta afera dotyczy Zachodu a nie Polski.Stary VW diesel kosztuje w Niemczech 400-600 euro podatku rocznie a w Polsce?Dlatego w Niemczech sa Euroklasy podatkowe ktorych w Polsce nie ma.W Polsce smierdziel diesel z euroklasa 2 czy czyscioszek z klasa 6 to nie roznica - ten sam podatek.
                        • vogon.jeltz Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 16.11.15, 11:13
                          > W Polsce smierdziel diesel z euroklasa 2 czy czyscioszek z klasa 6
                          > to nie roznica - ten sam podatek.

W Polsce przede wszystkim nie masz żadnego podatku za samochód w rozumieniu takim, jak na Zachodzie (w Niemczech, Anglii czy Włoszech). U nas podatek ten teoretycznie został wliczony w cenę paliwa - czyli czym więcej spalasz, tym więcej płacisz, ale faktycznie nie ma to związku z ilością trucizn jednostkowo wydzielanych przez auto.
    • mamabasia80 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 16.11.15, 11:53
      Bodajże w Danii wysokość podatku zależy od tego czy masz klimę w aucie oczywiście te z klimą płaca więcej
      • nazimno "Kreatywizm" podatkowy - eurpejskie bagno: 16.11.15, 12:05

moto.onet.pl/aktualnosci/europejskie-auto-podatki-od-15-do-180/81kbm
    • mamabasia80 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 19.11.15, 07:25
      dziś znalazłem cos takiego widac że zaczyna się coś dziać translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.autoblog.com/2015/11/18/vw-tdi-emission-fix-report/&prev=search będa coś z wtryskami i katalizatorami
      • trikol9 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 27.11.15, 12:58
        Jedną z opcji jest sprzedaż i kupna innego auta, które będzie łatwiejsze w utrzymaniu.
        • misiaczek1281 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 27.11.15, 15:58
          trikol9 napisał(a):

> Jedną z opcji jest sprzedaż i kupna innego auta, które będzie łatwiejsze w utrz
          > ymaniu.

prostej benzynówki z LPG która nie kosztuje i nie truje jak TDI :)
          TDI= Trzeba dużo inwestować :)
    • kwinto29 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 17.04.16, 14:42
      Słyszałem że mają złomować wszystkie TDI
    • kwinto29 Re: ma ktoś jakieś nowe wiadomości co dalej z tdi 17.04.16, 14:45
      Mają złomować wszystkie TDI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka